حمید رضا حاجی بابایی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی "خبرگزاری دانشجو"، در خصوص طرح واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی گفت: زمانی که سیاست های کلی آموزش و پرورش در مجلس در حال تدوین و تصویب بود بنده به عنوان وزیر آموزش و پرورش موظف به دفاع بودم و در همان زمان چنین بحثی مطرح شد که من با آن مخالفت کردم و تنها در یک مورد رای آورد و آن واگذاری مدارس به شهرداری ها بود.
وزیر سابق آموزش و پرورش ادامه داد: در این خصوص نیز بنده مخالفت کردم به دلیل اینکه شهرداری و شوراها هر چهار سال یکبار به لحاظ حزبی و سیاسی تغییر موضع را شاهدند و همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند مسائل سیاسی برای آموزش و پرورش یک سم مهلک است و ما نمی توانیم هر چهار سال یکبار در مدیریت مدارس تغییر ایجاد کنیم.
وی افزود: همچنین مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاست های کلی هرگز نام شهرداری را نیاوردند و به گفته ایشان آموزش و پرورش یک امر حاکمیتی و مولد سرمایه اجتماعی از مهد کودک تا پایان دوره متوسطه است.
حاجی بابایی در ادامه بیان داشت: اگر امروز نقدی را مطرح می کنم به منظور و افراد نیست بلکه سیاست ها مورد نقد است و شاید تعبیر این اقدام را بتوان این گونه برداشت کرد که این کار یک سیلی محکم به معلم و منزلت اجتماعی معلم است و در واقع این اقدام شأن معلم را زیر سوال برده است.
وزیر اسبق آموزش و پرورش اظهار داشت: امروز در تمام دنیا و در کشورهای پیشرفته استراتژی امنیت یک رکن اصلی دارد و آن نیروی انسانی است و امروز همچون گذشته نیست که توپ و تانک امنیت را به ارمغان بیاورد بلکه این نیروی انسانی است که مهمترین اصل است و ناامنی های کشورهای همسایه مصداق این موضوع است.
وی در ادامه بیان داشت: در کشور ما نیز توطئه و فتنه کم رخ نداده است اما این نیروی انسانی انقلابی بوده که آن را سرکوب کرده است.
حاجی بابایی اذعان داشت: تا زمانی که برای مثال در مهر ماه به معلمانی با سابقه 27 سال گفته می شوند که این کار را ترک کنند و همان گونه که گفته می شود 900 مدرسه به این شیوه درآمده اند در واقع افرادی که آن مدارس را اجاره کرده اند مدیریت مدرسه را نیز برعهده دارند و می توانند اقدامات بسیاری را که قطعا قانونی نیز هست انجام دهند اما آیا خود افرادی که این اقدام را انجام دادند فرزندان شان را به این مدارس خواهند فرستاد.
وزیر اسبق آموزش و پرورش تاکید کرد: این طرح ما را به سمتی خواهد برد که مدارس را از طریق شهروند درجه یک، درجه دو و درجه سه تقسیم بندی کنیم.
وی افزود: اینکه آموزش و پرورش امروز اعلام می کند کسری بودجه دارد به نظر من همه این مباحث زمینه سازی برای خصوصی سازی مدارس بوده و گرنه ما سال گذشته حقوق معلمان را 35 درصد افزایش دادیم و امسال بیان شده که افزایش 26 درصدی را خواهند داشت در حالی که در خوش بینانه ترین حالت بودجه آموزش و پرورش فقط چهار درصد رشد داشته و این چهار درصد نیز از طریق پاداش و پایان خدمت بوده که به امسال منتقل شده است.
حاجی بابایی تصریح کرد: امسال بودجه آموزش و پرورش برای استان ها نه در بحث ساختمان سازی بلکه برای معلمان 18 هزار و 500 میلیارد تومان بوده که سال گذشته ما 17 هزار و 500 میلیارد تومان هزینه کردیم و سوال اینجاست که گفته می شود 99 درصد بودجه آموزش و پرورش حقوق است در حالی که 84 درصد این میزان است و امسال این رشد 28 درصدی را اعلام کرده اند و زمانی که آن را نداشتند اعلام کردند 5 هزار میلیارد کسری بودجه دارند.
وزیر آموزش و پرورش دولت دهم در ادامه اظهار داشت: همه این مطالب یک معنا دارد و آن اینکه حقوق معلمان هیچ رشدی نداشته و نهایتا ما یک رشد چهار درصدی را شاهد بوده ایم.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری همواره به دولت و مجلس تاکید کردند بودجه آموزش و پرورش افزایش پیدا کندو برخی در این میان کیفی سازی را مطرح می کنند که باید بدانیم آموزش و پرورش به جز معلم چیز دیگری برای کیفی سازی ندارد.
حاجی بابایی خاطر نشان کرد: خصوصی سازی مدارس طرحی غیرقانونی و مغایر با قانون اساسی، مخالف سیاست های کلی و مغایر با سند تحول و در واقع سیلی محکمی به جایگاه و شأن معلم و همچنین ضربه مهلک به دانشگاه فرهنگیان است.