به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» سیدمحمود علوی که جهت پاسخگویی به سوال نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز (سهشنبه 15 مهر) مجلس شورای اسلامی حضور یافته بود، ضمن تشکر از نمایندگان به دلیل داشتن دغدغه نسبت به مسائل امنیتی کشور گفت: وزارت اطلاعات حساسیت نسبت به مسائل امنیتی و تهدیدات کشور را همواره عمیقاً درک کرده و براساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب با استراتژی به تهدیدات امنیتی پاسخ داده و خواهد داد.
وی با بیان اینکه وزارت اطلاعات همواره چه در سطح استراتژی و راهبرد، چه در سطح عملیاتی و چه در سطح تاکتیکی با یک رویکرد واقعگرایانه و آیندهنگرایانه و با در نظر گرفتن قابلیت تحقق برنامهها، مسائل امنیتی را توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) رصد و به نحو احسن امنیت را با همکاری سایر نهادهای امنیتی محقق و به تثبیت رسانده است.
وزیر اطلاعات دولت یازدهم با اشاره به اینکه بیان جزئیات و اقدامات به لحاظ امنیتی ممکن نیست، ولی براساس وظایف قانونی و طبق برنامههای تدوین شده اقدامات را به صورت خلاصه در دو بخش مطرح میکنم، ادامه داد: بخش اول شناسایی و پیشگیری است که در این زمینه اقدامات بسیار زیادی صورت گرفته که در مرحله اول اشراف اطلاعاتی به گروهکها و تهدیدکنندگان امنیت ملی و رصد مستمر فعالیتهای آنها، اشراف به فضای تبادل اطلاعات و تحرکات دشمن به گونهای که فرصت هرگونه تحرکی را از دشمن سلب کرده وجود دارد، مگر در جایی که اطلاعرسانی وزارت اطلاعات مورد توجه قرار نگرفته باشد که در این مورد آسیبهایی وارد شده اما این وزارتخانه در جهت آسیبزدایی، تدابیری اندیشیده است.
وی با بیان اینکه در مرحله دوم اطلاعرسانی و هشدار بهموقع و کمک به ایجاد فضای یکپارچه، هماهنگ و همافزا در برخورد با تهدیدها مطرح میشود، توضیح داد: طبق مکاتبات، اسناد و مدارکی که همراه من است، گزارشهای جامع و کارآمدی به موقع به مسئولان مربوطه در زمینه تهدیدات داده شده است، از جمله قبل از تحرک گروهک خودخوانده جیشالعدل در جدار مرزهای جنوبشرق اطلاعات لازم در اختیار مسئولان استان قرار داده شد و حتی اهداف عملیاتی گروهک مذکور نیز در این گزارشها تبیین شده و هشدارهای لازم داده شده است.
علوی با بیان اینکه مرحله سوم شناسایی مواضع، پایگاهها، مقرها و ردیابی دشمن، قلمرو امنیتی، شناسایی آسیبپذیریها و چالشها نسبت به تهدیدهای گروهکها و اقدام به رفع آنها است، ادامه داد: چهارم خنثی کردن برنامهها و ناکامگذاشتن دشمن در انجام این برنامهها که موارد آن بسیار زیاد است.
وی با بیان اینکه یکی از موارد کشف و خنثیسازی دو مورد جلیقه انفجاری که برای انفجار در دو مرکز دو استان در روز قدس پیشبینی شده بود که به یاری خدا و عنایت امام زمان (عج) و دعای رهبر معظم انقلاب این توطئه کشف و مورد ضربه سربازان گمنام حضرت ولیعصر (عج) قرار گرفت و از انجام این عملیات جلوگیری بهعمل آمد، ادامه داد: شما نمایندگان اذعان میکنید که اگر این کشف و ضربه نبود، در صورت وقوع چنین انفجاری فاجعهای بزرگ به وجود میآمد.
وزیر اطلاعات دولت روحانی با بیان اینکه بخش دوم به اقدامات عملیاتی و درگیرانه با دشمن اختصاص مییابد، افزود: دستگیری عناصر معاند و ضدانقلاب و شرور از جمله شناسایی و دستگیری هستهها و تیمهای مرتبط با تکفیریها طی دهها عملیات و دستگیری بیش از 130 نفر از عوامل موثر آنها، وارد کردن ضربات غیرقابل جبران به مواضع و نیروهای گروهکهای شرور و از هم پاشیدن تعدادی از گروهکها در شرق و غرب کشور از جمله برخورد با گروهک خودخوانده الفرقان و کشف و خنثیسازی محمولههای سنگین انفجاری آنها که قرار بود در یکی از شهرهای پرجمعیت و مقدس منفجر شود و همچنین آزاد کردن دو گروگان آنها که شمشیرباز بینالمللی یکی از آنها بود.
علوی با اشاره به مورد سوم مبنی بر معدوم کردن سران و نیروهای موثر در اقدامات درگیرانه سربازان گمنام با گروهکها در غرب و شرق کشور که گزارش آن را به صورت مبسوط در کمیسیون امنیت ملی مطرح کرده است، ادامه داد: از جمله این موارد به هلاکت رساندن عامل جنایت تاسوعای چابهار و انهدام عامل گروهکهای وابسته به وی بود.
وی با بیان اینکه امروز دشمن با تمام وجود لمس میکند که در هیچ نقطهای از چشمان بیدار و هوشیار سربازان گمنام امام زمان (عج) پنهان نبوده و پنجه آهنین این سربازان در هر نقطهای بر گلوی آن فرو رفته و آرامش را از آنها سلب و فرصت دسیسه را از آنها بازستانده است، افزود: مورد دیگر کشف اسلحه و مهمات از جمله جلیقههای انفجاری بود که دشمن قصد انفجار در اماکن و مناسبتها را داشت که در صورت به موفقیت رسیدن این امر فاجعه انسانی سنگینی رخ میداد.
وزیر اطلاعات با بیان اینکه انهدام تجهیزات، امکانات ارتباطاتی و اطلاعاتی گروهکهای شرور از جمله اقدامات دیگر این وزارتخانه است، توضیح داد: نتیجه این اقدامات که به لطف حضرت حق، عنایت امام زمان (عج) و تحت رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و همت سربازان گنام امام زمان (عج) و همکاری شایسته همه دستگاههای امنیتی، نظامی و انتظامی بهرغم ناامنیهای قابل توجه منطقه، موفقیت فعالیتها و برنامههای وزارت اطلاعات برای امنیت آحاد ملت ایران در پی داشت.
وزیر اطلاعات در ادامه ضمن تشکر از جواد کریمی قدوسی به دلیل طرح سوال خود گفت: طی یکسال گذشته سربازان گمنام امام زمان (عج) کارنامه درخشانی از خود به جای گذاشته و براساس مدیریت اعمال شده در این مدت در این وزارتخانه هیچگونه انرژی به مصرف بیهوده نرسیده و تنها در جهت برطرف کردن تهدیدات امنیتی و مدیریت بحرانهای احتمالی به کار گرفته شد.
این عضو کابینه دولت روحانی با اشاره به برخی زحمات سربازان گمنام امام زمان (عج) توضیح داد: بازدارندگی مبتنی بر قدرت امنیتی و اطلاعاتی و عملیاتی دشمن با درک اقتدار نظام، انگیزه توطئه را تا حد زیادی از دشمن گرفته است.
وی با بیان اینکه امروز اقتدار، صلابت و هیمنه وزارت اطلاعات، دل دشمنان را به لرزه درآورده و فرصت دسیسه را از آنها سلب و مایه آرامش مردم شده است، افزود: امیدواریم که این خدمت مورد قبول درگاه حضرت حق، امام زمان (عج) و رهبر معظم انقلاب قرار گیرد.
علوی کاهش آسیبپذیری با پیشبینی، پیشگیری و جلوگیری از نفوذ دشمن در حوزه امنیت داخل کشور و فضای تبادل اطلاعات را از دیگر نتایج زحمات سربازان گمنام امام زمان (عج) دانست و افزود: ناامن شدن محیط داخلی و پیرامونی برای دشمن و ایجاد امنیت و آسایش و آرامش برای مردم عزیز کشورمان و فراهم شدن زمینههای مناسب برای فعالیتهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی در کشور نیز از دیگر نتایج فعالیتهای این وزارتخانه است.
وی با اشاره به سوال کریمی قدوسی در مورد صلاحیت افراد منتصب شده در مناصب مختلف با بیان اینکه وزارت اطلاعات در زمینه بهکارگیری افراد در مشاغل حساس و مهم همانطور که در کمیسیون امنیت ملی مطرح شد، در چارچوب قوانین و مقررات موجود که مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام و محتوا هم محتوای پرونده افراد است، وظیفه خود را انجام میدهد.
وزیر اطلاعات کشورمان با بیان اینکه ممکن است در مورد برخی افراد شایعاتی مطرح باشد که این شایعات اگر به صورت مستند در پروندههای این وزارتخانه وجود نداشته باشد، طبعاً نمیتواند مستند وزارت اطلاعات برای نفی و اثبات باشد، توضیح داد: وزارت اطلاعات بدون هرگونه تسامح و تساهل آنچه در پروندهها وجود دارد را اعمال میکند و اگر فردی مورد مشخص و مسلمی نداشته باشد، بیهوده با آبروی افراد بازی نمیکند و اگر فردی بدون توجه با دست خود برای خود دردسری ایجاد کرده باشد، باید گفت خودکرده را تدبیر نیست.
علوی با اشاره به اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام و آییننامههای مربوط به آن مصوبه مجمع که براساس آن وزارت اطلاعات در چارچوب آن موظف به انجام وظیفه خود است، به دستگاههای اجرایی اختیاراتی را برای بهکارگیری نیروهای مورد نظر خود داده است، افزود: وزارت اطلاعات در این بین تنها وظیفه اعلام جواب مثبت یا منفی بودن صلاحیت افراد را دارد، اما اعمال از عهده وزارت اطلاعات برداشته شده و در حوزه اختیارات وزارت اطلاعات هم در این مصوبه دیده نشده و چنین معنایی در مصوبه جایگاهی ندارد.
وزیر اطلاعات گفت: جلسهای با شورای حزب مشارکت نداشتم. البته وزارت اطلاعات جلسات با افراد سیاسی و غیرسیاسی بسیار زیاد دارد.
وی افزود: ما حتی جلسه با شورای حزب منحله دموکرات و کومله هم داریم. کار طبیعی سرویسهاست که با جریانهای معاند و مخالف بنشیند و صحبت کنند.
وزیر اطلاعات گفت: لازمه راهبرد جذب حداکثری و دفع حداقلی این است که حتی با افراد مخالف با اصل نظام و افراد معاند گفتوگو شود تا چه رسد به افرادی که در درون نظام تعریف میشوند.
"اگر وزیر اطلاعات در جلسهای با یک گروه داخل نظام سعی در نزدیک کردن مواضع آنها به مواضع رهبری داشته باشد، آیا مثبت باید تلقی شود، یا اشکال؟ اگر وزارت اطلاعات این جلسات را برگزار نکند کجا برگزار کند؟ این نشستها به معنی عدم حساسیست نسبت به عملکرد غیرقابل قبول افراد نمیتواند باشد."