به گزارش خبرنگار فرهنگی "خبرگزاری دانشجو"، حسین نوش آبادی در نشست خبری امروز خود درباره آخرین وضعیت سند نهضت مطالعه مفید که در سال 89 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، گفت: پایین بودن سرانه مطالعه دغدغهای است که همه مسئولان به ویژه مقام معظم رهبری آن را مطرح کردهاند . رهبری بارها تاکید داشته که باید تدابیری اتخاذ شود که ما بتوانیم این وضعیت اسفبار مطالعه را سامان دهیم.
نوش آبادی ادامه داد: در این زمینه بحثها و اقدامات زیادی صورت گرفت که کافی نبوده و نوشتن سند مطالعه مشکلی را حل نمیکند ما نیازمند فرهنگسازی هستیم و باید فرهنگ مطالعه را در کشور ایجاد کنیم. نوشتن آییننامه و سند خوب است اما کافی نیست باید از شیوههایی که بتواند افزایش مطالعه را رواج دهد بهره بگیریم.
سخنگوی وزارت ارشاد با بیان اینکه تبلیغ کتابهای معاصر، توزیع کتاب، تقویت و توانمندکردن شبکههای توزیع کتاب در فروشگاهها بسیار ضعیف بوده است، ادامه داد: دسترسی مردم به کتاب امروزه آسان نیست و باید پرداخت یارانه کتاب برای مردم را بسیار جدی بگیریم تا مردم به مطالعه عادت کرده و تشویقی برای آنها باشد.
وی با بیان اینکه تمام مسائل مربوط به ترویج کتاب و کتابخوانی می تواند هم در سند راهبردی نهضت کتابخوانی درج شده و هم در برنامهها و فعالیتهای نهادها گنجانده شود، تصریح کرد: قطعا نمیتوان گفت چون سند نهضت مطالعه مفید آماده نیست نهادها فعالیتهای خود را تعطیل کنند. شورای فرهنگ عمومی با همکاری نهاد کتابخانههای عمومی در حال تنظیم این سند اما پروسه تنظیم آن طولانی است.
نوش آبادی درباره اعطای مدرک درجه یک فرهنگ به هوشنگ مرادی کرمانی نویسنده ادبیات داستانی ایران افزود: این مسئله در حد یک پیشنهاد است و هنوز تصویب و نهایی نشده است.
سخنگوی وزارت ارشاد درباره وضعیت بیمه فعالان قرآنی در سال جاری گفت: قطعا تمامی افرادی که در حوزههای مختلف فرهنگی فعالیت میکنند باید بیمه شوند خصوصا فعالان عرصه قرآن که رویکردشان نیز در جهت اعتلای نظام بالاتر خواهد بود. آنهایی که نقش بارزتری در ترویج قرآن دارند مورد حمایت قرار میگیرند بنابراین بیمه فعالان قرآنی به صورت جدی در حال پیگیری است. مطمئن باشید در خصوص قرآن و نشر فرهنگ قرآنی کوتاهی صورت نمیگیرد و هر اقدامی که منجر به رشد فرهنگ قرآنی در کشور شود مورد حمایت قرار میگیرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی برا ینکه آیا اخیرا مجوزی در خصوص موسیقی رپ از سوی ارشاد صادر شده است یا خیر، تصریح کرد: ما در خصوص موسیقی رپ تا به حال مجوزی نداشته و نخواهیم داشت البته بحث موسیقی پاپ جدای از آن است. ما موسیقی پاپ را در کشور بومیسازی کرده و اجرایی میکنیم.
نوش آبادی در پاسخ به سوالی با این مضمون که آیا وزارت ارشاد برنامه ای برای حمایت مادی از جایزه کتاب سال دفاع مقدس دارد یا خیر افزود: برگزاری جشنوارههای هنری و ادبی دفاع مقدس به تقویت فرهنگ مقاومت و ایثار منجر میشود که وزارت ارشاد نیز تاکنون در حد توان از آنها حمایت داشته است و در حال حاضر نیز هر جایی که نیازی باشد وزارت ارشاد به رفع موانع کمک کرده چرا که به حوزه دفاع مقدس و ترویج تفکر ایثار و مقاومت با اجرای برنامههای مختلف توجه دارد.
سخنگوی وزارت ارشاد ادامه داد: در خصوص جایزه کتاب سال دفاع مقدس نیز باید گفت که افزایش سهم حوزه دفاع مقدس در کنار رشد و پیشرفت سایر حوزهها در سیاستهای ارشاد وجود دارد و ارشاد از آن حمایت میکند.
وی با اشاره به صدور مجوز برای دو بازی رایانهای مشکلدار اظهار داشت: این موضوع به بنیاد ملی بازیهای رایانهای ارجاع داده شده است و اگر مشکل خاصی داشته باشد مجوز را بازنگری کرده و اصلاح میکنیم.
نوش آبادی درباره وضعیت جشنواره شعر فجر نیز گفت: سازوکار جشنوارههای مختلف کشور مشخص شده و زمانبندی آن روشن است، براساس زمانبندی کار را دنبال میکنیم تنها در حوزه جشنواره شعر فجر است که کار عقبمانده و تلاش میکنیم آن را به موقع جبران کنیم. در اسرع وقت درباره تعیین هیئت داوری جشنواره شعر فجر اقدام کرده و کارها را دنبال خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت ارشاد با اشاره به طرح گوگل فارسی تصریح کرد: این ایده نخستینبار توسط وزیر ارشاد در راستای تقویت فرهنگ زبان فارسی و گسترش آن در کشورهای دیگر مطرح شد، با طرح این ایده و اجرای برنامه ما تلاش خواهیم کرد که تقویت و ترویج زبان فارسی در کشور و خارج از کشور از طریق طراحی گوگل فارسی در داخل شبکه ملی کشورمان گسترش داده و همچنین سایر کشورها بتوانند از این توان بهره ببرند.
وی با بیان اینکه گوگل فارسی گامی در جهت تقویت زبان فارسی در میان سایر ملتها است، افزود: از طرفی دیگر کاربر را از آسیبهایی که سایر شبکهها و موتورهای جستوجوگر جهانی دارند حفاظت خواهیم کرد. وزارت ارشاد اکنون در حال طراحی این گوگل بوده و همچنان که طرح شبکه ملی فرهنگ را در استانها در حال اجرا دارد.
نوش آبادی در پایان در پاسخ به این سوال که اگر شبکه خبری BBC درخواست دریافت مجوز را از وزارت ارشاد داشته باشند ایا با آن موافقت می شود یا خیر، خاطر نشان کرد: هر شبکه خارجی که معاند نظام نباشد و بتواند در حوزه اطلاع رسانی نقش ایفا کند ما تقاضای آن را بررسی خواهیم کرد.