به گزارش خبرنگار حوزه مقاومت و پایداری «خبرگزاری دانشجو»، این روزها پس از برگزاری سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، کنفرانس افق نو در تهران در حال برگزاری است. یکی از مهمانان این کنفرانس "گرت پورتر" نویسنده و خبرنگار آمریکایی است که یکی از مخالفان سیاستهای آمریکا به خصوص در مورد پرونده هستهای ایران به شمار میآید. به بهانه حضور این نویسنده در ایران و سخنرانی او در کنفرانس افق نو در این گزارش نگاهی داریم به دیدگاههای وی پیرامون مساله هستهای ایران و سیاستهای خصمانهای که آمریکا در مقابل این پرونده اتخاذ کرده است.
گرت پورتر در خرداد ماه سال جاری در برنامه تلویزیونی "راز" که به تهیهکنندگی و مجریگری نادر طالبزاده از شبکه چهار سیما پخش میشود حاضر شد و درباره سیاستهای آمریکا در قبال پرونده هستهای ایران صحبت کرد. او که یکی از آمریکاییان ضد جنگ به حساب میآید کتابی نیز با عنوان "بحران ساختگی؛ قصه ناگفته هراس از ایران هستهای" نوشته و در آن به افشای سیاستهای آمریکا پرداخته است. همچنین روز گذشته از این کتاب در خبرگزاری فارس رونمایی شد.
او در خصوص نگارش کتاب بحران ساختگی میگوید: قصد داشتم با نوشتن این کتاب اقداماتی که دولت آمریکا و رسانههای جریان اصلی انجام میدهند را روشن کنم. زیرا داستانپردازیهایی که علیه برنامه هستهای ایران توسط رسانههای غرب مطرح میشود کاملا دروغ و خلاف واقع است. تحریمهای اقتصادی که در سالهای اخیر بر ایران تحمیل شده با این ادعای دروغین توجیه شدهاند که ایران توافقنامه خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و تعهدات خود ذیل پیمان منع گسترش را نقض کرده است. مقامات آمریکایی به این اتهامات ادامه میدهند تا موقعیت ایالات متحده در مذاکرات با ایران را تقویت کنند.
پورتر معتقد است این بحران ساختگی و جعلی بسیار موفق عمل کرده و تقریبا همه افرادی که در جهان غرب اخبار رسانهای را دنبال میکنند قانع کرده است. در واقع، این رسانهها تصویری از موضوع هستهای ایران به مردم نشان دادهاند که جای هیچ گونه سوالی برای آنها باقی نمانده و به همین دلیل بسیار سخت است که بتوان خلاف این قضیه را نشان داد.
به اعتقاد گرت پورتر اگر این بحران ساختگی ادامه پیدا کند و مردم آن را بپذیرند – مانند اتفاقی که برای جنگ عراق و سلاحهای کشتار جمعی افتاد- این مساله میتواند مشوقی برای سازمانهایی مانند سیا، ناسا و ارتش باشد تا سیاستهای فعلی خود را در قبال ایران ادامه دهند، از تهدید نظامی در مناطق مختلف استفاده کنند و شرایط موجود در برابر کشورها را تغییر ندهند. از سوی دیگر، با ادامه این روند، سیاستهای آمریکا از طرف عموم مردم مشروعیت مییابد و حمایتها در قبال ایران ضعیف و در مقابل آمریکا تقویت میشود.
این استاد دانشگاه کرنل آمریکا عقیده دارد ایران باید به مردم آمریکا بفهماند که موضوع این کشور تنها این نیست که ایران بمب هسته ای میسازد. بلکه نفس این توطئهسازی اهمیت دارد و این حقیقت که هیچ نشانه ای مبنی بر تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای یافت نشده؛ توسط رسانههای آمریکایی نادیده گرفته میشود. این داستانی است که باید به گوش مردم آمریکا برسد و این کار باید سریع انجام شود چون مذاکراتی در حال انجام داریم که آمریکا در آن مواضع سختگیرانهای اتخاذ میکند که برداشتن تحریمها را غیر ممکن کرده و من درمورد این قضیه مطمئن هستم.
وی در رابطه با سرچشمه توطئههایی که علیه ایران صورت میگیرد معتقد است: این توطئهها از اسرائیل و مجاهدین شروع و به سازمان اطلاعات آلمان منتقل میشود و سپس به آمریکا و آژانس میرسد. در بررسیهایی که انجام دادم متوجه شدم علاوه بر مدارکی که از سال 2003 علیه فعالیتهای هستهای ایران جمعآوری شده بود مجموعه دیگری از اطلاعات در آژانس بینالمللی انرژی اتمی از نوامبر 2011 وجود داشت که اتهامات جدیدی را به ایران اضافه میکرد. این اطلاعات نشان میدادند که ایران حتی بعد از سال 2003 نیز به ساخت سلاحهای هستهای ادامه داده است. اما من در تحقیقات خود به این نکته رسیدم که این مدارک توسط اسرائیل به طور دروغ منتشر شده و قسمت اول مدارک به مجاهدین خلق داده شده تا بعدها به سازمان اطلاعات داده شود. بنابراین مجاهدین خلق نقش واسطه را در این امر داشتند تا اسناد به جهان غرب و پروسه سیاسی آن وارد شود.