به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، به گفته بسیاری از کارشناسان افسردگی یکی از علل اعتیاد در کشور به شمار میرود و امروزه جوانان زیادی به دلیل ناآگاهی درگیر معضل مواد مخدر صنعتی برای کسب شادی و نشاط میشوند، شادی که خلاء آن ممکن است بسیاری از خانوادهها را درگیر بلیه خانمانسوز اعتیاد کند. امروزه اکثر مواد مخدر صنعتی به صورت ناخالص تهیه شده و حاوی مواد سمیاند، این مساله تیتر بسیاری از رسانهها قرار گرفته و کارشناسان زیادی این مساله را تائید کردهاند. وزارت ورزش و جوانان از سازمانهایی به شمار میرود که برای اوغات فراغت جوانان برنامهریزیهای زیادی دارد و درصدد است جهت افزایش شادی قشر جوان برنامههایی را انجام دهد.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در این رابطه از انجام فعالیت علمی و برنامهریزی جهت افزایش شادی برای پیشگیری از اعتیاد خبر داد و گفت: اجرای این برنامهها بر عهده دیگر وزارتخانهها هم هست.
دکتر محمود گلزاری گفت: در وزارت ورزش و جوانان برنامههایي را براي افزایش شادی در میان افراد جامعه ارائه و منابع لازم را مشخص کردهایم، سمینارهای مربوطه هم برگزار شده ولی اجرای این برنامهها بر عهده سایر وزاتخانهها است که باید در دستور کار آنها قرار گیرد.
وی در رابطه با اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: این موضوع مسالهای است که در گذشته نیز وجود داشته ولی به اندازه الان بدان توجه نشده است. برجسته کردن این رویکرد و تحقق هرچه بیشتر و بهتر این موضوع نتایج بسیار موثری در پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر دارد.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به فعالیت 10 سال گذشته خود در دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: مبارزه با مواد مخدر بدون رویکرد اجتماعی شدن امکان پذیر نیست و مبارزه اجتماعی با بلیه شوم مواد مخدر جزء فعالیت ذاتی مبارزه با این مواد به شمار میرود.
دکتر گلزاری اضافه کرد: در معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان ادارهای در حال فعالیت است که به بررسی آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد میپردازد و طرحهای ایمنی و مبارزه با آسیبهای اجتماعی در آن بررسی میشود.
به گفته وی کارگروههای مشترکی در این معاونت با ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال فعالیت هستند و هماهنگی و همکاری های لازم را با وزارتخانههای دیگر همچون آموزش و پرورش و وزارت علوم دارند. البته اقدامات وزارت جوانان و ستاد مبارزه با مواد مخدر نظارت، پیگیری و برنامهریزی است و اجرای مسئولیتها بر عهده دیگر سازمانهاست.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان توجه به مبحث پيشگيري از اعتياد را مهم برشمرد و گفت: همه افراد جامعه باید از سنین نوجوانی و حتی کمتر آموزش های پیشگیری از اعتیاد را فراگيرند تا گرایش به مواد مخدر را اين افراد کاهش يابد.
دکتر گلزاری افزایش اطلاع و دانش خانوادهها را در پیشگیری از اعتیاد موثر عنوان کرد و گفت: آموزش و پرورش باید پررنگ تر از گذشته نسبت به آموزش پیشگیرانه از اعتیاد برنامههای بیشتری را در دستور کار قرار دهد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با احساس مسئولیت همه مردم و نهادها شاهد کاهش ابتلاء به اعتیاد و گرایش مصرف مواد مخدر باشیم.