آخرین اخبار:
کد خبر:۳۷۳۰۶۰
فضائلی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

جریان‌های دانشجویی نبایستی به جریان‌های سیاسی وابسته باشند/ ضرورت اظهارنظرهای عالمانه‌تر از سوی تشکل‌های دانشجویی

یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه جریان‌های دانشجویی نبایستی به جریان‌های سیاسی وابسته باشند، گفت: جریان‌های دانشجویی جایی باید حامی دولت خود باشند و در جایگاهی هم براساس آرمان خواهی خود منتقدانه عمل کنند و با صداقت نظرات خود را ارائه دهند.

مهدی فضائلی در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ضرورت دارد در مقطع کنونی تشکل‌های دانشجویی به حزب و یا جریان خاص متصل باشند یا خیر؟ گفت: بحث تشکل‌های دانشجویی یک بحث قدیمی و سابقه دار است و جریان دانشجویی به دلایل مختلف مورد طمع تشکل‌ها، احزاب و جریان‌های خارج از دانشگاه بوده است.

 

وی با بیان اینکه این جریان‌ها نگاه ابزاری به جریان دانشجویی دارند، اضافه کرد: وجود تشکل‌های دانشجویی برای دانشگاه‌ها به شرط وجود اقتضائات و ویژگی‌هایی که تشکل‌های دانشجویی باید از آن برخوردار باشند، فرصت است و در غیر این صورت تبدیل به تهدید و به ابزار دست جریان‌های خارج از دانشگاه تبدیل می‌شود.

 

فضائلی با اشاره به اینکه جریان خارج از دانشگاه با هدف دستیابی به قدرت و امکانات مختلف فعالیت می‌کند، اضافه کرد: این جریان تلاش دارد از مجموعه‌های دانشجویی برای اهداف خود استفاده کند وجریان دانشجویی که اصالتا آرمان خواه است یک جریان بدون چشم نظر و با قدرت است که با اخلاص کار را دنبال می‌کند.

 

این کار‌شناس سیاسی تصریح کرد: جریان دانشجو به دلیل آرمان خواهی اصالتا ضد استکبار و ظلم ستیز است و مبارزه با فساد جزو‌‌ همان روحیه آرمانگرایی است که معمولا تشکل‌های دانشجویی از آن برخوردار هستند.

 

وی با تاکید بر اینکه صداقت جزو ویژگی تشکل‌های دانشجویی است، یادآور شد: در عین حال به دلیل اقتضای محیط دانشگاه و دانشجو این انتظار و توقع است که اظهارنظرهای عالمانه‌تر صورت گیرد و به دور از سطحی عوامانه باشد.

 

فضائلی افزود: موارد ذکر شده از جمله خصوصیاتی است که یک تشکل درست باید از آن برخوردار باشد و در صورت داشتن این ویژگی‌ها فرصتی مغتنم برای کل کشور محسوب می‌شود که دانشجو باید دارای فهم سیاسی بالا و قدرت تجزیه و تحلیل باشد و خود را برای مسئولیت‌هایی که در انتظار وی می‌باشد، آماده سازد.

 

فضائلی با بیان اینکه جریان‌های دانشجویی نبایستی به جریان‌های سیاسی وابسته باشند، اضافه کرد: جریان‌های دانشجویی جایی باید حامی دولت خود باشند و در جایگاهی هم براساس آرمان خواهی خود منتقدانه عمل کنند و با صداقت نظرات خود را ارائه دهند.

 

این کار‌شناس مسائل سیاسی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا حرکت‌های دانشجویی به صورت مستقل هم می‌تواند ماندگار باشد یا ضرورت دارد که به طور حتم یک پیوند با جریان یا جنبش‌های دیگر داشته باشد؟ گفت: برخی تعاریف مثل جنبش زنان بومی نیست و به نوعی از سوی بیگانگان هدایت و خط دهی می‌شود لذا اینکه زنان جامعه ما فعال باشند و مطالبات قانونی، شرعی و دینی خود را دنبال کند اشکالی ندارد کمااینکه در نظام هم سازوکاری تعریف شده و زنان حضور فعال در مجلس و یا در سطوح نسبتا عالی دارند که حتی این مهم قابل گسترش نیز هست اما این به معنای آن نیست که زنان دانشجو را به آنچه به معنای جنبش زنان است متصل کنیم.

 

فضائلی با اشاره به اینکه نگاه این جنبش‌ها به زنان یک نگاه ابزاری است، بیان کرد: در حقیقت آنچه که برای کشور و دانشجویان مفید است باید مبتنی بر اقتضائات و حرکت‌های دانشجویی درست و نیز بیداری دانشجویی مبتنی بر ویژگی‌های ذکر شده باشد.

 

وی افزود: این بدین معنی نیست که دانشجو دچار اشتباه نمی‌شود یا اشتباه نکند، ایرادی ندارد که دانشجو در صورتی که خودش باشد خطا کند اما باید زمانی که متوجه اشکالات شد درصدد اصلاح برآید.

 

فضائلی خاطر نشان کرد: زمانی که دانشجو به عنوان ابزار در اختیار جریان‌های خارج از دانشگاه چه به صورت جنبش و چه تشکل سیاسی درآید از هویت دانشجو فاصله گرفته و به ابزار سیاسی مجموعه‌های بیرونی تبدیل می‌شود که نه دیگران این حرکت را دانشجویی می‌دانند و نه خود به حرکت انجام شده باور دارد.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار