به گزارش گروه اجتماعی "خبرگزاری دانشجو"، سردار سرتیپ اسماعیل احمدی مقدم در برنامه گفت وگوی ویژه خبری که شامگاه چهارشنبه از شبکه دوم سیما پخش شد، در باره ارائه طرح جامع انسداد مرزها توضیح داد: برای تحقق این امر اعلام کردیم که به 100 هزار نیرو و 6 میلیارد تومان بودجه نیاز داریم. امروز شاهد حضور 70 هزار نیرو در مرزها هستیم و تا پایان سال، مرزهای غربی و شرقی استقرار یافته خواهد شد.فرمانده نیروی انتظامی اظهار امیدواری کرد تا پایان برنامه ششم، استقرار موانع مرزی، راه آسفالته، برق، آب، رادار، دوربین و انواع تجهیزات در مرزها ایجاد شود.
به گفته سردار احمدی مقدم، میزان کنترل ما در مرزها از 100 حدود 25 بود اما امروز این رقم به 70 رسیده است.
وی ادامه داد: اقدامات گروه های تروریستی، امروز در صفر مرزی انجام می شود و این در حالی است که پیشتر گروه های شرور در داخل وارد می شدند.
احمدی مقدم افزود: امروز هر سازمانی که بخواهد از دیگر سازمان ها و موسسات رغیب عقب نماند چاره ای جز حرکت در مسیر دانش بنیانی و علمی ندارد.
وی یادآورشد: اساسا امکان ندارد در جامعه علمی و با توجه به گستردگی علم و فناوری، یک سازمان با روش های سنتی و بدون تکیه به روش های علمی حفظ جایگاه کند.
فرمانده نیروی انتظامی توضیح داد: هر سازمان بین هدف مطلوب و امکانات موجود باید نقشه مشخصی به عنوان راهبرد داشته باشد و نظام ارزیابی این حرکت از اهمیت بسزایی برخوردار است که این امر نیازمند ایجاد زیرساخت های علمی است.
سردار احمدی مقدم تاکید کرد: امروز بیش از 300 عضو هیات علمی و 1800 همکار علمی دانشگاهی در حوزه های مختلف با نیروی انتظامی همکاری می کنند. همچنین 16 نشریه علمی پژوهشی در نیروی انتظامی تهیه می شود که همه در مسیر تبدیل به سمت نشریات علمی پژوهشی قرار دارد.
وی تصریح کرد: امروز ادعا می کنیم برای هر تصمیم گیری در نیروی انتظامی و ارزیابی عملکرد و تبیین راهبردهای آتی از فرآیندهای علمی استفاده می کنیم و نیروی انتظامی فرد محور نیست.
فرماندهی نیروی انتظامی ادامه داد: همکاری های بسیاری با دانشگاه ها برای تبیین نرم افزار و سخت افزار ها داریم. ما به عنوان اولین سازمان گام شجاعانه ایی برداشتیم و ارزیابی سلامت سازمانی را در دستور کار قرار دادیم.
سردار احمدی مقدم گفت: باید تلاش کنیم اشکالات و نواقصمان را مشخص کنیم و راه های رفع آنرا بیابیم. نیروی انتظامی در این بخش اقدامات خوبی انجام داده است.
به گفته وی، در بخش آی تی نیروی انتظامی جزو سازمان های پیشرو محسوب می شود در صورتی که در ابتدا این گونه نبود.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه این نیرو یک واحد اجتماعی است و بدون مردم مفهومی ندارد،یادآرو شد: نیروی انتظامی وجود دارد زیرا مردم نیازمند امنیت هستند.
به گفته سردار احمدی مقدم، جوهره نظام جمهوری اسلامی مردمی است و حکومت و مردم در هم مانند تارپود در هم تنیده شده اند.
وی با اشاره به شعار امسال نیروی انتظامی مبنی بر تلاش جهادی، کارآمدی و اقتدار اظهار کرد: اقتدار ماحصل کارآمدی و کار جهادی است. باید نیازهای مردم را پاسخ دهیم از این رو باید نگاه آنان را ارزیابی کرده و نظرات آنان را سنجیده و مشارکت اجتماعی را افزایش دهیم.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه تامین امنیت بدون مشارکت مردم قابل تامین نیست، اظهار کرد: چنانچه مردم به آموزش های پلیس توجه کنند قطعا بسیاری از جرایم اتفاق نمی افتد. همچنین اگر اعتماد مردم و پلیس از بین برود حرف پلیس بی اعتماد می شود.
سردار احمدی مقدم در ادامه درباره انسداد مرزها توضیح داد: در زمان ادغام نیروی انتظامی در دهه 70، مرزهای کشور عمدتا دفاعی بود؛ حتی در مرزهای شرقی نیز ارتش و سپاه و تا سال 80 هنوز یگان های دفاعی در مرزها حضور پررنگ داشتند اما در سال های بعد نیروی انتظامی در مرزها حضور پیدا کرد.
فرمانده نیروی انتظامی در ادامه درباره افزایش دوران خدمت سربازی از 21 به 24 ماه اظهار نظر کرد و گفت: سالانه یک میلیون و 100 تن موالید داشتیم که این رقم در سال های اخیر به 600 هزار تن رسیده است.
ستاد کل با توجه به افزایش نیازهای دفاعی، معافیت های موقت برای سربازان را محدود کرده تا نیاز یگان های دفاعی به سرباز تامین شود.
سردار احمدی مقدم تاکید کرد: نیروی انتظامی علاقه مند است که جوانان اوقاتشان بر اثر این افزایش زمان تلخ نشود اما ما مشکل داریم به این دلیل سنوات دوران خدمت را اضافه کردیم.
وی تصریح کرد: 10 تا 12 درصد از مشمولین سربازی نمی آیند و ما نیز رفتار سخت گیرانه ای با سربازان فراری نداشتیم. نیروی انتظامی در جایگاه تصمیم سازی کمک می کند اما ما مجری سیاست های دفاع هستیم و تصمیم گیرنده نیستیم.
فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: دوست داشتم زمان سربازی کم می شد اما واقعیات این اجازه را به ما نمی دهد. البته ستاد کل برای مشمولان متاهل و صاحبان فرزند و سربازان مناطق محروم، بخشش های خوبی درنظر گرفته است.
سردار احمدی مقدم درباره پلیس فتا نیز گفت: جرایم سایبری در کشور ما برگرفته از ورود سایبر به کشور است. ارتکاب جرایم مانند دنیا خیلی انفجاری نیست و عملکرد ما نیز در این زمینه پا به پای جرایم است.
وی افزود: قربانیان این جرایم خیلی وقت ها از جرایم مطلع نمی شوند. ما از سال 1390 که فعالیت پلیس فتا آغاز شد در سال اول به 3500 جرم رسیدگی کردیم. در سال 91 شش هزار، در سال گذشته ، 9500 مورد و در نیم سال نخست سال 93 نیز 7400 جرم رسیدگی شد.
قدرت کشف ما در بخش جرایم رایانه ای در سال 93 به 90 درصد رسیده و پیشتر قدرت ما در این بخش 50 درصد بوده است.
به گفته فرمانده نیروی انتظامی، پیشگیری از جرم، رصد فضای مجازی، میزان نفوذ پذیری سیستم مالی، آموزش های ارائه شده به مردم در کاهش جرم سایبری اثرگذار است.
سردار احمدی مقدم تصریح کرد: 80 درصد جرایم سایبری مالی است. البته هتک آبرو و اهداف غیر اخلاقی نیز از دیگر انگیزه های ارتکاب جرم سایبری است و مردم به پلیس فتا اعتماد کنند.
وی اظهار کرد: در شرایطی که دنیا راه های دسترسی به علوم را بر ما بسته بسیاری از پیشرفت های علمی پلیس تعجب می کنند.
فرمانده نیروی انتظامی درباره اجتماعی کردن مقابله با مواد مخدر گفت: داوطلبان زیادی در بخش اجتماعی وجود دارند و امروز سازمان های مردم نهاد در این بخش فعالند و باید آنهارا تقویت کنیم. همچنین در مقوله درمان نیز بخش خصوصی را به کمک آوردیم.
سردار احمدی مقدم با بیان این که متاسفانه برخی گاه به استاندارد بودن یا نبودن مراکز نگه داری معتادان ایرادات نادرستی می گیرند، گفت: چنانچه مراکز درمانی و سازمان های درمانی و اجتماعی به درستی در خدمت معالجه معتادان باشد، اعتیاد قابل معالجه است.
وی گفت: 10 تا 15 هزار معتاد بی خانمان داریم اما ما با دستگیری این افراد چه کنیم؟ قطعا باید از مراکز نگهداری معتادان رها شده استفاده کنیم.
فرمانده نیروی انتظامی درباره راه اندازی قرارگاه سرقت تصریح کرد: وقتی در حوزه ای چالش ایجاد شود تلاش می کنیم به آن توجه بیشتری کنیم. در سال 91 و 92 که بحران های اقتصادی و ارزی پیش آمد و شاهد مشکلات اقتصادی در کشور بودیم آثار نامطلبوی در بخش سرقت مشاهده شد.
سردار احمدی مقدم ادامه داد: هر سال 20 تا 22 درصد نسبت به سال قبل افزایش سرقت داشتیم از این رو به این بزه هجوم بردیم و از اواخر سال گذشته حجم سرقت ها کاهش یافت.
به گفته وی، با روندی که دولت در بهبود اقتصادی در پیش گرفته امیدوارم در این جرایم شاهد افت آمار باشیم.
فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: در سال 89 شاهد کاهش 10 درصدی سرقت بودیم که این امر همزمان با هدفمندی یارانه ها اتفاق افتاد اما نابسامانی اقتصادی در ادامه اثرات نامطلوبی در افزایش این بزه داشت.
به گفته سردار احمدی مقدم، سرقت مسلحانه بانک، سرقت های منجر به تجاوز به عنف کاهش عمده ای داشته و در چند سال اخیر جرایم خشن نیز کاهش یافته است.
وی توضیح داد: نیروی انتظامی سال ها است با تهدید گروه های تروریستی مواجه است. امروز شاهد گروه تروریستی داعش هستیم و ارتش عراق تا حدی این گروه تروریستی را از مرزهای ما دور کرده اند.
فرمانده نیروی انتظامی توضیح داد: نیروی انتظای در منظومه ای با ارتش و سپاه و وزارت اطلاعات آماده مقابله با این تهدید است و دغدغه ای در این زمینه نداریم.
سردار احمدی مقدم درباره معیشت کارکنان نیروی انتظامی گفت: رسیدگی به معیشت کارکنان یک حق است و هرکسی که تلاش بیشتر می کند باید رزق بیشتری بگیرد. باید امکانات آبرومندانه ای برای کارکنان فراهم کنیم و با کمک دولت در این سال ها اتفاقاتی افتاده است.
وی اظهار کرد: تلاش ما بر این است از سرمایه های کوچک کارکنان سرمایه های بزرگی درست کنیم و اولویت ما مسکن است. کارکنان با 9 سال خدمت می توانند 45میلیون وام بی بهره دریافت کنند.
سردار احمدی مقدم درباره سامانه ارتباط مردمی نیز گفت: واحد های راهنمایی و کلانتری به دلیل ترافیک کار و فشار، گاه با تاخیر به محل مورد نظر می رسیدند و اگر به آنان فشار می آوردیم کارهای اصلی تحت شعاع قرار می گرفت.
وی ادامه داد: در تهران یگان 110 را جدا کردیم و این امر را در شهرستان ها نیز استقرار دادیم.
فرمانده نیروی انتظامی اظهار کرد: امروز تیم 197 بدون فوت وقت به شکایات مردم در کلانتری ها رسیدگی می کند و کارشناسان ما در 80 درصد تماس ها، زیر 15 دقیقه به محل رسیده اند و 14 درصد موارد نیز با حضور کارشناسان و ماموران ما در مدت زمان بالای 30 دقیقه همراه بوده است.
سردار احمدی مقدم ادامه داد: حتی گزارش ماموران خود را به صورت غیر منظم پیگیری کرده و با مردم تماس گرفته می شود.
وی گفت: ما همکار دولت ها هستیم و نیروی انتظامی بازوی قوی دولت ها در اعمال قانون و مقررات است.