به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی امروز در نشست خبری که به مناسبت حماسه 9 دی در دفتر امام جمعه این شهر برگزار شد بیان کرد: حماسه 9 دی یک نقطه عطفی در بصیرت سیاسی و رشد جامعه ما به حساب میآید که دارای دو برگ تجربه آموز و عبرت آممزی است.
وی ادامه داد: حماسه 9 دی برگ سفیدی است که آن مقابله با توطئه دشمن و اجرای یک برنامه تند جنگ نرم در جهت براندازی نظام توسط دشمنان بوده که حوادث سیاسی درون کشور، بستری را برای ورود جریانات خارجی به درون کشور مهیا کردند.
خطیب جمعه مشهد با تاکید بر اینکه طبیعی است که اجرای فتنه بسیاری از انسجامات اجتماعی را بر هم و هزینههای و خسارات بسیاری را برای کشور رقم زد خاطرنشان کرد: اما مردم بصیر ایران با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری آگاهی یافتند و به مقابله با این توطئه قیام کردند و نه تنها دشمن را شکست دادند که حتی دشمن را از نفوذ در این جامعه جهت براندازی نظام ناامید کردند.
آیت الله علم الهدی ضمن بیان اینکه نگاه حادثهای و نگاه جریانی دو نگاهی هستند که میتوان به جریان فتنه داشت تصریح کرد: در نگاه حادثهای باید فتنه را بازبینی و در نهایت تحلیلی منصفانه ارائه دهیم؛ اما در نگاه جریانی باید یک پند از ماجرا دریافت کنیم.
عضو خبرگان رهبری در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاران بیان کرد: در رابطه با مقوله حصر باید کالبد شکافی صورت گیرد و ببینیم که چرا حصر آغاز شد و چرا شورای عالی امنیت ملی رای به حصر خانگی داد؟
وی ضمن تاکید بر اینکه اقداماتی که شورای عالی امنیت ملی انجام میدهد در مسیر حفظ جان و مال ملت است خاطرنشان کرد: بنابراین تمامی اقداماتی که این شورا انجام میدهد بر اساس قانون است و هیچ دستگاهی نمیتواند بدون حکم قضایی اقدام به انجام کاری کند، حتی مشاهده میکنید هنگامی که احساس خطر نسبت به حفظ نظام میشود برای هر کاری حکم قضایی باید وجود داشته باشد و بدون حکم قضایی اقدامی که انجام میشود مشروعیت ندارد.
مسئله حصر یک حکم قانونی بود نه یک مصوبه امنیتی
آیت الله علم الهدی با تاکید بر اینکه مسئله حصر یک حکم قانونی بود نه یک مصوبه امنیتی یادآور شد: سران فتنه با حکم قضایی حصر خانگی شدند. حال سوال این جاست که آیا این حصر مجازات سران فتنه است یا واقعهای برای پیشگیری از جرم؟
وی افزود: از روز 24 خرداد تا 25 بهمن ماه سال 88، جرم فتنه به طور مستمر به وسیله سران فتنه ادامه داشت و راهپیمایی غیر قانونی توسط آنان برگزار و منجر به قتل تعدادی از هموطنان ما شد.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به اینکه این اقدام سران فتنه خسارات بسیاری را به اموال عمومی و خصوصی وارد کرد بیان داشت: آنان در انتهای راهپیمایی به پایگاه بسیج حمله کرده و در این بین عدهای مجروح و حتی به قتل رسیدند؛ بنابراین مشاهده میکنید که مجرم بودن آنان قطعی است.
آیت الله علوم الهدی با بیان اینکه این جرمها یک مباشر و یک سبب دارد گفت: مباشر این اتفاقات تلخ کسانی هستند که در این کار شرکت کردند و سبب کسانی هستند که این راهپیماییها را راهاندازی کردند.
وی ادامه داد: علاوه بر این مسائل در روز قدس سال 88، این فتنه گران اقدام به روزه خواری و سر دادن شعار«نه لبنان و نه غزه» کردند و پس از آن نیز در 16 آذر ماه همان سال عکس امام راحل را پاره کردند و سران فتنه نیز هر بار عملکرد این افراد حمایت میکردند حتی زمانی که این افراد شعار «مرگ بر اصل ولایت فقیه» را سر دادند، سران فتنه این اقدام آنان را محکوم نکردند.
سران فتنه به دلیل پیشگیری از جرم در حصر قرار گرفتند نه به دلیل پیگرد جرم
امام جمعه مشهد ضمن بیان اینکه سران فتنه به دلیل پیشگیری از جرم در حصر قرار گرفتند و نه به دلیل پیگرد جرم، بیان داشت: بنابراین این حصر مجازات سران فتنه نیست بلکه چنانچه محاکمهای صورت گیرد قطعا حکم آنان اعدام خواهد بود.
آیت الله علم الهدی ضمن اشاره به اینکه دادگاه متوقف بر رفع حصر نیست گفت: این افراد ابتدا باید در یک دادگاه صالحه مورد بازجویی قرار گیرند و در نهایت دادگاه تشکیل و محاکمه شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه از نظر فقهی جریان قضایی ما جدا از جریان فقهی نیست گفت: دادستان و دستگاه قضایی ما مجتهد و فقیه هستند بنابراین دادگاهها در سایه فقه اداره میشوند، نمیتوان گفت جریان قضایی جدا از جریان فقه است.
عنوان کاسبی با جریان فتنه یکی از تلقینات دشمن است
عضو خبرگان رهبری با تاکید بر این مسئله که برخی با جریان فتنه کاسبی میکنند و این امر یکی از تلقینات دشمن است یادآور شد: آنچه مسلم است این است که هر چقدر در خصوص جریان فتنه روشنگری بیشتری انجام شود بر بصیرت مردم افزوده خواهد شد.
آیت الله علم الهدی با طرح این پرسش که چه کسی میخواهد با جریان فتنه کاسبی کند گفت: فتنه 88 با هیچ جریان سیاسی ارتباط نداشت و حماسه 9 دی نیز از این امر مستثنی نیست، حماسه 9 دی را مردم و رهبر معظم انقلاب به وجود آوردند بنابراین هیچ جریان سیاسی نمیتواند آن را به نفع خود مصادره کند.
در فتنه 88 برخی جریانات سیاسی دچار مرگ شدند
وی با تاکید بر اینکه حماسه 9 دی یک حماسه مردمی با ارشاداتی مقام معظم رهبری بود خاطرنشان کرد: فتنه 88 سبب مرگ سیاسی بسیاری از جریانات سیاسی در کشور شد و همه باید این را بدانند چنانچه فردی وابسته به جریان فتنه بوده است صلاحیت حضور در کوچکترین مقام این نظام را ندارد.
خطبی جمعه مشهد با اشاره به اینکه جریاناتی که دچار مرگ سیاسی شده است مسئله کاسبی فتنه را مطرح میکنند یادآور شد: فتنه 88 خودی و غیر خودی را برجسته کرد. افرادی که پایبند به نظام و اصول آن هستند صلاحیت حضور و مشارکت سیاسی را دارند؛ اما جریانات سیاسی که بستر ایجاد فتنه را مهیا کردهاند نمیتوانند در مشارکتهای سیاسی حضور یابند.
آیت الله علم الهدی در ادامه با بیان این مطلب که در جامعه ما وحدت حرف نخست را در حیات سیاسی و استقلال ما میزند گفت: روزی که فتنه انجام شد با یک فضای غبار آلود مواجه شدیم و طبیعی است که در فضای غبار آلود افراد یکدیگر را نشناسند و به مرور زمان است که فضا شفاتر و روشنتر میشود.
وی ادامه داد: امروز به جایی رسیدهایم که هیچ کس از سران فتنه حمایت نمیکند زیرا به خوبی آنان راشناختهاند، ممکن است در روش با هم، هم سلیقه نباشند؛ اما در اصول هیچ اختلافی با هم ندارند.
عضو خبرگان رهبری در رابطه با نقش فتنه در اقتصاد گفت: دشمن همیشه به دنبال زمینههایی در داخل کشور بود که بتواند به وسیله آنان به داخل کشور نفوذ کند و جریان فتنه این فرصت را فراهم آورد که به دشمنان بگوید عدهای در دورن نظام هستند که ضد این نظام و انقلابند و بر خلاف قانون راهپیمایی میکنند.
آیت الله علم الهدی افزود: با این اتفاقات، دشمن متوجه شد که کسانی در دورن نظام هستند که میتوانند مرگ بر اصل ولایت فقیه بگویند، بنابراین میتوان با وارد کردن فشار اقتصادی و سیاسی این رگهها را پر رنگ کرد. به همین دلیل پس از فتنه دشمن دست به کار شد و تحریمهای اقتصادی را افزایش داد.
وی پرده دری را یکی آثار فرهنگی فتنه 88 نامید و تصریح کرد: در فتنه 88 به مقدسات این ملت توهین شد و هنگامی که اقدامی صورت گیرد که از صلابت دین و مقدسات بکاهد بزرگترین ضربه فرهنگی به کشور وارد شده است.
امام جمعه مشهد خاطرنشان کرد: برخی میگویند زخم کهنه فتنه را نباید باز کرد. در این جا باید دید آیا فتنه یک حادثه بوده یا یک جریان. که چنانچه یک حادثه باشد این افراد درست میگویند؛ اما آنچه مهم است این است که فتنه یک جریان بوده است بنابراین با توجه به اینکه جریان بوده نمیتوان آن را زخم کهنه نامید و فراموش کرد.
آیت الله علم الهدی با یادآوری این موضوع که در آبان ماه سال 87 مقام معظم رهبری به مسئولان گفتند "در زمین دشمن بازی نکنید که چنانچه در زمین دشمن بازی کنید حتی چنانچه پیروز میدان باشد دشمن پیروز شده است"، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دشمن در سال 88 مشاهده کرد رقابت بسیاری داغی در حال انجام است و برخی از سیاستمداران قوی قدیمی بر رقابت آمدهاند بنابراین میتوان پیاده نظام خود را به درون نظام نفوذ داد و به همین دلیل دلیل بود که موضوع پیاده نظام دشمن نبودن مطرح شد.
عضو خبرگان رهبری افزود: مقام معظم رهبری هموراه از تمامی روسای جمهور حمایت کردهاند و امروز نیز از دولت حمایت میکند.
آیت الله علم الهدی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با وظایف خبرگان رهبری گفت: ما در زمان غیبت امام زمان وظیفه داریم برای مسائل فردی خود از یک فقیه تقلید کنیم؛ اما در امر حکومت تنها باید یک نفر در راس امور باشد که این فرد باید از دیگر مجتهدین مجتهدتر باشد و با توجه به اینکه این فرد معصوم نیست بنابراین تعدادی خبره باید بر وی نظارت داشته باشند.
وی ضمن اشاره به اینکه مردم نیز هم باید وی بیعت کنند و هم در بقاء شرایط، نظارت کنند بیان کرد: در این میان مردم از بین خود فقهایی را به عنوان وکیل انتخاب و از آنان میخواهند که این وظایف را انجام دهند که این افراد خبرگان رهبری هستند.
خطیب جمعه مشهد ضمن تاکید بر اینکه، این نظارت بر عملکرد نیست بلکه مراقبت بر عملکرد است تصریح کرد: ما نسبت به نسل آیندهای که میآید مسئول هستیم زیرا آنان حوادث گذشته را ندیدهاند و گاهی به روایت صدا و تصویر حوادثی را مشاهده میکنند و برداشتهای خود را ارائه میدهند، بنابراین نظام باید در آنان احساس اطمینان به وجود آورد.