آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۳۲۴۲
در مناظره موسیقی مطرح شد؛

حجت‌الاسلام علیزاده: تنها چسبیده‌ایم به موسیقی و دیگر مشکلات کشور را رها کرده‌ایم / حجت‌الاسلام نخاولی: برای حل یک مشکل نمی‌توان گفت به موسیقی نپردازیم

مناظره "موسیقی" با حضور حجت الاسلام نخاولی و حجت الاسلام علیزاده در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حجت الاسلام علیزاده امروز در مناظره "موسیقی" که در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد بیان کرد: بحث موسیقی تنها مسئله‌ای نیست که در آن با چالش مواجه هستیم بلکه یک سری مسائل به صورت کلی و یک سری مسائل به صورت مصداقی باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی با بیان این‌که معتقدیم موسیقی مانند بسیاری از مسائل دیگر از جمله اختلاط زن و مرد، حجاب و غیره نیازمند روشن سازی است خاطرنشان کرد: همه علما و فقها بر این‌که هر وسیله‌ای که منجر به عیش و نوش و طرب شود حرام است اتفاق نظر دارند؛ اما آنچه که در این مسیر حائز اهمیت است این است که تشخیص را خود فرد گذاشته‌اند تا فرد خود موسیقی مناسب را برگزیند.

 

این فعال فرهنگی ادامه داد: علما معتقدند هر موسیقی‌ای که منجر شود فرد از حالت عادی خود خارج شود حرام است.

 

حجت الاسلام علیزاده تاکید کرد: قاعده این است که علما حکم کلی را می‌دهند و تشخیص را با مکلف می‌گذارند به این معنا که خود انسان باید تشخیص دهد آیا با گوش دادن موسیقی به فساد کشیده می‌شود یا خیر!

 

وی یادآور شد: تا زمانی که انقلاب نشده بود مسجدی به مسجد می‌رفت و آوازه‌خوان به کاباره. با ظهور انقلاب یک تفکر ایجاد شد بنابراین باید خواستگاه این دو تفکر را مشخص کنیم.

 

پیام انقلاب فرهنگی بود، انقلاب نکردیم که حکومت کنیم!

 

این فعال فرهنگی با بیان این‌که با احتیاط نمی‌توان زندگی عقلایی داشت گفت: با پیروزی انقلاب بسیاری از مسائل به چالش کشیده شد. پیام انقلاب فرهنگی بود انقلاب نکردیم که حکومت کنیم!

 

حجت الاسلام علیزاده افزود: تنها چسبیده‌ایم به موسیقی و دیگر مشکلات کشور را رها کرده‌ایم. امروز کسی که می‌خواهد مجوز برگزاری کنسرت اخذ کند باید 40 نکیر و منکر را ببیند تا بتوان مجوزی بگیرد.

 

وی بیان کرد: امروز در مداحی‌ها باب شده که سخیف‌ترین مسائل را آن هم با چهره دین و مذهب ارائه می‌دهند چرا کسی به این مداحی‌ها اعتراض نمی‌کند و تنها چسبیده‌ایم به کنسرت‌ها.

 

این فعال فرهنگی تاکید کرد: باید در همه موضوعات کار را به کسانی سپرد که اهلش هستند.

 

خصلت قرآن با موسیقی عجین است

 

در ادامه این مناظره حجت الاسلام نخاولی با بیان این‌که از دو مجرای عقل و شرع باید مسئله را مورد توجه قرار داد بیان داشت: در ابتدای امر انسان باید حقیقت خود را دریابد. برخی حقیقت انسان را جسم مادی و برخی حقیقت را مجرد یا نفس می‌دانند.

 

مدیر موسسه راه حق با اشاره به این‌که حساس‌ترین و قیمتی‌ترین مسئله در انسان نفس است خاطرنشان کرد: نفس دارای دو قوای ادراکی و تحریکی است که به وسیله قوای اداراکی آنچه را که قابل درک باشد درمی‌یابیم.

 

وی با اشاره به این‌که مدیریت احساس، زندگی را موفق می‌کند بیان داشت: حداقل مطلوب عقلانیت، هدر ندادن امکانات است و کسانی که این حداقل‌ها را می‌دانند سعی می‌کنند زمان خود را بیهوده هدر ندهند.

 

حجت الاسلام نخاولی تاکید کرد: موسیقی جزء نیازهای حیاتی روح است و همانگونه که غذای نیاز جسم انسان است، موسیقی نیاز روح انسان می‌باشد به همین دلیل خصلت قرآن با موسیقی عجین است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: وظیفه فقیه فتوا دادن است بنابراین همیشه این‌گونه نیست که تمام موضوعات به مکلف داده شده باشد زیرا برخی موضوعات به دلیل پیچیدگی که دارند باعث می‌شوند مکلف به درستی متوجه مسائل نشود.

 

وی با بیان این‌که احکامی که به مکلف واگذار می‌شود شخصی و فردی نیستند خاطرنشان کرد: چنانچه این‌گونه باشد هرج و مرج ایجاد می‌شود بنابراین زمانی که عنوان می‌شود به مکلف واگذار شده است در حقیقت تشخیص مسئله به عرف عمومی معتدل واگذار شده است و نه فرد.

 

نخستین جایی که قرآن با انسان ارتباط می‌گیرد موسیقی آن است

 

مدیر موسسه راه حق با تاکید بر این‌که نخستین جایی که قرآن با انسان ارتباط می‌گیرد موسیقی آن است تصریح کرد: برای این‌که تکلیف موسیقی را مشخص کنیم لازم نیست بگوییم انحرافات بسیاری در جامعه وجود دارد، چرا تنها به موسیقی می‌پردازید به این معنا که برای حل یک مشکل نمی‌توان گفت 10 معضل دیگر در جامعه وجود دارد پس به موسیقی نپردازیم.

 

حجت الاسلام نخاولی با بیان این موضوع که شادی و غم از خصلت‌های انسان است که باید مبنای عقلانی داشته باشد گفت: برخی عنوان می‌کنند موسیقی انسان را آرام می‌کند؛ اما باید گفت کاری که موسیقی انجام می‌دهد پاک کردن صورت مسئله است و نه حل مشکل.

 

وی در ادامه تصریح کرد: دین برای تمام مسائل زندگی انسان برنامه دارد؛ اما نه شدنی است و نه عقلانی که مجتهد بخواهد در تمامی زمینه‌ها تخصص داشته باشد همچنین نه شدنی است و نه معقول که مجتهدی مجزا داشته باشیم.

 

این استاد حوزه و دانشگاه در بخش پایانی سخنان خود گفت: تمامی موسیقی‌هایی که از صدا و سیما پخش می‌شود مساوی با حلیت نیست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار