به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از وزارت ورزش و جوانان، دکتر محمود گلزاری در نشست کارگروه فرهنگ و رسانه ی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، گفت: در حال حاضر حدود هفت میلیون ایرانی خارج از کشور داریم که خوشبختانه دولت فعلی نگاه مثبتی به آن ها داشته و به دنبال استفاده از ظرفیت های این افراد می باشد. به طور کلی اگر این افراد را به صورت یک منحنی نرمال در نظر بگیریم به سه دسته ی گروه آسیب دیده، گروه نخبه و افراد عادی تقسیم می شوند، که ما باید برای هرسه این گروه ها برنامه ریزی داشته باشیم.
وی افزود: البته به نخبگان به عنوان سفرای فرهنگی توجه ویژه ای باید داشت.دولت به دنبال این نیست که این افراد را با اجبار وارد کشور نماید چرا که ممکن است آنها در خارج از کشور حتی کارایی بیشتر و مناسب تری داشته باشند.
گلزاری افزود: نگاه ما در این زمینه باید با توجه به قرون گذشته باشد، همانگونه که ایرانیان در تمام طول تاریخ به عنوان افرادی تاثیرگذار و مورد توجه خصوصا در کشورهای اطراف از جمله هند- شناخته شده اند باید به این روند ادامه دهیم سعی و در آشنایی افراد خارج از کشور با فرهنگ غنی ایرانی اسلامی مان داشته باشیم.
گلزاری گفت: بسیاری از افراد معتقد اند تلفیق مناسب عرفان و اسلام را فقط می توان در فقهای ایرانی دید. همچنین بحث های فرهنگی و ادبی ما هموراه در تمام جهان مورد توجه بوده است و می توان گفت این از ظرفیت های ما می باشد. باید به دنبال گسترش اسلام، سیاست و... از طریق فرهنگ و هنر باشم. در گذشته و در بیشتر نقاط دنیا شما می توانید ردپای یک ایرانی هنرمند، مسلمان، متفکر و توانمند را مشاهده نماید.
وی در ادامه افزود: بسیاری از ایرانیان میانسال در خارج از کشور نگران عدم آموزش زبان فارسی برای فزرندانشان می باشند که ما باید برنامه ریزی هایی در این زمینه داشته باشیم. از طرف دیگر باید فعالیت مان را در فضای مجازی گسترش دهیم. به عنوان مثال با توجه به در پیش داشتن هفته ازدواج می توانیم جوانان خارج از کشور را نیز با این برنامه آشنا نمود. ظرفیت جوانان خارج از کشور بسیار بالاست و ما تنها از طریق برنامه ریزی و هماهنگی می تواینم از آن استفاده نماییم.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در پایان خواستار همکاری بیشتر صدا و سیما و تلاش برای تغییر نگرش ایرانیان خارج از کشور نسبت به فضای داخلی جهت استفاده از ظرفیت های آنان شد.
همچنین در این نشست حسین دیوسالار مدیر کل امور فرهنگی ایرانیان خارج از کشور بیان کرد: ما به دنبال تغییر نگرش ایرانیان خارج از کشور نسبت به شرایط داخلی و آشنایی آنها با وضعیت واقعی کشور هستیم، که البته برخی مسئولان کشوری معتقدند نیازی نیست برای افرادی که کشور را ترک کرده اند فعالیتی داشته باشیم، در صورتی که به اعتقاد ما و بسیاری از مسئولان کشور این است که این افراد به عنوان سفرای فرهنگی ایران در خارج از کشور نیازمند توجه ویژه در زمینه رسیدگی به مسائل و مشکلتشان می باشند.
وی افزود: ما باید در زمینه امور سیاسی و امنیتی اعتماد سازی کنیم. مثلا وقتی افراد مهاجر قصد بازگشت به کشور را دارند نگران برخودهای تند از سوی مسئولان نباشند. باید از طریق استفاده از رسانه ها نگاه روشن تری نسبت به وضعیت داخلی کشور ایجاد کنیم. به عنوان مثال در حوزه وزارت علوم تلاشهایی در جهت حضور اساتید ایرانی که در دانشگاه های خارج از کشور تدریس می کنند در داخل کشور صورت گرفته است، تا هم بتوان از علم این افراد استفاده نمود و هم آنها را از وضعیت داخلی کشور مطلع نمود.