به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، صدیقی در سومین گردهمایی رؤسای کمیسیونهای دائمی هیئتهای امنای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، مراکز پژوهشی و فناوری که در محل این وزارت برگزار شد، واگذاری امور جاری و رویههای معمول به کمیسیونهای دائمی یا هیئت رئیسهها، تقویت توان کارشناسی دبیرخانههای هیئتهای امنای دانشگاهها، حفظ ارتباط مستمربا اعضای هیئت امنا در طول سال و انتقال تجربیات هیئت امناهای موفق به دیگران را به عنوان راهبردهای مثبت کاری در امور هیئتهای امنا عنوان کرد.
رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به حضور تعداد کثیر فارغ التحصیلان دکترا در کشور بر تأمین هیئت علمی از طریق بورس تأکید کرد و در این خصوص گفت: کاهش نیاز جدی به بورس، سرمایه گذاری بر روی بهترینهای علمی و اخلاقی، جذب برترینهای موجود در خارج از کشور با تامین بخشی از هزینه آنان و توسعه دورههای کوتاه مدت تحقیقاتی دانشجویان دکترا در خارج باید مدنظر قرار گیرد.
صدیقی با بیان اینکه توسعه دورههای کوتاه مدت تحقیقاتی دانشجویان دکترا در خارج رشد پیدا کرده است افزود: در سال گذشته ۴۶۰ ظرفیت و امسال ۸۰۰ ظرفیت را بین دانشگاهها توزیع کردیم و تا پایان سال این رقم شاید به ۹۵۰ ظرفیت برسد.
وی همچنین در زمینه خدمات دانشجویی بر تنوع بخشی به ارائه خدمات، تغییر نگاه از روند سنتی و بیهدف یارانهها به تسهیلات، توجه به نیازهای اولیه خوابگاهها، جذب بیشتر کمکهای خیرین و وام کمک هزینه برای دانشجویان دکترا تأکید کرد.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه در بیش از ۵۰ درصد از خوابگاههای دانشگاهها سن ساختمانها بیش از ۲۰ سال است تصریح کرد: چون از این خوابگاهها بیرویه و با تراکم بالا استفاده شده متأسفانه خیلی سریع فرسوده شدهاند و در این زمینه بحث تعمیر و تجهیز خوابگاهها باید به صورت جدی دنبال شود.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: خوشبختانه بودجه طرح تعمیر و تجهیز دانشگاهها در سال ۹۴ رشد ۱۰۰ درصدی داشته است که از آن میتوان برای تعمیر و تجهیز خوابگاهها نیز استفاده کرد.
صدیقی در ادامه ضمن تأکید بر جذب دانشجوی غیرایرانی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی گفت: دانشگاههای ما پتانسیلهای بالقوه خوبی در جهت جذب دانشجوی غیرایرانی دارند و در این زمینه برنامه ریزی هرچه بیشتر برای جذب دانشجوی خارجی، استفاده از امتیاز بورس برای جذب بیشتر دانشجوی آزاد خارجی و پیش بینی ساز وکار لازم برای ارائه سرویس مناسب به دانشجوی خارجی مؤثر است.
وی دانشجویان شاهد و ایثار گر را سرمایههای نظام دانست و خواستار توجه و حمایت اصولی، هدفمند و عزتمند از این دانشجویان شد و افزود: جمعیت دانشجویان شاهد و ایثارگر تغییر مقطع دادهاند و به سمت تحصیلات تکمیلی سوق پیدا کردهاند که این یک پتانسیل محسوب میشود.
معاون وزیر علوم در زمینه تربیت بدنی و ورزشهای دانشجویی، توجه به ورزش همگانی و قهرمانی، برگزاری منظم مسابقات داخلی، منطقهای و کشوری، حضور در رقابتهای بین المللی از طریق فدراسیون ورزشهای، دانشگاهی و تامین زیر ساختهای لازم بویژه برای دانشجویان دختر را در کنار آموزش و پژوهش مهم تلقی کرد.
وی همچنین توجه جدی به تقویت دفاتر مشاوره، اجرای طرح کارنامه سلامت برای همه دانشجویان ورودی در کلیه مقاطع و برگزاری کارگاههای بهداشت روانی و پیشگیری را جدی ارزیابی کرد.
رئیس سازمان امور دانشجویان در زمینه کمیتههای انضباطی نیز گفت: اعتقاد ما بر این است که رویکرد باید ارشادی و تربیتی باشد و همچنین حقوق دانشجو به موازات حفظ وظایف قانونی رعایت شود که بر این اساس آئین نامه جدیدی تدوین شده و شیوه نامه آن به زودی به دانشگاهها ابلاغ میشود.