آخرین اخبار:
کد خبر:۳۷۲۷۴۳
در کرسی آزاداندیشی مطرح شد

امر به معروف و نهی از منکر را در ظاهر دین محدود کرده‌اند/ متاسفانه امر به معروف در کشور ما در حد کلامی نهادینه نشده است

کرسی آزاداندیشی "امر به معروف و نهی از منکر اختیار یا جبر یا یک واجب" در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد که در آن دانشجویان به بیان نظرات خود پیرامون نحوه امر به معروف و نهی از منکر و مشکلات موجود در این راستا پرداختند.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، کرسی آزاداندیشی "امر به معروف و نهی از منکر اختیار یا جبر یا یک واجب" در دانشگاه فردوسی مشهد توسط انجمن اسلامی دانشجویان برگزار شد که در آن دانشجویان به بیان نظرات خود پیرامون نحوه امر به معروف و نهی از منکر و مشکلات موجود در این راستا پرداختند.

 

صابریان گفت: متاسفانه به نام دین به ما آدرس غلط می‌دهند و امر به معروف و نهی از منکر را در ظاهر دین محدود کرده و تنها به عفاف و حجاب در این خصوص می‌پردازند.

 

این دانشجوی دانشگاه فردوسی ادامه داد: این گونه نگاه کردن به امر به معروف یک پوسته ظاهری از آن را در اختیار ما قرار می‌دهد که موجب می‌شود که نگرش ما نسبت به دین تغییر پیدا کند.

 

این فعال دانشجویی در ادامه با بیان اینکه چرا ما می‌توانیم در خصوص عفاف و حجاب تظاهرات کنیم؛ اما مشکلات فسادهای مالی برخی مسئولان کشور را نمی‌توان به شکل تظاهرات بروز داد، خاطرنشان کرد: ما امروز نبود افرادی مانند شهید مطهری را احساس می‌کنیم که در مباحثه و مناظره نسل جدید را در بیان نظراتشان آزاد و با آنها به بحث می‌پرداخت.

 

صابریان با بیان اینکه به طور مطلق در امربه معروف و نهی از منکر مخالف هستم، افزود: اجبار در امر به معروف به معنای خاموش کردن آتش با آتش است که این کاری بی فایده خواهد بود.

 

وی در پاسخ به اینکه آیا اگر کسی حمل کننده مواد مخدر بود نباید با او با اجبار رفتار شود، گفت: این رفتار تعذیر و قانون است نه امربه معروف و نهی از منکر و این دو با هم تفاوت دارد.

 

صابریان با بیان اینکه تفاوت تعذیر و امر به معروف در این است که هدف از امر به معروف اطاعت بوده؛ اما هدف از تعذیر ارشاد و مدیریت است خاطرنشان کرد: در تعذیر زمان دارای اهمیت است و شما هر زمان عمل اشتباه را انجام دهید باید در انتظار محاکمه آن باشید؛ اما در امر به معروف این چنین نیست و در صورت دیده نشدن آن اشتباه، امر به کار درست نمی‌شوید.

 

این فعال دانشجویی با بیان اینکه در هر امری که حکومت خود را وارد کرد آن امر با مشکل مواجه شد، بیان داشت: ما از حکومت سکولار انتظار خاصی نداریم؛ اما در طول 30 سال از پیروزی انقلاب به خوبی می‌بینیم هر کجا که حکومت وارد عمل می‌شود تا فرهنگ سازی کند نتیجه عکس حاصل می‌شود، در نهادینه کردن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه نباید از حکومت انتظاری داشته باشیم.

 

هیچ کس نمی‌تواند منکر اهمیت امر به معروف و نهی از منکر شود

 

در ادامه قاسمی به عنوان یک فعال دانشجویی در پاسخ به نظرات صابریان گفت: اینکه ما راه را اشتباه رفته‌ایم در بعضی از موارد قابل قبول است؛ زیرا اگر راه را درست رفته بودیم مشکلات امروزی بر سر راه ما نبود.

 

این دانشجوی دانشگاه فردوسی ادامه داد: هیچ کس نمی‌تواند منکر اهمیت امر به معروف و نهی از منکر شود و باید این را بگویم امر به معروف و نهی از منکر مانند یک واجب بر گردن همه ما سنگینی می‌کند؛ اما در نحوه عمل آن باید برنامه ریزی صورت بگیرد.

 

این فعال دانشجویی با طرح این سوال که امر به معروف وظیفه مردم است یا دولت، خاطرنشان کرد: در این خصوص که می‌گویند حکومت اگر وارد کاری شود نتیجه معکوس ایجاد خواهد شد بنده موافق نیستم زیرا مگر دولت را مردم انتخاب نمی‌کنند؟

 

قاسمی ادامه داد: دولت درحقیقت همین ملت است که به عنوان نمایندگان عموم مردم ضوابط و ملزومات کشور را پیگیریی و اجرایی می‌کند.

 

وی در ادامه به جایگاه ولی فقیه در کشور اشاره کردو گفت:  به قاعده مشخص است که جانشین امام زمان(عج) در غیبت‌شان ولی فقیه می‌باشد و یکی از بهترین راهکارهای اجرایی کردن امر به معروف انجام فرمایشات ولی فقیه است که به تبع آن مشکلات کشور کاهش می‌یابد.

 

این فعال دانشجویی با انتقاد از نبود امر به معروف در حد کلامی خاطرنشان کرد: متاسفانه امر به معروف در کشور ما در حد زبانی و کلامی نهادینه نشده است و حتی بسیاری از مردم از گفتن حرف صحیح خودداری می‌کنند.

 

قاسمی افزود: امر به معروف مردم در حق مردم یا مردم درحق مسئولان یا مسئولان نسبت به مردم باید وجود داشته باشد؛ اما اینکه چرا مردم نمی‌توانند مسئولان را امر کنند، بی‌توجهی به فرمایشات رهبری است؛ زیرا ایشان همیشه اشاره دارند که مسئولغن باید پاسخگویی مردم باشند.

 

وی در ادامه در پاسخ به اینکه اجبار نباید در امر به معروف وجود داشته باشد؛ گفت: ما هم نمی‌گوییم که باید یک عده را با کتک و اجبار امر به معروف و اسلامی کنند و اگر در آیات و روایات نگاه کنیم چنین خواسته‌ای از ما ندارند؛ اما در برخی موارد نیاز به اجبار وجود دارد که مصادیق آن بسیار متفاوت است.

 

این فعال دانشجویی با اشاره به فرمایش امام علی (ع) که فرمودند"در صورتی که امر به معروف و نهی از منکر را ترک کنید بدان به شما مسلط خواهند شد" گفت: بر اساس فرموده امام علی (ع) در حکمت 374 ما موظف هستیم امر به معروف ونهی از منکر را انجام دهیم؛ البته این امر را نباید تنها در چادر زنان خلاص کنیم.

 

قاسمی به اصل 8 قانون اساسی اشاره و خاطرنشان کرد: بر اساس اصل هشت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باید مردم یکدیگر، مسئولغن و اطرافیان خود را امر به معروف کرده و اگر به قرآن، آیات و روایات رجوع کنید از اسیر شدن در آدرس‌های غلط که به نام دین به ما می‌دهند رها خواهیم شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار