به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حجتالاسلام ابراهیمی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد شب گذشته در جشن شب شعر "دریا در غدیر" در سالن ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: یکی از برنامهها و سیاستهای جدید حوزه فرهنگی ایجاد ارتباط میان اساتید و کشاندن این قشر مهم در دانشگاه به برنامههای فرهنگی است.
وی ادامه داد: استعدادهای ادبی فراوانی در میان اساتید وجود دارد که اگر قدر دانسته شود، موجب رشد هنر در محیط های علمی و رشد آن در میان دانشجویان خواهد شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه زبان شعر دارای لطافتهای خاص خود است و میشود با این زبان بسیاری از ناگفتهها را زیباتر بیان کرد، تصریح کرد: محیط های آکادمیک میتوانند وارد عرصههای جدیتری شوند و از عنصر شعر در جهت بیان نظر، عقیده و ایده خود استفاده کنند.
حجتالاسلام ابراهیمی با بیان اینکه یکی از خوش شانسیهای ما این است که عرفان اسلامی به زبان فارسی بیان شده است، خاطرنشان کرد: عرفان عربی هر اندازه به واسطه شعراهایش تلاش دارد تا به شعر و عرفان فارسی برسد، باز میبینیم این عرفان، شعر و شیوایی زبان فارسی است که در عرصه بیرقیب مانده است.
وی در ادامه افزود: برخی شعرا به قدری زیبا مفاهیم را در شعر فارسی جمع میکنند که بیش از آن که یک منظومه شعری محسوب شود، آن اثر به اعجاز شاعر شبیه است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به شاعرانی چون حافظ و مولوی اشاره کرد و گفت: عشق در اشعار بی بدیل مولوی و جایگاه دیوان حافظ در بیان نکات نغز و بی مانندش نشان از اهمیت شعر و جایگاهش درمیان مردم دارد؛ کما اینکه حافظ امروز در هر خانهای وجود دارد و تفعلی است بر امور مهم زندگی مردم.
ابراهیمی در ادامه با اشاره به جایگاه شعر و هنر در تاریخ اسلام و ظهور علمای دین در این حیطه افزود: شعر در میان خواص دین و عالمان مذهب تشیع دارای جایگاه خاص خود است و شاعران و عالمانی مانند مرحوم شیخ محمد حسین اصفهانی و مرحوم علامه طباطبایی و یا آیت الله میلانی در مشهد گواهی بر این حقیقت است.
وی در پایان با اشاره به جلسات شعر رهبر انقلاب و دیوان امام خمینی(ره) شعر غنی را دارای جایگاه ارزش و اعتبار در کشور دانست و گفت: باید شعر را با تمام ظرافتهایش زبانی شیوا جهت بیان حقایق بدانیم و از این هنر خداوندی در مسیر حفظ دین استفاده کنیم.
در ادامه شهرام شکیبا، قاسم رفیعا و ناصر فیض اعضای برنامه قند پهلو به عنوان مجری از شاعران و اساتید دانشگاه علوم پزشکی جهت قرایت شعر خود با موضوع غدیر دعوت کردند.
ملکی شاعر بداهه گو در ابتدا ابیاتی در وصف مولا علی(ع) بیان کرد و در ادامه علی مشهدی اثر خود را که ترجمانی از زیارت نامه روزغدیر امام هادی(ع) بود را برای حاضران خواند.
آن که بعد از مصطفی بر ما ولی بود عالم از نور وجودش منجلی بود
وارث احمد امام المتقین حافظ دین خدا حب المتین
ای نمازت بی نظیر و در فراز دادهای حاتم به ساحل در نماز
بوترابی عرش حق شیدای تو است کعبه زد بوسه به خاک پای تو
اولین مومن به پیغمبر تویی غیر او از بر انبیا برتر تویی
برتری داده به تو حی جلیل بر کریم و نوح و موسی و خلیل
ای تو معنای صراط مستقیم گاه طوفان میشوی گاهی نسیم
هم به شمشیرت کنی کافر دو نیم هم غذا دادی به مسکین و یتیم
فاتح بدر و حنین و خیبری ساقی حوض عظیم کوثری
قدر تو مخفی نگردد یا علی نور تو همواره تابد یا علی
در ادامه دکتر فتاح گفت:
دوش هاتف مژده داد از جانب پروردگار
تا عبد نام علی باشد به دنیا شهسوار
این صدا در عرش می پیچد در گوش ملک
جمله می خواندند در دربار ذات کردگار
لافتی الی علی لا سیف الا ذوالفقار
آسمان مکه آن شب بود پر نور و شرار
بوی عطر و مشک پر شد در یمین و در یسار
ماه میخندید و اختر چشمکی از شوق زد
بلبل خوش نغمه در آغوش گل خواندی هزار
لافتی الی علی لا سیف الی ذوالفقار
فاطمه در کعبه شد آن شب به امر کردگار
تا به دنیا آورد طفلی که باشد یادگار
آمدن چندین ملک در کعبه تا یاری کنند
فاطمه بنت اسد را تا نباشد بی قرار
لافتی الا علی لا سیف الا ذوالفقار
عاقبت پایان گرفت آن روزهای انتظار
شد نمایان آن بت رعنا وحید روزگار
دست فریاد ازل آمد برون از آستین
خیره شد چشم جهان بر آیت پروردگار
لا فتی الی علی لا سیف الا ذوالفقار
دست رحمت شد برون از آستین اقتدار
اولین مرد مسلمان در تمام روزگار
در شهامت بیبدلیل و در شجاعت بینظیر
خفت در جای پیمبر، آن شجاع روزگار
لا فتی الا علی لا سیف الا ذوالفقار