کد خبر:۳۵۴۷۸۳
محمودی در جمع دانشگاهیان:

مشکل ما با "ازدواج نکرده"ها نیست، با کسانی است که هم شغل دارند هم مسکن/ میزان باروری در کشور به زیر حد "جانشینی" کاهش یافته است

رئیس کمیسیون مطالعات پایش سیاست‌های جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه مشکل ما امروز در کشور با کسانی که ازدواج نکرده‎اند نیست، گفت: مشکل ما با کسانی است که هم صاحب شغل و هم مسکن هستند و ازدواج هم کرده‎اند، اما فرزند نمی‎آورند.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از خرم آباد، محمودی در نشست تخصصی تبیین راهکارهای افزایش نرخ رشد جمعيتي كشور با توجه به سياست‎هاي كلي نظام که توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای لرستان و در جمع اعضای هیات علمی دانشگاه‌های استان لرستان در خرم آباد برگزار شد، گفت: برخی از سازما‎ن‌های بین المللی تهدید می‎کردند که اگر ایران بدنبال تشویق فرزندآوری باشد کمپین ضد حقوق بشری علیه کشورمان راه می‎اندازند؛ البته آنها می‌گفته‎اند که ایران باید بدنبال تشویق ازدواج دختران باشد.

 

وی با بیان اینکه مشکل ما امروز در کشور با کسانی که ازدواج نکرده‎اند نیست، افزود: مشکل ما با کسانی است که هم صاحب شغل و مسکن هستند و ازدواج هم کرده‎اند، اما فرزند نمی‎آورند.

 

رئیس کمیسیون مطالعات پایش سیاست‌های جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه ایران شدیدترین نرخ کاهش جمعیت را داشته و هیچ کدام از کشورها شیب نرخ کاهش جمعیت ایران را نداشته‎اند، گفت: در حال حاضر نرخ رشد جمعیت در کشور 29/1 است و با این حال اگر نرخ رشد جمعیت را هم تثبیت کنیم، باز هم این نرخ در سال 1425 این نرخ صفر می‎شود.

 

محمودی رسیدن به وضعیت جمعیت مطلوب را از مطالبات رهبر معظم انقلاب عنوان کرد و یادآور شد: در سال 65 به ازای هر زن 5/6 فرزند وجود داشته است، اما در سال 90 تعداد فرزندان به ازای هر زن به دو نفر کاهش یافته است.

 

وی با بیان اینکه سیاست‎های پیش بینی شده در بسته کاهش جمعیت کشور جلوتر از زمانبندی‎های صورت گرفته عملی شده‎اند، تصریح کرد: بر اساس این بسته قرار بوده است که در سال 90 به چهار فرزند در خانواده‎ها برسیم، اما ما در سال 90 به دو فرزند رسیده‎ایم.

 

رئیس کمیسیون مطالعات پایش سیاست‎های جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در حال حاضر میزان باروری در کشور در زیر حد"جانشینی" کاهش یافته و در واقع زمانی که میزان باروری به این حد برسد افزایش آن سخت است.

 

محمودی توسعه اشتغال زنان، گرایش زنان به تحصیلات آموزش عالی، توسعه شهرنشینی، دخالت دولت در تصویب قوانین مشوق کاهش جمعیت و جریمه فرزند چهارم و بیشتر، تغییر در کارکرد خانواده، افزایش سن ازدواج از 18 به 24 سال، کاهش صله ارحام، فردگرایی و دیگر عوامل را از عوامل موثر در کاهش نرخ رشد جمعیت در ایران عنوان کرد و ادامه‎داد: کاهش سن ازدواج به راحتی و از طریق توصیه، پایین نمی‎آید.

 

وی یکی از ویژگی‎های لرستان را فرزندآوری عنوان کرد و افزود: فرزند‎آوری هم در استان لرستان کاهش یافته است، به گونه‎ای که در سال 67 باروری در این استان هفت یا هشت فرزند، در سال 76، 2/6 فرزند و در سال 90 به 1/8 فرزند کاهش یافته است.

 

رئیس کمیسیون مطالعات پایش سیاست‌های جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی از استان لرستان به عنوان یکی از قط‎ب‎های توسعه کشور نام برد و گفت: اگر می‎خواهیم شرایط فرزندآوری در کشور فراهم شود باید به مشکلات استان‌هایی مانند لرستان که قطب توسعه محسوب می‎شوند‌، رسیدگی شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار