گروه دانشگاههای کشور"خبرگزاري دانشجو" شايان نادري : چند روز پيش نشستي با حضور استاندار کهگيلويه و بويراحمد با تشكل هاي سياسي دانشگاه هاي استان برگزار شد كه در مورد اين نشست چند نکته را بصورت کوتاه متذکر میشوم.
البته امیدواريم که این تیپ جلسات به یک روز خاص در طول سال منتهی نشود و استمرار داشته باشد چرا که برگزاری این نوع از جلسات استاندار را بیشتر و بهتر در جریان مسائل عمقی، فرهنگی و علمی در دانشگاه ها خواهد گذاشت.
اولین نکته در مورد فضای دانشگاه ها را در مورد دانشگاه یاسوج عرض می کنم، دانشگاهی که بعنوان قطب علمی و مادر دانشگاه های استان محسوب می شود؛ ولی هنوز ریاست قانونی خود را پیدا نکرده است و انسجام مدیریتی لازم را ندارد.
و دوم اینکه آیا دانشگاه محل جولان جریانات سیاسی است یا یک محیط علمی؟
خیلی از دوستان در دوره ریاست قبلی دانشگاه یاسوج بر طبل این نکته می کوبیدند که دانشگاه را محل رفت و آمد جریان خاص کرده اید و تآکید داشتند که نباید نگاه طایفه ای و گروهی بر دانشگاه حاکم شود؛ ولی در دوره فعلی شاهد وضعیت اسفناک تری هستیم و همان دوستان که چنین ادعایی داشتند خود به شکلی مدرن تر دست به این کار زده اند و این شعر در ذهنم خطور می کند؛ که از طلا گشتن پشیمان گشته ایم خواهشآ ما را مس کنید.
نگاه ناسیونالیستی و تبعیض گرایانه از آفت های اصلی و از بین برنده شور و نشاط در جامعه دانشگاهی خواهد بود.
مقام معظم رهبری می فرمایند که دانشجویی که سیاسی نیست، مرد زمان خودش نیست؛ ولی ما شاهد این هستیم که عده ای می خواهند این روحیه را از دانشجو گرفته و دانشگاه ها را محل جولان جریانات سیاسی خاص کنند.
هیچ فردی خواهان فضای تک صدایی نبوده و نخواهد بود؛ بلکه ما معتقدیم که وجود گروه های مختلف که اعتقاد و التزام به نظام مقدسمان را دارند؛، واجب و الزامی است.
در همین نشست (نشست استاندار كهگيلويه و بويراحمد با تشكل هاي سياسي دانشجويي) یکی از دانشجویان نکته خوبی را اشاره کردند: هیچ چیز در دانشگاه سر جای خودش نیست و نحوی اجرای کارهای فرهنگی از حیث صرف وقت و هزینه دچار تغییر شده و این موضوع نیاز به اثبات ندارد؛ چرا که با یک بازدید ساده همه این موارد بخوبی مشهود خواهد بود.
استاندار، شما خود یک چهره دانشگاهی بوده اید و می دانید که این نوع حرکات و فعالیت ها حکم سم کشنده را برای فضای دانشگاهی دارد.
در این جلسه دوستانی بحث حمایت از ریاست دانشگاه را عنوان کردند که بحث حاضر ما در باب حمایت از جامعه دانشگاهی اعم از اساتید و دانشجو بوده نه یک شخص خاص.
به نظر حقیر شجاعت یک مدیر را در یک جمله توصیف میکنم: داشتن تقوا و عدم تبعیض بین مجموعه تحت مدیریتش.
دولت تدبیر و امید با نگاه اعتدال گرایانه و فرا جناحی خود را به جامعه معرفی کرده و حضرتعالی هم نماینده اول اجرایی این تفکر در استان هستید و با پیاده شدن این نگاه در فضای دانشگاهی مانع از ایجاد تفرقه و دودستگی شوید.
علت اینکه بیشتر به موضوع دانشگاه یاسوج پرداختم هم از جنبه مرکزیت علمی آن بوده و هم از جنبه نفوذ جریاناتی بوده که از فضای دانشگاه برای مقاصد انتخایاتی خود می خواهند، سود ببرند. امیدوارم این نوشته کوتاه تلنگری باشد تا تذکرات لازم داده شود.
فرستنده: دانشجوي دكتراي تخصصي دانشگاه تهران
انتشار یادداشت دانشجویان به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط "خبرگزاری دانشجو" نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالان دانشجویی است.