به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حسین نوشآبادی، سخنگوی وزارت ارشاد در نشست خبری خود که عصر امروز در محل این وزارتخانه برگزار شد، گفت: روز گذشته موافقت نامه فرهنگی میان ایران و پرتغال به امضا رسید که این موافقت نامه در حوزه های گردشگری، فرهنگی، رسانه ای، آموزش و پرورش، میراث فرهنگی، سینما، بورسیه های تحصیلی، کپی رایت و مبارزه با قاچاق آثار فرهنگی و هنری و تاسیس مراکز فرهنگی در دو کشور است.
نوش آبادی با اشاره به آمار انتشار کتاب در 10 ماه نخست امسال افزود: در این بازه زمانی شاهد چاپ 55 هزار و 275 عنوان و 114 میلیون و 493 و 421 تیراژ کتاب در کشور بوده ایم؛ به عبارت دیگر شاهد رشد 21 درصدی در بخش ادبیات، 18 درصدی در حوزه دین، 17 درصدی در حوزه کتاب های فلسفی، 15 درصدی در حوزه کتاب کودک و نوجوان، 4 درصدی در حوزه علوم اجتماعی و 6 درصدی در حوزه علوم ریاضی بوده ایم؛ البته در دو حوزه کتاب های کمک درسی و زبان با کاهش روبه رو بوده ایم.
سخنگوی وزارت ارشاد با اشاره به سهم کتاب های تالیفی و ترجمه ای از کتاب های منتشر شده در 10 ماه نخست امسال گفت: از این میزان آمار تولید کتاب در 10 ماه نخست سال 10 درصد مربوط به کتاب های تالیفی، 19 درصد مربوط به کتاب های ترجمه ای، 20 درصد مربوط به کتاب های چاپ اولی هستند، البته میزان کتاب های تجدیدچاپی تغییری نکرده است.
نوشآبادی با اشاره به لغو مجوز روزنامه مردم امروز افزود: ابطال پروانه فعالیت روزنامه "مردم امروز" براساس قانون مطبوعات بوده است، به عبارت دیگر این مسئله ناشی از نگرش سیاسی و یا فشار به وزارت ارشاد انجام نگرفته، بلکه براساس قانون انجام شده است، در حقیقت هیچ فردی در حوزه فرهنگی و هنری از حاشیه امن برخوردار نیست.
وی در خصوص جشنواره فیلم فجر امسال گفت: فیلم های امسال براساس وجه هنری، فنی و سینمایی مورد ارزیابی قرار گرفته اند؛ و بالا بودن کیفیت فیلم ها کار داوری را سخت کرده است؛ البته فیلم های بخش بین الملل به صورت جداگانه اکران و داوری می شوند، این بخش در موقعیت زمانی و مکانی مستقل برگزار می شود.
سخنگوی وزارت ارشاد افزود: حبیب محبیان میتواند در دولت یازدهم با توجه به نگاهی که وجود دارد آلبوم ارائه دهد؛ در صورتی که آلبوم وی در راستای فرهنگ بومی و ملی کشور باشد و بدون مشکل باشد صدور مجوز برای آن بررسی می شود؛ البته آثار موسیقی باید در شرایط جدید ارائه شوند، تا آنها را با قوانین حاضر بررسی کنیم؛ چرا که صدور مجوز به آلبوم های موسیقی در چارچوب مقرار صورت می گیرد.
وی همچنین گفت: علی رغم تلاش هایی که داشتیم ارکستر ملی و سمفونیک به جشنواره موسیقی فجر نرسید، مشکلات مالی و تاخیر در انتخاب رهبر و اعضای ارکستر از دلایل این اتفاق است؛ البته قطعا تولیدات این دو ارکستر در برنامه های آتی به نمایش در میآید.
سخنگوی وزرات ارشاد با اشاره به جشنواره فیلم فجر امسال گفت: فیلم های امسال براساس وجه هنری، فنی و سینمایی مورد ارزیابی قرار گرفته اند؛ و بالا بودن کیفیت فیلم ها کار داوری را سخت کرده است.
نوش آبادی با اشاره به بالا بودن تعرفه پستی محموله های فرهنگی و برنامه وزارت ارشاد و برنامه این وزارتخانه در این خصوص گفت: شرکت پست همواره همکاری خوبی را در این زمینه را داشته و تعرفه مناسبی را برای این مهم در نظر گرفته است؛ البته انتظار داریم پست همکاری بیشتری را در حوزه فرهنگ کشور داشته باشد و در صورت افزایش نرخ تعرفه ها، آنها رابه صورت منطقی افزایش دهد.
سخنگوی وزارت ارشاد با بیان اینکه قطعا با افرادی که کتاب های فاقد مجوز را در کشور توزیع می کنند، برخورد قانونی صورت می گیرد، اظهار داشت: پلیس امنیت با ناشر وتوزیع کنندگان چنین کتاب هایی برخورد می کند؛ البته این وزارتخانه به حمایت از کتاب هایی که مجوز دارند، متعهد بوده و به این تعهد عمل می کند.
وی با اشاره به جشنواره تئاتر فجر گفت: بیش از هزار و 800 هنرمند داخلی و خارجی در این دوره از جشنواره در 118 گروه نمایشی صحنه ای و خیابانی شرکت کرده اند که حضور هنرمندان شهرستان چشمگیر است؛ البته از میان هزار هنرمند 400 هنرمند خانم نیز در این دوره از جشنواره شرکت کرده اند.
نوش آبادی با اشاره به پیشنهاد کمسیون فرهنگی مبنی بر کم کردن 21 میلیارد تومان از بودجه سینما و اختصاص آ به جشنواره فیلم مقاومت اظهار داشت: بودجه و اعتبار حوزه فرهنگ گوشت قربانی نیست که هر کسی آن را جدا کند و به جاهای دیگر اختصاص دهد؛ چرا که بودجه پیشنهاد شده بر مبانی وظایف و ماموریت های وزارت ارشاد است. بودجه حوزه فرهنگی در لایحه آمده و وظایف و مأموریتها و برنامههای وزارت ارشاد نیز مشخص شده است؛ از این رو گمال نمی کنم که نمایندگان مجلس اجازه دهند بودجه سینمایی کشور دستخوش تغییر شود.
سخنگوی وزارت ارشاد با بیان اینکه بودجه سینما حداقلی است و نباید دستخوش تغییر قرار گیرد، افزود: فرهنگ و هنر جزئی از انقلاب اسلامی هستند و تقویت سینما باعث تقویت فرهنگ عمومی کشور می شود و طبیعتا به هر میزانی که بودجه سینما کم شود تاثیر منفی در حوزه فیلم و صنعت سینما خواهد داشت.
وی با بیان اینکه به هیچ وجه راضی به کاهش یک ریالی بودجه فرهنگ به ویژه بخش سینما نیستیم، ادامه داد: طبیعتا این گونه پیشنهادات باعث می شود دشمنان و بدخواهان به سوژه سازی و تخریب نهادهای انقلابی و مذهبی بپردازند بنابراین این پیشنهاد مورد تایید قرار نخواهد گرفت.
وی در خصوص برگزاری نمایشگاه آثار پرویز تناولی در خارج از کشور و اینکه این کار مشکل حقوقی ندارد، گفت: ارشاد از ارسال و حضور آثار فرهنگی و هنری ایرانی در خارج از کشور حمایت می کند و سیاست این وزارتخانه مبنی بر حمایت از حضور هنرمندان در عرصه بین المللی با حفظ شئونات و مقررات کشور است؛ البته سازمان فرهنگی و هنری شهرداری به عنوان سازمانی که بودجه و اعتبارات مستقل دارد می تواند در چارچوب مقررات نسبت به اعزام هنرمندان و ارسال آثارشان اقدام کنند.
نوش آبادی در پاسخ به این سوال که وزیر ارشاد گفته است با مجلس مشکلی نداریم اما برخی آدرس غلط به این نهاد می دهند و از حوزه سینما عقب نشینی نکرده ایم، گفت: حوزه سینما مانند سایر حوزه ها دارای اهمیت است و همواره توجه به تولید فیلم و عرضه مناسب آنها برای افزایش مخاطب در حوزه سینما از سیاست های کلی ارشاد بوده و خواهد بود و سعی کردیم موانع را از بین برده و به هنرمندان سینما میدان دهیم، البته اگر در جایی بنا به اقتضا و مصحلتی کاری متوقف می شود در راستای حفظ ارزش ها و اصالت ها و در جهت تقویت سینما است؛ البته برای اینکه هنرمندان در کشور احساس آرامش کنند، سعی کردیم حاشیه ها را به حداقل برسانیم و اگر در جایی تصمیم گرفته شده بر مبنای عقب نشینی نبوده و نخواهد بود.
سخنگوی وزارت ارشاد اظهار داشت: مجلس به عنوان یک نهاد نظارتی جایگاه خود و دولت نیز به عنوان قوه مجریه جایگاه خود را دارد؛ البته بنای ما به همکاری با مجلس شورای اسلامی است و این مهم را از ابتدای فعالیت دولت یازدهم نشان داده ایم؛ با این حال به ابزارهای قانونی مجلس برای نظارت احترام می گذاریم ولی از اظهارنظرهای پراکنده و از فشارهایی که که ناشی از نگاههای جناحی و سلیقه های فردی است، همیشه خود را دور کرده و نمی خواهیم خودمان را تسلیم فشارهای ناشی از سلیقه های فردی و جناحی کنیم.
وی درباره شایعه جایگزینی حبیب ایل بیگی به جای محمد احسانی و همچنین احتمال تغییر علی مرادخانی گفت: این مسئله همانطور که خودتان گفتید شایعه است، همچنین بعید می دانم که مرادخانی نیز تغییر کند و در موقعیت حساسی که جشنواره ها در حال اجرا است، ایجاد این شایعه ها نه به صلاح است و نه حقیقت دارد.
خود در پاسخ به این سئوال که آیا مسئولینی از وزارت ارشاد کتاب "من این نسل" محمدرضا اسدزاده را خواندهاند گفت: مجوز انتشار یک کتاب در خارج از کشور به هیچ عنوان دلیلی برای توزیع آن در کشور ما نیست چرا که جمهوری اسلامی ایران بر اساس ضوابط خود اقدام به صدور مجوز میکند.
وی با بیان اینکه این کتاب در خارج از کشور به چاپ رسیده است اظهار داشت: "من این نسل" اسدزاده توسط هیچ شبکه رسمی در کشور توزیع نشده است و حتی طی صحبتهایی که بنده با اسدزاده داشتهام، اسدزاده عنوان کرده این کتاب در تیراژ محدود به چاپ رسیده و به هیچ عنوان در کشور توزیع نشده است.
سخنگوی وزارت ارشاد خاطر نشان کرد: ارشاد نه مجوزی برای توزیع این کتاب دارد و نه آن را توزیع خواهد کرد علاوه بر آن اگر "من این نسل" بخواهد برای صدور مجوز به ارشاد عرضه شود حتماً مورد توجه مسئولان ممیزی قرار گرفته و بعید است که با این ساختار به این کتاب مجوز داده شود.