حجت الاسلام حسینی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، گفت: ازدواجهای دانشجویی به واسطه شناختی که زوجین از یکدیگر در جریان مشاورههایی که از طریق دانشگاه به آنها ارائه می شود پیدا میکنند دارای ظرفیت اشاعه فرهنگ ازدواجهای آسان در جامعه هستند.
وی با بیان اینکه در مشاورههایی که توسط مشاورین مذهبی نهاد رهبری به زوجهای دانشجو ارائه می شود ضمن بیان واقعیات زندگی، توقعات از ازدواج را برای آنها منطقی می کنیم افزود: از طریق این مشاورهها آگاهیهای دینی زوجهای دانشجو را با بیان سیره ائمه و اشارات قرآن ارتقاء میبخشیم.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان گفت: از طریق مشاورههای مذهبی که به زوجهای دانشجو ارائه می شوند تلاش میکنیم که به آنها القاء کنیم که زن و شوهر هیچ برتری نسبت به یکدیگر ندارند، باید پوشاننده عیبهای همدیگر باشند و در برابر خطرات و آسیبها از یکدیگر محافظت کنند.
حسینی اضافه کرد: زن و شوهر نسبت به هم حقوقی دارند که اگر از آنها آگاهی پیدا نکنندبا هم دشمنی میکنند؛ از این رو در مشاورههایی که به زوجهای دانشجو ارائه میدهیم تلاش میکنیم که آنها را از حقوقی که نسبت به هم دارند آگاه کنیم.
وی به شیوههای مختلف ارائه مشاورههای ازدواج به دانشجویان دانشگاه لرستان اشاره کرد و ادامه داد: این مشاورهها از طریق مشاورههای چهره به چهره توسط کارشناسان مذهبی نهاد، برگزاری کارگاههای عفاف و حجاب که بخشی از آنها به ارائه مشاورههای ازدواج اختصاص مییابد، برگزاری کارگاههای پیش از ازدواج، برگزاری جلسات عمومی با موضوع ازدواج و ارائه مشاورههای رسانهای از طریق نشریات نهاد رهبری ارائه می شوند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان با بیان اینکه در شرایطی که والدین دانشجوی دختر و پسر به صورت منطقی با ازدواج فرزندان خود مخالف باشند و یا اینکه طرفین، آگاهی و اعتقاد لازم نسبت به تعهدات پیوند زناشویی را نداشته باشند و ازدواج آنها بخواهد از روی هوا و هوس سر بگیرد با ارائه مشاوره مانع سر گرفتن این ازدواجها می شویم گفت: در برخی از مراجعات دانشجویان، تشخیص کارشناسان مذهبی این بوده است که دانشجویان به بلوغ عقلی نرسیده اند و در صورت سر گرفتن ازدواج سرانجامی نافرجام در انتظار آنها خواهد بود؛ از این رو از ازدواج آنها ممانعت کردهایم.
حسینی تصریحکرد: از سال 85 تاکنون هر ساله بین 100 تا 120 ازدواج دانشجویی در دانشگاه لرستان صورت گرفته است و خوشبختانه تابحال مراجعهای مبنی بر نافرجام بودن این ازدواجها نداشته ایم.
وی با بیان اینکه ازدواجهای دانشجویی معمولا با آگاهی، تعقل، مشورت و مشاوره، کسب آگاهی و استفاده از تجربیات دیگران انجام می شوند افزود: مسلما اگر در ازدواجهای دانشجویی موارد مطرح شده رعایت نشوند و اینگونه ازدواجها هم به مانند بسیاری از ازدواجهای اینترنتی و خیابانی بر اساس هوا و هوس سر بگیرند با شکست مواجه می شوند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه میزان مراجعات دانشجویان دانشگاه لرستان به مشاورین مذهبی نسبت به مراجعات به مشاورین روانشناسی در خصوص مساله ازدواج بیشتر است گفت: طی دو ترم گذشته بدنبال استفاده از مشاورین مذهبی زن که مورد تایید نهاد رهبری در دانشگاه لرستان بودهاند دانشجویان استقبال بالایی از مشاورههای مذهبی در مورد ازدواج داشتهاند.
حسینی اضافهکرد: البته در سالتحصیلی جدید در کنار مشاورین مذهبی از مشاورین روانشناسی که مورد تایید نهاد رهبری باشند در راستای ارائه مشاورههای ازدواج به دانشجویان استفاده خواهیم کرد.
وی یادآور شد: متاسفانه رواج تجملگرایی و بدنبال آن بروز چشم و هم چشمیها در سالهای اخیر مانع شکلگیری ازدواجهای آسان و کمهزینه در جامعه شدهاند و با این حال تا از حیث فرهنگی ذهنیت مردم نسبت به ازدواج تغییر نکند همچنان میبایست شاهد برگزاری ازدواجهای پرهزینه که تبعات خاص خود را بدنبال دارند باشیم.