به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، میرزاده در نخستین همایش سراسری معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی که در سالن مطهری دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات در حال برگزاری است ضمن تبریک به مناسبت هفته وحدت و پاسداشت یاد و نام بنیان گذار انقلاب گفت: همان طور که میدانید فرهنگ به عنوان گنجینهای از دستاوردهای مادی و معنوی بشری است که باورها و ارزشها و هنجارهای مورد قبول یک جامعه را به وجود آورده است و نوع و رفتار جامعه را مشخص میکند.
وی افزود: براساس این تعریف هیچ توسعهای بدون توسعه فرهنگی مقدور نیست و این اهمیت مقوله فرهنگ را نشان میدهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به فرمایش مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری اصلاح ناهنجاری اجتماعی در گرو توسعه فرهنگی و انگیزهمندی و نشاط جامعه است ما با توسعه فرهنگی در جامعه اسلامی باید انتظار داشته باشیم که اخلاص جایگزین ریا صداقت و امانت جایگزین دروغگویی و خیانت و عدل و انصاف جایگزین ظلم و استبداد باشد.
وی با اشاره به اینکه امسال سال اقتصاد و فرهنگ نام گذاری شده است گفت: در سالی که با ابتکار مقام معظم رهبری سال اقتصاد و فرهنگ نامیده شده به حق در همه حوزهها به خصوص در حوزه اقتصاد و فرهنگ شاهد تحولات جدی هستیم تقریبا اغلب دانشگاههای آزاد این دو مقوله را در کنار هم در دستور کار قرار دادهاند.
میرزاده به بسترسازی فرهنگی در دانشگاههای آزاد تاکید کرد و گفت: از مهر ماه سال گذشته بستر و ساختارهای لازم برای اجرای برنامههای فرهنگی در سراسر دانشگاهها فراهم شده نسیم تحولات فرهنگی با تغییر نگاه امنیتی به فرهنگی در توسعههای مختلف باعث جذب دانشجو و استاد شده و توانسته رونق و نشاط به دانشگاهها ببخشد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد رقبای زیادی دارد گفت: با وجود اینکه دانشگاه آزاد رقبای زیادی دارد و ما در سالهای اخیر شاهد کاهش رشد جمعیت جوان کشور بودهایم اما این دانشگاه نسبت به سال گذشته ۲۰۰ هزار نفر افزایش ثبت نام داشته است این اقبال نتیجه رویکرد فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی است.
رئیس دانشگاه آزاد با اعلام این خبر که ۵۱ مدال المپیک اینچئون توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اخذ شده است گفت: ۵۱ مدال از ۵۷ مدال اینچئون کره جنوبی توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اخذ شده که این به خاطر اهمیت بسترسازی در همه رشتهها و رویکرد دانشگاه آزاد در این خصوص است.
وی افزود: اگر ایران در حال بازسازی تمدن ملی و ایرانی خود است بدون اغراق دانشگاه آزاد اسلامی پرچمدار این حرکت بزرگ است امروز معاونت سنجش و پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی به من گزارشی ابلاغ کرد که در آن نشان داده میشد که بیش از ۶۴ هزار نفر استاد در دانشگاه آزاد اسلامی به صورت تمام وقت و نیمه وقت فعالیت دارند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ساخت دانشگاههای رقیب برای دانشگاه آزاد را یک حرکت سیاسی دانست و افزود: افزایش دانشگاههای رقیب برای دانشگاه آزاد یک حرکت سیاسی بود که بار سنگینی به دولت وارد کرد اما باز هم دانشگاه آزاد در پذیرش دانشجو پیشگام است.
وی با اشاره به سخنان آیت الله وحید خراسانی گفت: ایشان طی دیداری که با من داشتند گفتند دانشگاه آزاداسلامی یعنی جایی برای توسعه علم و فرهنگ و آزاداندیشی و حریت بر مبنای اصول اسلامی که این تعبیر به نظر من تعبیر زیبایی است.
میرزاده در خصوص فارغ التحصیلان دانشگاهی گفت: بیش از ۵۰ درصد فارغ التحصیلان دانشگاه از دانشگاه آزاد اسلامی بودند اگر دانشگاه آزاد نبود ایران نمیتوانست خیلی از قلههای موفقیت را فتح کند دانشمندان دانشگاه آزاد اسلامی بیش از ۵۱ هزار مقاله ISI در سایتهای مقالات دارند.
میرزاده با اشاره به اینکه پیشرفت همه جانبه جامعه خود به رشد و بالندگی فرهنگ کمک میکند گفت: توسعه علمی نیاز به بستر فرهنگی دارد تجربه نشان داده توسعه علمی و فرهنگی لازم و ملزوم هم هستند اما کار فرهنگی ابعاد دیگری هم دارد.
وی با تاکید بر اینکه چاپ نهج البلاغه و قرآن و حمایت از تشکلها تنها کار فرهنگی نیست گفت: این کارها کار فرهنگی هستند اما دانشگاه آزاد در توزیع عدالت آموزشی اقدام میکند تا یک دختر محروم و در مناطق دور افتاده هم بتواند بدون صرف هزینههای سنگین در دانشگاه آزاد تحصیلات خود را تا سطح دکتری ادامه دهد کار فرهنگی یعنی اینکه نگذاریم ارز از مملکت خارج شود.
وی با ابراز تاسف برای برخی دانشگاههای کشور که فارغ التحصیلان این دانشگاه را عضو هیئت علمی خود نمیپذیرند گفت: من تاسف میخورم و ناراحتم از کسانی که حاضرند مدرکهای درجه دو و سه دانشگاههای خارج را بپذیرند و به عنوان عضو هیئت علمی قبول کنند اما دانشگاه آزاد اسلامی را که بر مبنای استاندارد آموزشی فعالیت میکنند از دانشجویانش برای این فعالیتها استفاده نمیکنند.
میرزاده به تشریح فعالیتهای دانشگاه آزاد در خصوص اقتصاد دانش بنیان پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۴ نصف تولید ناخالص ملی ما باید به اقتصاد دانش بنیان مربوط باشد که اقتصاد دانش بنیان هم رابطه مستقیمی با دانشگاهها دارد.
وی با تاکید بر اینکه بهترین راه دور زدن تحریمها توسعه اقتصاد دانش بنیان است گفت: تا سال ۱۳۹۶ حدود ۸۰۰ شرکت دانش بنیان را تاسیس خواهیم کرد که تاسیس پارکهای علم و فناوری نیز از دیگر برنامههای ماست تا بتوانیم سهم عمدهای در توسعه اقتصاد دانش بنیان داشته باشیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به آیات قرآنکه بهشت را طوری توصیف میکند که انسان در آن آرامش و رفاه دارد ما هم برای توسعه فرهنگی باید توسعه اقتصادی را مدنظر قرار دهیم که توسعه اقتصادی هم منوط به اقتصاد دانش بنیان است.