به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»؛ روزنامه ابتکار در چاپ امروز (5 شهریور ماه) در سرمقاله خود ضمن پرداختن به ابعاد مختلف استیضاح از لایههای اجتماعی خواسته تا در صورت مطرح شدن استیضاح یکی دیگر از وزرا دست به اعتراض بزنند.
این روزنامه زنجیرهای با دعوت از مردم به اعتراض به دنبال تقابل میان دولت و مجلس است؛ این در حالی است که استیضاح یک وظیفه قانونی و حق نمایندگان شورای اسلامی است که در صورت نیاز باید مجلس در مسیر آن گام بردارد.
بدیهی است که روزنامه مذکور با این موضوع خواسته است تا نمایندگان مجلس را ترسانده و تهدید کند.
در این سر مقاله ضمن حمله به جبهه پایداری و به نوعی تهدید مسئولان و نمایندگان خانه ملت آمده است که استیضاح فرجی دانا اگر چه برای دولت هزینه داشت، اما آخرین روزنه تعامل با تندروها را بست. روحانی با انتصاب محمدعلی نجفی نشان داد که راه و رسم مواجهه با تندروها را بلد است و بنابراین به نظر میرسد راه آینده مجلس برای استیضاح سیاسی وزیران به تنگناهای فراخ نشدنی رسیده باشد.
برخی، گمانه زنیهایی را درباره قرارداشتن نام علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ردیف دوم فهرست تندروها برای استیضاح مطرح کرده اند.
نگاهی گذرا به تاریخ سه دهه گذشته نشان میدهد که غیر از دوره احمدی نژاد تقریبا در همه سالهای پس از حاکمیت جمهوری اسلامی، مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در دست چهرههای اصلاح طلب یا نزدیک به اصلاح طلبان بوده است. اصولا حوزه فرهنگی یک کشور مثل حوزه اقتصادی نیست که اگر صدمهای ببیند با تلاش و زحمت بسیار بتوان دوباره چرخ آن را چرخاند و راهش انداخت.
آسیب دیدن فرهنگ به معنی از دست رفتن سرمایه اجتماعی یک ملت است. در هشت سال گذشته و به ویژه در چهار سال متأخر آن، قریب به اتفاق دستاوردهای معاصر فرهنگی و هنری کشور نادیده گرفته شد و چهرههای برجسته این حوزه با قهر از دولت، صدا و سیما و سایر نهادهای رسمی و عمومی نزدیک به جناح حاکم در قوه مجریه، اعتراض خود را به شیوه مدیریت مکانیکی دولت وقت در حوزه فرهنگ و هنر کشور اعلام کردند.
این روزها که با روی کار آمدن دولت تدبیر، امیدی به حوزه فرهنگی کشور بازگشته و هنرمندان راه فراختری از گذشته برای تولید آثار هنری و ادبی پیش رو دارند و دولتمردان دوشادوش مردم در برنامههای هنری همچون کنسرتهای موسیقی، اکران فیلم، نمایشگاهها و غیره حضور دارند، بار دیگر جماعت دلواپس، نوای «واویلنا» سردادهاند و بنای هم ریختن فضای امن و آرام فرهنگی کشور را پس از تلاش برای برهم زدن فضای امن و آرام دانشگاه ها دارند.
این تب و تاب تندروها، با توجه به اینکه پرقدرت ترین مرکز تحت نفوذشان، منحصر به برخی از نمایندگان مجلس است، بیتردید سعی در به استیضاح کشاندن وزیر فرهنگ و ارشاد خواهد داشت و برنامه بعدی آنان برای مختل کردن مدیریت معتدل کشور، به احتمال قریب به یقین ایجاد ناامنی برای دولت در حوزه فرهنگی است.
با این وصف اگرچه موضع گیریهای دولتمردان با این مضمون که تغییر وزرا موجب تغییر در سیاستهای دولت نمیشود، پاتک جانانهای به تندروهاست، اما چیزی که در این میان بیش از موضع گیری دولت قابل توجه است و البته کمتر دیده شده، موضع گیری مردمی و جامعه مدنی است.
به نظر می رسد گروهها و لایههای مختلف اجتماعی به ویژه دانشجویان و قشر تحصیلکرده کشور که در جریان استیضاح وزیر علوم، اعتراض خود را به رأی مجلس در رسانههای اجتماعی و رسانههای رسمی کشور علنی کرده و بارها در نشستهای خود در قالب انجمنها، NGOها، گروههای مطالعاتی و... نارضایتی خود را از عملکرد تندروهای مجلس نشان داده اند، در صورت ادامه تلاش تندروها برای به استیضاح کشاندن وزرای فرهنگی کشور، بیش از پیش در معادلات سیاسی کشور شرکت کرده و به شیوههای اثرگذارتری نارضایتی خود را علنی کنند.
جامعه مدنی ایرانی که در جریان آزاد سازی مرزبانان به گروگان گرفته شده، پویایی و اثرگذاری خود را در معادلات ملی و بین المللی نشان داده است، با توجه به فعالیت پویای خود در رسانههای اجتماعی و لایههای درونی جامعه، بعید است در ادامه تعاملهای سیاسی کشور از توان و اثرگذاری خود استفاده نکند.
جامعه مدنی ایرانی بر اساس آنچه در محملهای رسانهای این قشر قابل استناد است، از احتمال بازگشت دوران احمدی نژاد به ویژه در دو حوزه اقتصادی و فرهنگی گریزان است و تاب تلاش تندروها برای بازگرداندن این دوره را نخواهد داشت و قریب الوقوع است که با قدرت مدنی خود ترمز تندروی تندروها را بکشد.
به نظر میرسد اگر مقابله تندروها با فرجی دانا سرانجام به چالش میان دولت و مجلس بدل شد، اقدام آنان برای استیضاح وزیر بعدی، بیشتر چالشی میان مجلس و جامعه مدنی باشد تا چالش میان دولت و مجلس.
باید منتظر ماند و دید که در کمتر از دوسال عمر باقی مانده مجلس نهم، شکاف میان جامعه مدنی و مجلس در آینده این نهاد قانونگذار چه اثر آثاری خواهد داشت.
این روزنامه که در زمان فتنه از مدعیان دروغ تقلب حمایت میکرد و بعد از آن نیز مواضعی تامل برانگیز داشت، نه تنها در سر مقاله خود بلکه در برخی دیگر از مطالب خود ضمن محکوم کردن حق قانونی نمایندگان مجلس در بحث استیضاح وزیر علوم همچنان نمایندگان مردم را تخریب میکنند.
روزنامه ابتکار با این اقدام خود این فضا را ایجاد کرده تا دانشجویان در صورت استیضاح وزیر فرهنگ با استفاده از رسانههای اجتماعی و لایه های درونی جامعه در معادلات سیاسی کشور شرکت کرده و نارضایتی خود را علنی کنند.
این امر که مصداق بارز دعوت به آشوب، تجمع و اعتراض است ممکن است فضای جامعه را متشنج کرده و دوباره فتنهای جدید رقم بزند. استیضاح حق نمایندگان در دورههای گذشته بوده، هست و خواهد بود. وزیر علوم بنا بر دلایل متقن استیضاح شد و هر وزیر دیگری که مخالف اصول نظام و وزارت خانه متبوعش عمل کند و اقدامی هم در جهت اصلاح آن نکند بی شک از سوی مجلس که نمایندگان ناظر مردم بر دولت هستند تذکر گرفته و با آن ها برخورد خواهد شد. لذا این چنین هیاهو کردن نه تنها منفعتی برای نظام ندارد بلکه آسیب نیز به ان وارد میکند.
ذکر گرفته و با آنها برخورد خواهد شد. لذا این چنین هیاهو کردن نه تنها منفعتی برای نظام ندارد بلکه آسیب نیز به ان وارد میکند.
باید درِ دولتی رو که نماینده های مردم نتونن ازش سؤال بپرسن و استیضاحش کنن گِل گرفت.
کاش این روزنامه ها به جای دعوت مردم به آشوب و دفاع بی چون و چرا از دولت جونشون یه ذره از کارای دولت انتقاد می کردن.
البته بقیه وزرا به استثنای دو یا سه نفر، بقیه شون هم تحفه ای نیستند.
دلشون میخاد به همه زور بگند حالا با هر وسیله ای که شده بعد اسمش رو هم بذارند آزادی!!!!!
باباجون مردم نماینده انتخاب کردند(البته اگر نگید تقلبی بوده و ازون حرفهای بی سر وته) بعد اونها هم طبق حق قانونی دارند کار میکنند
حالا زورتون میاد چرا؟!
تا یکی خلاف میلمون عمل میکنه که نباید کشور رو بهم بریزیم آخه پسرجون...