به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، محمد خدابخشی یک شنبه 7 دی در همایش تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد بروجرد گفت: علی رغم اینکه تولید علم در دانشگاهها با پیشرفت های خوبی روبرو بوده است اما این علم بر سطح زندگی اثرگذار نبوده است؛ از این رو باید تلاش کنیم که تولیدات علمی در کشور در رفاه زندگی مردم اثرگذار باشند.
وی بر ضرورت جامعیت مدلهای علمی ارائه شده تاکید کرد و افزود: برای اینکه مدلهای ارائه شده بر سطح زندگی مردم و جامعه اثرگذار باشد باید مدلهای علمی جامعیت پیدا کند و هدفگذاری صحیحی برای آنها مشخص شود.
مدیر دانشجویی صندوق رفاه وزارت علوم با اشاره به اینکه حمایت از انجمنهای علمی نقش مهمی در تولید و رشد علم در دانشگاهها دارد و سبب ترغیب دانشگاهیان به ارائه مقالات علمی میشود، گفت: ضرورت دارد که با برنامهریزی هدفمند به سمت تولید علوم اثرگذار و تاثیر گذار بر سطح زندگی حرکت کنیم.
خدابخشی سهم سه درصدی پژوهش از تولید ناخالص ملی ناکافی دانست و ادامه داد: سهم پژوهش در کشورهای صنعتی بیش از این است که باید با هدفگذاری این میزان در کشور ما نیز افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه ایران باید به قدرت اقتصادی منطقه تبدیل شوذ، بیان کرد: بر اساس سند چشمانداز کشور ایران اسلامی باید در سال 1404 به جایگاه نخست اقتصادی منطقه برسد و به یکی از قطبهای صنعتی تبدیل شود.
مدیر دانشجویی صندوق رفاه وزارت علوم گفت: بر اساس آمارهای رسمی ایران در منطقه رتبه نخست تولید علم را دارد که با توجه به این جایگاه و وجود استعدادهای انسانی بالا باید علوم پایه را کاربردی کنیم تا بتوانیم در جامعه اثرگذاری بیشتری داشته باشیم.