به گزارش "خبرنگارخبرگزاری دانشجو" از مشهد ، مهندس مهدی فروغی امروز در ششمین همایش "کیفیت" در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد به تبیین مشخصههای تولید دستی و انبوه، مزایا و معایب آن و همچنین ظهور تولید ناب پرداخت و بیان داشت: نیروی کار ساده، سازماندهی متمرکز، انعطاف پذیری پایین، ماشین آلات تخصصی، تعویض پذیری کارگر وکاهش نسبی هزینهها از مشخصه های مهم تولید انبوه است که در تولید دستی خبریاین موارد را نداریم.
وی خاطرنشان کرد: تولید ناب از ترکیب تولید انبوه و دستی و استفاده از مزایای هر دو به دست میآید.
فروغی با اشاره به اینکه کشور ژاپن خواستگاه و مهد تولید ناب است افزود: در سال 1936 آقای تویودا این روش را پایه گذاری کرد که دو ستون استوار آن تولید بهنگام و خودگردان سازی هوشمند است، یعنی کالای مورد نیاز را در مدت زمانی مشخص تولید و اتلاف وقت را حذف کنیم که برای انجام این مهم اگر بخواهیم در کارخانهها تولید ناب داشته باشیم، قدرت و حمایت مدیریت، نقش بسیار مهمی را دارد.
در ادامه این همایش دکتر صدرنیا،عضو هیئت موسس هسته علمی مهندسی صنایع در کشورهای جنوب شرق آسیا به تغییرات پیرامون زندگی شخصی و کسب و کار اشاره کرد و گفت: همه چیز در زندگی بشر در حال تغییر است و این شرایط پیرامونی ما انسانها را تغییر میدهد که این مهم را میتوانیم در تمام حوزههای زندگی خودمان از ماشین و تلویزیون و مخابرات و .. تا فرهنگها و ارزشهایمان به خوبی احساس کنیم.
وی گفت: 16درصد افراد در مواجهه با تکنولوژی دیرپذیر هستند،13درصد مردم به محض ورود تکنولوژی جدید به سراغش میروند و استفاده میکنند ، 34دصد افراد بعد از انجام تست، از تکنولوژی استفاده میکنند و 34درصد دیگر مردم بعد از تست نهایی تکنولوژی از آن استفاده میکنند.
صدرنیا همچنین به دلیل عدم موفقیت مدیریت تغییر در 1000 شرکت برتر دنیا اشاره کرد و گفت: همه ما دنبال تغییر هستیم، اما با اعمال و تحمیل آن به شدت مبارزه میکنیم که در این زمینه آموزش به نیروها، نفوذ در سازمانهای غیررسمی، مذاکره و توافق افراد، ترغیب و جلب همکاری مخالفان و استفاده از زور برای آنهایی که بلوغ فکری پایین تری دارند پیشنهاد میشود.
و همچنین سپاس از خبرگزاری دانشجو برای پوشش خبری این رویداد مهم