به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسن رحیم پور ازغدی امروز در همایش "عبرتهای 598" که توسط بسیج دانشجویی در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد با بیان اینکه در طول جنگ رژیم بعثی هیچ گاه وارد مذاکره جدی نشد گفت: آنان هیچگاه جنایتکار و آغازکننده بودن جنگ را نمیپذیرفتند این در حالی است که امام خمینی(ره) بر پذیریش این مسئله از جانب عراق تأکید داشتند.
وی با اشاره به اینکه امام معتقد بودند در درجه اول باید جنایتکار مشخص شود و بعد بیرون از مرزهای ایران با آنان مذاکره کنیم یادآور شد: همان گونه که امروز اسرائیل با فلسطین مذاکره میکند و حتی یک قدم از مواضع خود عقب نمینشیند رژیم بعثی نیز درصدد بود این گونه مذاکره کند؛ اما امام این مسئله را قبول نداشتند و تأکید میکردند رژیم بعثی باید از خاک ایران بیرون برود.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه هیچ گاه زمینه جدی برای انجام مذاکره بین رژیم بعثی عراق و ایران پیش نیامد بیان داشت: جنگ تنها با خون و شهادت عدهای محدود پایان یافت و مابقی ملت شریف ایران تنها ناظر بودند.
رحیم پور ازغدی در ادامه با بیان اینکه در زمان جنگ طبقه بندی بین سیاسیون و نظامیون وجود نداشت گفت: در طول جنگ هیچ گاه اعتمادی به صدام نبود زیرا چنانچه هشت سال مقاومت ایران نبود یقین بدانید دهها جنگ دیگر در ایران رخ می داد و ایران تاکنون به دهها تکه تبدیل شده بود؛ این جنگ و عدم اعتماد به صدام باعث شد برای ایران خط قرمز و حریمی به وجود آید که چنانچه می خواهید کمتر کتک خورد باشید مقاومت کنید.
وی افزود: جهاد برای عزت است چنانچه جهاد نکنید گرفتار ذلت خواهید شد. همان گونه که مشاهده میکنید کشورهای اطراف ایران به دلیل عمل نکردن به وظیفه و عدم مقاومت گرفتار جنگهای متعدد شدند که درحال حاضر نیز ادامه دارد.
این استاد دانشگاه یادآور شد: امام خمینی(ره) معتقد بودند وارد خاک عراق نشویم تا هم به مردم آسیب نرسد و هم زمین بازی دچار تغییر نشود ؛اما نظامیان معتقد بودند چنانچه پشت مرزها بایستیم دشمن مطمئن خواهد شد جلو نخواهیم آمد بنابراین یا باید وارد خاک متجاوز شویم و یا ذلت صلح را بپذیریم، در این شرایط امام قبول کردند وارد خاک عراق شویم به شرط اینکه شهرها خراب نشود و از سال 61 نیز نیروهای ایرانی این گونه عمل کردند.
رحیم پور ازغدی با بیان اینکه اختلافات بین نظامیون و سیاسیون بر سر برخی مسائل تاکتیکی بود نه بر سر اصل مسئله تصریح کرد: در هشت سال دفاع مقدس تمام شرق و غرب برای نخستین بار با هم متحد شده و علیه ایران ایستادند، شرق وغرب مدرن ترین سلاحهای خود را به رژیم بعثی میدادند؛ حتی آمریکا نیز وارد جنگ مستقیم با ایران شد.
جنگ ایران صددرصد مظلومانه؛ اما موفق بود
این استاد دانشگاه جنگ ایران را صد درصد مظلومانه؛ اما موفق دانست و گفت: جنگ ایران و عراق نخستین جنگی بود که طی این سالها رخ داد و حتی یک وجب از خاک ایران از دست نرفت و این در حالی است که در دوران قاجار و پهلوی شاهد بودیم که ایران کوچکتر میشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: زمانی که قطعنامه 598 به امضاء رسید صدام بار دیگر به خاک ایران حمله کرد که در این زمان حدود 100 هزار نیروی مردمی به جبههها سرازیر شدند، فرماندهان نظامی به امام خمینی(ره) گفتند امروز 100 هزار نیروی تازه نفس وارد جبهه شده بنابراین میتوانیم بصره را به راحتی فتح کنیم؛ اما امام فرمودند "خیر ما قطعنامه را پذیرفتیم بنابراین پشت مرزها بایستید" و در این زمان بود که مواضع سیاسی صدام تغییر کرد و شروع به گله از مواضع دیگر کشورهای عربی کرد.
ایران سومین ابرقدرت قرن 21 میلادی است
رحیم پور ازغدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مشاهده میکنید که علی رغم این تهدیدها و جنگهای تحمیلی ایران همچنان قوی و پابرجاست به طوری که امروز چین، روسیه و ایران سه ابرقدرت قرن 21 به شمار میآیند و روزگار کشورهای مانند آمریکا، فرانسه و انگلیس به سر رسیده است.
وی افزود: حتی سال ها پیش زمانی که سیداحمد فرزند امام به ایشان گفت جهان بین دو ابرقدرت شرق و غرب تسلیم شده است، امام خمینی(ره) بیان کردند "خیر، بین سه ابرقدرت ایران نیز یک ابرقدرت است"، به طوری که چندی پیش کسینجر به این مسئله اعتراف کرد و ایران را یک ابرقدرت در قرن 21 دانست.
این استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه امام فرمودند "به برکت هشت سال دفاع مقدس روزی فلسطین آزاد خواهد شد" گفت: غربیها خوداعتراف میکنند که حدود 20 سال است که ایران و آمریکا به طور غیرمستقیم با یکدیگر درگیر هستند و در این نبرد ایران همیشه پیروز میدان بوده و آمریکا تنها هزینه داده است.
آیا فشارهای اقتصادی عامل پذیرش قطعنامه شد
رحیم پور ازغدی در پاسخ به این پرسش که آیا فشارهای اقتصادی عامل پذیرش قطعنامه شد گفت: مسائل اقتصادی و اجتماعی در این مسئله دخیل بودند؛ اما مهم ترین مسئله این است که جنگ ایران و عراق در سال 61 تمام شد و در آن سال ایران پیروز میدان بود زیرا در عملیات فاو کل ارتش عراق تخریب شده بود؛ اما بعد از آن ایران درگیر یک جنگ جهانی شد به طوری که شرق و غرب مقابل ایران صف آرایی کرده و جنگ تا سال 67 ادامه یافت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: امام خمینی(ره) در متن تاریخی خود که در زمان پذیرش قعطنامه 598 نگاشتند سخنانی را مطرح کردند که نشان از شجاعت ایشان داشت که امروز بسیاری از گروهها جمله داعش از سخنان امام به نفع خود بهره میبردند.
وی خاطرنشان کرد: در بخشی از این پیام امام بخمینی(ره) ا صراحت عنوان کردند "ما درصددیم اسلام را به دیگر کشورهای جهان مخابره کنیم و قاطعانه در کنار مظلومان و در مقابل استکبار جهانی بایستیم وضع حاکم بر جهان را تغییر خواهیم داد و ریشههای صهیونیسم، کمونیسم و سرمایه داری را خواهیم خشکاند".
امروز ایران خط مقدم است؛ دانشجو باید نقش خود را بیابد
رحیم پور ازغدی با تأکید بر اینکه امروز ایران خط مقدم است و دانشجو باید نقش خود را بیابد بیان داشت: امام جهانی میاندیشید به طوری که بسیاری از کشورهای جهان در آسیا، اروپا، آفریقا و حتی آمریکا پرچم اسرائیل و آمریکا را می سوزانند و این در حالی که است که تنها درایران این اقدام را انجام میدادند ؛ امام خمینی(ره) معتقد بودند در اندیشه نگهداشتن وضع موجود نباشید زیرا امروز جهان به فکر اسلام ناب محمدی (ص) است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: امام خمینی(ره) در پایان این پیام خود گفتند "ترجیح می دادم شهید شوم تا مجبور به امضای قطعنامه 598 نشوم؛ اما شرایط به گونه ای تغییر کرده است که باید این قطعنامه را بپذیریم و افتخارمان این است که توانستیم آرایش جنگی دشمنان در خلیج فارس را تغییر دهیم به مسئولان توصیه میکنم که شما مسئول اقتصاد مردم هستید؛ اما وظیفه اصلی شما صدور انقلاب است."