به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، فارغ از این نظرات موافق و مخالف عدم تعریف شفاف از واژه "مشمول غائب" نگرانی دانشجویان بالای ۲۷ سال را در پی داشته است.
نگاهی به جزئیات اعلام شده و مصاحبه های اخیر نمایندگان محترم مجلس، مسولان سازمان نظام وظیفه و کارشناسان امر به نظر میرسد که این قشر از مشمولان نظام وظیفه از قلم افتادهاند.
ظاهرا طرح مورد بحث فقط محدود به غایبین غیر موجه با غیبت بیش از ۸ سال خواهد شد. با اعلام نظر موافق ستاد کل نیروهای مسلّح به نظر میرسد که به احتمال بسیار زیاد، نمایندگان نیز از این طرح استقبال خواهند کرد.
در این میان، درخواستهای دانشجویان بالای ۲۷ سال که حداقل ۸ سال از معافیت موقت تحصیلی استدفاده کردند و بنا بر تعریف سازمان نظام وظیفه غائب موجه محسوب میشوند تا به حال راه به جایی نبرده است. با توجه به وضعیت این دانشجویان و برای از بین بردن تبعیض احتمالی میان اقشار مختلف جامعه، و جلوگیری از سرخوردگی این قشر از مشمولان توجه به نکات زیر راه گشا خواهد بود:
۱- همانطور که در مصاحبهٔ اخیر سردار کمالی نیز مطرح شده است، سنّ بالا، مشغله کاری و مسائل خانوادگی مشمولان یکی از دلیل ارائه چنین پیشنهادیست. با در نظر گرفتن سن بالای دانشجویان بالای ۲۷ سال، حذف قید غیبت از این طرح و جایگزینی شرط سنی بالای ۲۷ سال بهترین گزینه خواهد بود. چه این که، فرقی بین این دانشجویان وغائبین بالای ۲۷ سال از لحاظ سن بالا، مشغله کاری و یا مسائل خانوادگی نیست.
۲- عدم در نظر گرفتن دانشجویان و محدود شدن طرح جدید به مشمولین غائب، حس تبعیض را در پی خواهد داشت. شرایط این دو قشر کم و بیش شبیه به هم بود و فارغ از نوع غیبت مشکلات یکسانی را ایجاد کرده است. تصویب این طرح با شکل کنونی، باعث تقویت قانونگریزی و دور شدن نسل جدید از تحصیل و علم اندوزی خواهد شد.
۳- با توجه به توصیههای مکرر مقام معظّم رهبری و سیاستهای کلی کشور در جهت افزایش جمیعت و تقویت اقتصاد مقاومتی، و تشویق جوانان به تشکیل خانواده، حل مشکل سربازی این دانشجویان باعث ورود این قشر مولد به چرخهٔ اقتصاد کشور خواهد شد. با از میان برداشتن مشکل سربازی به عنوان یکی از مشکلات اصلی سر راه ازدواج جوانان، کشور از سرمایه ارزشمند جوانان بهرهمند خواهد شد و این نیز باعث تقویت بنیان اقتصاد کشور خواهد شد.
۴- با فروش خدمت سربازی به دانشجویان بالای ۲۷ سال، زمینه برای بازگشت دنشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور را فراهم خواهد آورد. هم اکنون تعداد زیادی از این افراد به علت مشکل خدمت سربازی قادر به بازگشت به کشور بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی نیستند. هدر رفتن سرمایه کشور و عدم ارتباط مناسب با دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی داخل کشور از نتایج چنین مشکلیست.
امید است با پیگیری نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و مسئولان سازمان نظام وظیفه مشکلات و درخواستهای این قشر از مشمولان نیز در تصویب جزئیات طرح جدید مورد نظر قرار بگیرد.
ایول داری... نترکی از حسودی
از یک طرف میگن بالای 27 سال فایده نداره برای خدمت رفتن از یک طرف بین غیبت و درس خونده ها فرق داره
الان کلی دانشجو داریم که از 28 تا 35 سالو دارن
چه طوری کسی که فراری بوده و کار کرده و کلی جلوتره بخره اما کسی که درس خونده و هیچ پولی نداره دو سال هم بره خدمت، وقتی برگرده با 35 سال سن چی کار کنه؟
بنظرم بايد خدمت سربازی (غير از دوره آموزش نظامی) اختياری و طبق قانون قبلی (که اجرا نمی شد)، دارای حقوقی معادل 65 تا 90 درصد کارمند همرده در نيروهای مسلح باشد.
حالا فرق من با اونی که بدون هیچ دلیل موجه و قانونی از خدمت فرار کرده چیه؟ اون خدمتشو میخره و منکه بعد از این همه درس خوندن باید برم سربازی، در اینجا هم ارزش علم از بین رفته هم توجه به سخنان مقام معظم رهبری چون سربازی سد بزرگی برای ازدواج نکردن شده دو سالم خدمت کردیم شدیم 29 سال اونم بدون هیچ شغلی!! انگیزه برا ازدواجم دیگه نداریم
اما یذره دل و جرئت نداشتی که یه جنبشی ،همایشی.اعتصابی ، چیزی راه بندازی برای نه گفتن به سربازی اجباری در زمان صلح...
اما ماها با نرفتن و فرار از سربازی ، یک نه بزرگ به این برده داری نوین اسلامی گفتیم و حداقل یک قدم برای حذف این قانون منقضی برداشتیم...
اگه تو هم دل و جرئتشو داری ، تو این مسیر پا بگذار و سختی و محرومیت رو تا 8 سال تحمل کن...مطما باش تا 8 سال دیگه یه قانون موقتی دیگه میگذارن و کارت پایان خدمتو با پول و یا بدون پول بهت میدن.........مرسی از اینکه خوندی مطلبمو....
باید کلیه غایبین و فراریان را مجانی معاف کنند.
در آخر بگم که من احتمال بسیار زیاد میدم که این قانون در سال 94 شامل فوق لیسانس ها و دکترهای بالای 27 سال خواهد شد
.اقا جان اصلا این طرح تصویب نشه بهتره ، اخه یه آدم سی ساله غایب دیگه چه فرقی داره چند سال غایب بوده، یه غلطی کردیم درس خوندیم که ای کاش نمی خوندیم... اینه نتیجه درس خوندن تو این مملکت..متاسفم،