کد خبر:۳۶۰۷۳۹

یادمانی برای شهدای گمنام دانشگاه فردوسی مشهد ساخته نمی‌شود!

دو شهید گمنام از 28 شهیدی که در دانشگاه‌های خراسان رضوی دفن شده‌اند در دانشگاه فردوسی مشهد دفن شده‌اند که متاسفانه علارغم وعده‌های مسئولان دانشگاهی در خصوص ساخت یادمان شهدا هنوز ساخت این یادمان‌ها در هاله‌ای از ابهام است.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، از سال 80 تا کنون حدود 80 شهید گمنام در خراسان رضوی تدفین شده‌اند که از این تعداد 28 شهید در دانشگاه‌های استان دفن شده‌اند و سهم دانشگاه فردوسی مشهد از این تعداد دو شهید می‌باشد.

 

مراسم تدفین شهدای دانشگاه فردوسی مشهد در تاریخ  19 اردیبهشت ماه 91 جنب مسجد حضرت زهرای این دانشگاه برگزار شد و با توجه به معنویتی که شهدا از آن برخوردار هستند این مکان هر روزه خلوتگاه بسیاری از دانشجویان و کارکنان دانشگاه می‌باشد.

 

برگزاری مراسم زیارت عاشورا، خواندن دعا و حتی برگزاری مراسم ازدواج دو تن از دین پژوهان دانشگاه از جمله برنامه‌هایی است که تا کنون برگزار شده و در حال برگزاری است.

 

قبل از مراسم تدفین بحث ساخت یادمان برای شهدای گمنام در دانشگاه وجود داشت که با انجام مراسم تدفین، این بحث قوت گرفت و قرار بر این شد علاوه بر شهدای دانشگاه فردوسی برای دیگر شهدای دانشگاه‌ها نیز یادمان ساخته شود؛ اما تا کنون با غفلت مسئولان دانشگاه مواجه شده است.

 

بازسازی مزار شهدای گمنام دانشگاه فردوسی تا قبل از 13 آبان 93 به پایان خواهد رسید

 

علی یوسفی، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" در مشهد، در خصوص ساخت یادمان شهدای این دانشگاه بیان کرد: در حال حاضر در مرحله رفع عیوب مزار شهدا هستیم و به شکل کاملا ساده؛ اما بسیار وزین سکوی مزار شهدا بازسازی خواهد شد.

 

وی با بیان این‌که با المان بسیار زیبایی این مزار بازسازی خواهد شد، گفت: بازسازی سکو و دیواره بیرونی مزار به شکل مناسب و شکیل، اولین و آخرین اقدامی است که برای این مزار انجام خواهد شد.

 

معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد در پایان از بهره‌برداری این مزار تا قبل از 13 آبان ماه جاری خبر داد.

 

این در حالی است که پیش از این سید موسوی، معاون فرهنگی- دانشجویی سابق دانشگاه فردوسی مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" در مشهد، در خصوص ساخت یادمان شهدا در این دانشگاه تصریح کرده بود: کار تدفین شهدا انجام شده؛ اما یادمان هنوز کامل نشده است؛ عاشوری، رئیس دانشگاه در تاریخ 18 شهریور 91 نامه‌ای به محمود صلاحی، استاندار وقت خراسان رضوی ارسال کرد که در این نامه برای ساخت پارک موزه در این دانشگاه بودجه 7700 میلیون ریالی درخواست شده بود.

 

وی ادامه داد: از آن زمان تا کنون جوابی از طرف استانداری به دانشگاه نرسیده و از طرف دیگر بنیاد این استان مدام در حال پیگیری است که این طرح به کجا رسیده است.

 

موسوی با تاکید بر اینکه مشکل بر سر طرح نیست، بلکه بر سر تامین بودجه است، تصریح کرد: دانشگاه در حد توان بودجه را تامین میکند؛ اما استانداری نیز باید به تعهدات خود در این خصوص عمل و در تامین بودجه کمک کند.

 

طرح یادمان شهدا نه تنها یک یادمان؛ بلکه یک پارک‌موزه است

 

همچنین ابوالفضل غفاری، مدیر فرهنگی سابق دانشگاه فردوسی مشهد نیز پیش از این در این خصوص از ساخت یک پارک موزه برای شهدای این دانشگاه خبر داده و بیان کرده بود: تدفین شهدای گمنام در 19 اردیبهشت سال گذشته به کمک سازمان‌های مسئول داخل و خارج از دانشگاه انجام شد و قبل از مراسم تدفین بحث ساخت یادمان برای شهدای گمنام در دانشگاه وجود داشت و با انجام مراسم تدفین، این بحث قوت گرفت.

 

وی با اشاره به این‌که از افراد مختلفی برای طراحی این یادمان دعوت شد، افزود: بعد از بررسی، با فردی که در ساخت یادمان‌های دینی و مذهبی سابقه خوبی دارد و هم به لحاظ هنری و فنی از وضعیت مناسبی برخوردار است، به توافق رسیدیم و طی جلساتی این طرح به مرحله نهایی و تصویب دانشگاه رسید که اسناد و مدارک آن در دانشگاه موجود می‌باشد.

 

مدیر فرهنگی سابق دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این‌که در حال حاضر مشکل دانشگاه نبود بودجه است، تصریح کرد: در حال حاضر در طرح مشکلی وجود ندارد و مشکل اصلی نبود بودجه است که به دلیل بحث مقاومت اقتصادی، دانشگاه‌ها نیز مانند دیگر دستگاه‌ها و سازمان‌ها باید در همه زمینه‌های هنری، فرهنگی و عمرانی این موضوع را مد نظر قرار دهند.

 

غفاری ادامه داد: این موضوع به این معنا نیست که کار تدفین شهدا در کنار سایر کارها قرا گیرد و همتراز آنها باشد؛ بلکه شهدا نخبگان شجاعت و مقاومت هستند و علاوه بر ارزش ملی و انقلابی برای ما از ارزش دینی و مذهبی نیز برخوردارند، بنابراین نباید این کار بر زمین بماند؛ زیرا این تاخیر ممکن است آثار سویی به همراه داشته باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: این طرح تنها منحصر به یک یادمان نیست، بلکه یک طرح فرهنگی وسیع‌تری پیش بینی شده تا علاوه بر یادمان بتواند یک فضای وسیع‌تری در قالب نمایشگاه مرتبط با بحث شهدا را دربر بگیرد، به همین دلیل یک پارک موزه طراحی شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار