به گزارش خبرنگار فرهنگی "خبرگزاری دانشجو"، زمزمههای سفر نیکسون باعث شده بود که حکومت برای ایجاد خفقان در جامعه و از همه مهمتر در دانشگاه که بستر تشنج بود، دانشگاه را از سه، چهار روز قبل به نیروی نظامی مجهز کند، تا اینکه روز دوشنبه ۱۶ آذر ۱۳۳۲ هنگامیکه دانشجویان هنگام زنگ تفریح از کلاس خارج میشوند سربازان رژیم آنها را به گلوله میبندند و در این میان آذر (مهدی) شریعت رضوی، احمد قندچی و مصطفی بزرگ نیا در کریدور دانشکده مورد اصابت گلوله قرار میگیرند و شهید میشوند.
مهدی شریعت رضوی: مهدی شریعت رضوی معروف به آذر متولد ۱۳۱۱ یکی از سه دانشجویی است که در حمله نیروهای نظامی رژیم به دانشگاه تهران در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ کشته شد، رژیم علت مرگ آذر شریعت رضوی را چنین منتشر کرد: شریعت رضوی دانشجویی مقتول دیگر فقط به علت زخم سرنیزه فوت کرده است. سرنیزه استخوان ران راست وی را به کلی خرد کرده و شریانها راپاره کرده و در نتیجهای خونریزی زیاد در گذشته است. یک گلوله نیز به دست راست وی اصابت کرده که جلدی بوده و نمیتوانسته باعث مرگ باشد.
شهید احمد قندچی: احمد قندچی یکی دیگر از سه دانشجوی کشته شده در ۱۶ آذر ۳۲ است. وی در سال ۱۳۱۲ به دنیا آمد و تحصیلات خود را تا سال اول دانشکده فنی دانشگاه تهران ادامه داد.
رژیم علت مرگ احمد قندچی را چنین منتشر کرد: "مقتول دیگر احمد قندچی نام دارد و به علت اصابت گلولهای که وارد شکم وی شده و احشاء داخلی را پاره کرده در گذشته است".
مصطفی بزرگ نیا: مصطفی آذرنیا یکی دیگر از سه دانشجوی کشته شده در ۱۶ آذر ۳۲ است.مصطفی هنگام شهادت ۱۹ سال داشت و دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران بود. رژیم علت مرگ وی را چنین منتشر کرد:" مصطفی بزرگ نیا دانشجوی دانشکده فنی بر اثر یک گلوله که از طرف راست سینه وارد و از زیربغل چپ او خارج شده فوت کرده است. بر اثر این گلوله استخوان بازوی وی به کلی خرد شده و خونریزی زیاد باعث مرگ وی شده است".
و اما میتوان به جد گفت: ارزشهایی که شهدای دانشجو برای جامعه و فرهنگ ما آفریدهاند و بر جای گذاشتهاند، فراتر و والاتر از حد شمارنده از جمله میتوان به حضور پرصلابت سردار اندیشمند دفاع مقدس در خطوط نبرد یعنی دکتر مصطفی چمران اشاره کرد که شهادت وی حجت را بر دانشجویان حزب اللهی و انقلابی پیرو خط امام تمام کرد و حماسهای دیگر از شهیدان دانشجو که میتوان به آن اشاره کرد، حماسهای شهید حسین علم الهدی و یارانش در هویزه است که همگی از متفکران و بزرگان جنبش دانشجویی و دانشجویان اسلامی و از اعضای موثر انجمنهای اسلامی دانشجویان سراسر کشور بودند.
افزون بر این بسیاری از شهدای بزرگ و فرماندهان برجستهای جنگ از دانشجویان متدین بودهاند، شهیدان بزرگ و عارفی چون شهید حسن باقری، شهید ترکاشوند، شهید پالیزبانی، شهید محمد جواد درولی، شهید فرامرز فامیلی، شهید علی اکبر همتی و بسیاری از دانشجویان شهید دیگر که در مجموعه و کنار سهم جبهه حق و دفاع مقدس بردوش آنان بود.
رایحهای دل انگیز اخلاص، ایثار و شهادت آنان، دانشگاهها را نیز متحول ساخت و چرخهای آن را به سمت ارزشهای الهی و انقلابی به حرکت درآورد، در اینجا باید و واجب است اشارهای به شهادت دانش آموزان انقلابی در کنار درهای دانشگاه تهران در ۱۳ آبان ۵۷ و اینکه دانشگاه تهران کانون آگاهی و الگوپذیری مردم مسلمان بوده است و حتی علمای بزرگ در دانشگاه تهران علیه دولت دست نشانده بختیار به دلیل ممانعت از ورود امام بزرگوار به کشور تحصن کردند، اشاره کرد که خود دلیلی دیگر بر اهمیت و نقش دانشگاهیان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است و اینکه دانشجویان شهید ما در دفاع مقدس که به عشق یاری حسین زمان و بالهام از قیام کربلا بود، دانشگاه بیگانه از فرهنگ عاشورا را یکسره متحول و با ژرفای نهضت کربلا مأنوس ساخت و باعث شد تا حماسههای عاشورایی در جبههها و جامعه ما صورت گیرد.
و به این خاطر است که حضرت امام خمینی (ره) همواره به دانشجویان سفارش میکردند که اسلام را به درستی و از اسلامشناسان واقعی فراگرفته و سپس خود آن را آموزش دهند و میفرمایند «دنبال این بروید که معارف اسلامی را در بین مردم تقویت کنید که رأس امور است، که اگر درست بشود همه کارها درست میشود».
و لذا دانشجو باید از روی آگاهی، توانایی، درک صحیح، ایمان و اعتقاد راسخ و با فروتنی و اخلاص مساله معارف اسلامی را و در راس آن ولایت فقیه را لمس کرده و به آن پاسخ مناسب و بایسته دهد و همواره در راستای رهنمودهای بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) که به حق رهبری فرزانه و شایسته است حرکت کنند.