به گزارش گروه اجتماعی "خبرگزاری دانشجو"؛ سید حسن هاشمی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز همانگونه که در بسیاری موارد پیشگام است در مورد تاسیس مراکز جامع سلامت نیز همراه با استان هایی مانند آذربایجان شرقی موفق بوده است، گفت: این مراکز باید مورد بررسی قرار گیرد و نقایص آنها برطرف شود.
وی با ابراز امیدواری نسبت به ایجاد تغییرات جدی در برنامه پزشک خانواده طی 6 ماه آینده، تصریح کرد: این تغییرات موجب میشود مردم با آسایش بیشتری از خدمات پزشک خانواده و مراقبان سلامت بهره مند شوند.
هاشمی افزود: همه ما میخواهیم که در زمینههای مختلف از جمله بهداشت دهان و دندان، سلامت روان و تغذیه خدمات بهتری به مردم ارائه دهیم و این در راستای اهداف ما در زمینه ساماندهی خدمات در حوزه بهداشت است.
وی با اشاره به پوشش جمعیت 12 هزار و 500 نفری برای هر پایگاه سلامت جامع، اظهار کرد: هر چهار پایگاه تحت پوشش یک مرکز جامع هستند که این مراکز قریب به 50 هزار نفر جمعیت را تحت پوشش قرار میدهند و امیدواریم تا پایان سال جاری دولت موفق به تکمیل زیر ساختها در زمینه هایی مانند مراقبان سلامت و سیستم نرم افزاری شود.
وزیر بهداشت اجرای برنامه پزشک خانواده با استانداردهای بین المللی را از جمله نیازهای کشور عنوان کرد و ادامه داد: این برنامه باید طی پنج تا 10 سال آینده استقرار یابد، اگر چه نظرات مختلفی در مورد پزشک خانواده وجود دارد که به همه احترام میگذاریم، اما برنامه پزشک خانواده از نمونههای موفق سایر کشورها الگو برداری شده و اشکالاتی دارد که باید مرتفع شود.
هاشمی در سفر به استان فارس به عنوان یکی از دو استان مجری برنامه پزشک خانواده شهری در کشور، گفت: آموزش طب عمومی در آینده تغییر میکند، به گونه ای که اساس خدمات سلامت، نظام ارجاع باشد و در تلاش هستیم زیرساختها برای این برنامه فراهم شود.
وی ابراز داشت: برنامه پزشک خانواده تا بلوغ کامل، راه طولانی و سختی در پیش دارد و نیاز مبرم است که همه مردم صبور باشند و مسئولان نیز مشکلات را با تدبیر و عقلانیت رفع کنند.
هاشمی این برنامه را مسیری عنوان کرد که باید طی کنیم اما عجله نکنیم و از سویی دیگر احساسی تصمیم نگیریم. خدمات پزشک خانواده در فارس و مازندران در حال تکامل و ارتقاء است.