به گزارش خبرنگار فرهنگی "خبرگزاری دانشجو"، حسین نوش آبادی در نشست خبری ظهر امروز خود با اشاره به برگزاری دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی گفت: این اجلاس یکی از رخدادهای مهم و حائز اهمیت است که در ارتقای سطح همکاری های حوزه اطلاع رسانی کشورهای اسلامی نقش مهمی دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی از دیروز شروع شده افزود: این اجلاس با شعار همگرایی رسانه ای برای استقرار صلح و آرامش در جهان اسلام کار خود را آغاز کرده و تا 13 آذر ادامه دارد. این اجلاس به منظور افزایش تحکیم وحدت و ارائه تصویر مناسب از اسلام و کشورهای اسلامی با حضور کلیه اعضا برگزار می شود و فردا مراسم افتتاحیه با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد انجام می شود.
وی در ادامه بیان داشت: سازمان همکاری اسلامی با داشتن 57 عضو از 4 قاره جهان یکی از سازمان های مهم و تاثیرگذار بین المللی است که در عرصه های مختلف سیاسی اقتصادی و اجتماعی می تواند نقش مهمی در همگرایی کشورهای اسلامی داشته باشد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: برگزاری این اجلاس در تهران فرصت خوبی برای جمهوری اسلامی ایران است که مواضع شفاف خود را در حوزه اطلاع رسانی ارائه کند.
نوش آبادی با اشاره به موضوعاتی که در این اجلاس مطرح خواهد شد اظهار داشت: تلاش برای صلح و امنیت و عدالت و ثبات در تمام کشورهای اسلامی مبارزه با گروه های افراطی و تروریسم که باعث لکه دار کردن چهره اسلام شدند در این اجلاس مورد تاکید قرار می گیرد و تلاش می شود که در راستای زدودن زنگارهای خرافی و نگاه های متحجرانه به اسلام و انتشار چهره ای پلید از اسلام مهربانی با ابزار ترور و خشونت مورد بررسی قرار می گیرد و سعی می شود از ظرفیت های جهان اسلام با استفاده از ابزار رسانه برای جریان سازی فرهنگی استفاده شود.
وی در ادامه با اشاره به نقش مهم وسایل ارتباط جمعی و به ویژه رسانه افزود: کشورهای اسلامی می توانند از ابزاری به نام رسانه در مقابل کشورهای غربی که حوادث و تحولات جهان را به نفع خود انتشار می دهند استفاده کنند.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص اطلاعیه این وزارتخانه در خصوص منحل شدن صیانت گفت: ماموریت ستاد صیانت تعطیل نشده و انحلال آن به معنای این است که وظایف این ستاد به معاونت ها و بخش های تخصصی خود واگذار شده است هر کدام از حوزه های تخصصی و بخش های مرتبط وظایف خود را در حوزه نظارتی به موازات وظایف حمایتی خود انجام خواهند داد.
وی گفت: این تصمیم در راستای هماهنگی و توجه بیشتر به حوزه های تخصصی صورت گرفته هر حوزه ای در وزارت ارشاد مسئولیت نظارت خود را باید داشته باشد و برای آن نظارت و صیانت نیز انجام دهد.
نوش آبادی در ادامه با اشاره به بودجه فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نظام بودجه ریزی در کشور فرآیندی است که باید مراحل خود را طی کند و تا قبل از طی آن نمی توان در مورد میزان بودجه در سال آینده صحبت کرد. وزارت ارشاد به عنوان نهاد حاکمیتی رسمی در حوزه فرهنگ نیازمند توجه ویژه است. در گذشته این وزارتخانه در حوزه عمرانی برای احداث و تجهیز و تکمیل پروژه های خود به ویژه در شهرستان ها به دلیل کاهش بودجه ها با مشکلاتی روبرو شد که منجر به راکد شدن آنها شد در حوزه های دیگر پیش بینی رشد بودجه را کرده ایم و اما میزان آن پس از پیشنهاد دولت و تصویب مجلس مشخص می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه امیدواریم رقم بودجه با بیست درصد رشد مواجه باشد تصریح کرد: کاهش قیمت جهانی نفت در بودجه ریزی تاثیر می گذارد اما با سیاست های خاصی که دنبال می شود و به دنبال تحقق اقتصاد مقاومتی می توانیم گام های خوبی برداریم و با اولویت بندی سهم هر بخش را تعریف کرده و به کارهای اساسی در حوزه فرهنگ و هنر توجه بیشتری صورت بگیرد.
سخنگوی وزارت ارشاد در خصوص مجوز کتاب های تجدیدچاپ شده گفت: کتابی که مجوز چاپ می گیرد براساس قرارداد نویسنده و ناشر منتشر می شود با توجه به اینکه نویسنده در فرآیند توزیع کتاب خود با نقد ها و پیشنهاداتی روبرو می شود و ممکن است اصلاحاتی بر کتاب خود داشته باشد. مجوز تجدید چاپ کتاب به این منظور صورت می گیرد این روند نیازمند نظارت مجدد است و اغلب اصلاحاتی که در تجدید چاپ کتاب های منتشر شده صورت می گیرد جزئی است و مانع خاصی برای صدور مجوز ندارد.
نوش آبادی در خصوص پیشنهاد وزیر ارشاد در خصوص اختصاص یک درصد از درآمد پروژه های عمرانی دستگاه ها به فعالیت های فرهنگی گفت: این پیشنهاد را جنتی به دولت ارائه کرده است که می تواند بسیاری از کاستی ها را در حوزه فرهنگ برطرف کند سال گذشته این ایده مطرح شده بود ولی مجلس تصویب نکرد چون معتقد بود ممکن است چنین درآمدی محقق نشود.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: برای تصویب یک قانون باید تامین مالی و منبع آن دقیقا مشخص شود که در سال گذشته چنین موردی برای اختصاص درآمدهای عمرانی دستگاه های مختلف برای مصرف در حوزه های فرهنگی به تصویب مجلس نرسید.
وی در ادامه با اشاره به همکاری این وزارتخانه با صدا و سیما بیان داشت: وزارت ارشاد تمایل بسیاری برای ارتقای سطح همکاری ها با صدا و سیما دارد که با یک هم افزایی در تحقق اهداف فرهنگی نظام گام برداشته شود. در حوزه کتاب به لحاظ اهمیت موضوع و تاکیدات مقام معظم رهبری امیدواریم بتوانیم که از ظرفیت های این رسانه استفاده کنیم.
وی در ادامه افزود: وزارت ارشاد به تنهایی نمی تواند در امور فرهنگی گام بردارد و صدا و سیما نقش موثری را در این زمینه می تواند ایفا کند.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر انتخاب چند داور ضدانقلاب در جشنواره سالانه عکس ایران گفت: تلاش شده که در انتخاب هیئت داوران از افرادی استفاده شود که هماهنگ با سیاست های نظام هستند و همه جشنواره ها انتخاب هیئت داوران و نظارت بر آن براساس چارچوبی تعیین شده انجام می گیرد و افراد که با توجه به تخصص و توانمندی خود انتخاب می شوند. اگر موردی خلاف این باشد که فردی صلاحیت نداشته باشد به لحاظ تخصصی و عمومی؛ باید گفت که مرجع تعیین صلاحیت های عمومی ما نیستیم و نهادهای مربوط به آن باید پاسخ دهند.
وی تاکید کرد: اگر فردی با ضدیت با نظام و فرهنگ دینی و اسلامی داشته باشد نمی تواند در این جشنواره ها نقش داور را ایفا کند و اگر موردی گزارش شود رسیدگی می شود.
نوش آبادی در ادامه گفت: ممکن است افرادی آثاری تولید کرده باشند که مناسب نبوده ولی این دلیل بر عدم استفاده از تخصص آن فرد نمی شود کسانی که سوابق ضدامنیتی دارند به هیچ عنوان در چرخه وزارت ارشاد به کار گرفته نخواهند شد.
وی در خصوص مجوز فیلم های شبکه خانگی بیان داشت: امروز موسساتی که اقدام به تولید فیلم های خانگی کردند افزایش یافته و می توان گفت جای بسیاری از رسانه ها را پر کردند نقشی که شبکه های خانگی دارد بسیار فعال است و ما هیچ مخالفتی با آن نداریم. همه موسسات تولید نمایش خانگی باید فرآیند نظارتی خود را طی کنند و قبل از تولید و توزیع آن مجوزهای لازم را دریافت کنند.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حتی فیلم هایی که به دلایلی در سینما اکران نشدند برای توزیع در نمایش خانگی باید مجوز بگیرند فیلم های خارجی که نیز در غرب تولید شده و توزیع آن در شبکه خانگی دیده می شود اغلب آنها فیلم هایی است که توسط عناصر قاچاق وارد کشور شده و برخی از موسسات اقدام به توزیع غیرقانونی آن می کنند که با هر گونه تولید انتشار و توزیع این فیلم ها برخورد خواهد شد.
نوش آبادی در خصوص همکاری شهرداری تهران با وزارت ارشاد در جایزه ادبی جلال بیان داشت: کمکی که شهرداری تهران برای تامین مالی جوایز جلال کرد امری بسیار معمول و متعارف است چرا که شهرداری ها مکلف هستند برخی از درآمدهای خود را صرف امور فرهنگی کنند این نه تنها خلاف قانون و عرف بلکه وظیفه آنهاست همکاری شهرداری تهران در جایزه ادبی جلال فقط در راستا همکاری بیشتر بوده وزارت ارشاد استقلال خود را در همه شرایط حفظ خواهد کرد ولی از همه پیشنهادات و همکاری ها در حوزه فرهنگ استقبال می کند.
سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به سوالی در خصوص استعفای مدیر خانه کتاب بیان داشت: آنچه که در مورد ایشان عنوان شده اشتغالات علمی، و تمایل خود ایشان به کنارگیری بوده است ایشان در مدت خود زحمت های بسیاری کشیدند ولی ظاهرا یک مدیر پس از مدتی ممکن است وضعیت حاضر را مانعی برای خود ببیند و از آن فاصله بگیرد حتما برای ایشان به مسائل علمی دغدغه بیشتری داشته است.
وی در ادامه با اشاره به طرح معافیت مالیاتی کتاب فروشان گفت: این طرح براساس تفاهم نامه ای که بین وزارت ارشاد و حوزه مالیاتی اقتصاد امضا شد در حال اجراست تنها محل اختلاف در خصوص چاپخانه هاست که تلاش می کنیم آنها نیز مشمول معافیت مالیاتی شوند.
اگر فردی با ضدیت با نظام و فرهنگ دینی و اسلامی داشته باشد نمی تواند در این جشنواره ها نقش داور را ایفا کند با اشاره به دلیل مخالفت ها مبنی بر عدم معافیت مالیاتی چاپخانه ها تصریح کرد: گفته می شود که همه چاپخانه ها در حوزه کتاب فعالیت نمی کنند و در کنار چاپ کتاب فعالیت های دیگری نیز داشته باشند اما تلاش می کنیم که چاپخانه ها نیز از امتیاز معافیت مالیاتی بهره مند شوند.
وی در خصوص نشست اصحاب نشر با شهرداری تهران عنوان کرد: این تعاملات بین شهرداری و وزارت ارشاد همواره وجود داشته است و امیدواریم از همکاری شهرداری در اصلاح شبکه توزیع کتاب که یکی از مشکلات عمده ماست استفاده شود.
سخنگوی وزارت ارشاد با اشاره به عدم برگزاری جشنواره مطبوعات در سال آینده اظهار داشت: هنوز تصمیم خاصی در خصوص جشنواره مطبوعات گرفته نشده است. مشکلات محدودیت هایی مالی به وجود آمده که امیدواریم منجر به عدم برگزاری جشنواره مطبوعات نشود. ما علاقه مند هستیم که هر سال جشنواره مطبوعات را در کنار نمایشگاه آن داشته باشیم.
نوش آبادی در خصوص عدم حضور چهره های بزرگ موسیقی در جشنواره فجر موسیقی عنوان کرد: ما از حضور همه هنرمندان بزرگ و پیشکسوت استقبال می کنیم اما آنها نباید انتظار داشته باشند که با تشریفات خاص دعوت شوند هنرمند باید بیشتر خود را به مردم نزدیک می کند و آنچه که برای مردم نیز مهم است حضور داوطلبانه و افتخاری هنرمندان است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه حضور بزرگان موسیقی باعث کیفیت بخشی به جشنواره است افزود: از آنها می خواهیم که با ما کنار بیایند حضور مردمی داشته باشند و منتظر تشریفات نباشند.
وی در خصوص تامین منابع مالی دو ارکستر بزرگ کشور گفت: همیشه کارهای بزرگ مشکلات بزرگ نیز بر سر راه خود دارند در گام اول 4 میلیارد تومان برای تامین منابع ارکستر ملی و سمفونی در نظر گرفته شده است رهبران گروه معرفی شده اند و دولت نیز قول مساعدی برای در نظر گرفتن ردیف بودجه خاص برای دو ارکستر بزرگ در نظر گرفته است.
سخنگوی وزارت ارشاد در پایان در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه چرا برخی از کتاب های دارای مجوز و توزیع به سرعت از بازار جمع می شوند گفت: وقتی یک کتاب اجازه چاپ و توزیع می گیرد قطعا نظر دیگران نمی تواند مانع آن شود اما ممکن است دیگران به وِیژه خانواده آن شخص نسبت به کم و کیف کتاب منتقد باشنداین مورد بیشتر در زندگی نامه های شخصیت چهره های بزرگ رخ می دهد.