به گزارش«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، دکتر کلانتري امروز در گردهمايی منطقه اي «بررسي عملکرد برنامههاي تحول در حوزه بهداشت» به ميزباني دانشگاه علوم پزشکي مشهد با تاکید بر اصلاح سبک زندگی در جامعه گفت: بيماريهاي مرتبط با سبک زندگي و مرتبط با تغذيه از جمله ديابت، چاقي، فشارخون، قلبي و عروقي، سکتههاي مغزي، سرطان ها، چربي خون در کشور گسترش يافته است.
وی بهترين راه براي پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي غير واگير و کاهش بيماريها را توانمند سازي مردم براي مراقبت از سلامتيشان دانست و با بیان اینکه در حال حاضر بسياري از بودجههاي دانشگاههاي علوم پزشکي و وزارت بهداشت به بخش درمان و ارائه خدمات به مردم در اين زمينه اختصاص مييابد بیان داشت: اگر خدمات بهداشتي در راستاي توانمند سازي و آموزش در جامعه گسترش يابد، هزينههاي بخش درمان نيز کاهش مييابد.
کلانتری ارتقاء سلامت جامعه را نيازمند همکاري و مشارکت بين بخشي دانست و ادامه داد: توانمند سازي مردم، گسترش خدمات اوليه بهداشتي براي همه مردم، افزايش دسترسي به خدمات، ارائه خدمات به تمامي گروههاي سني از جمله مواردي است که تا کنون به آن کمتر توجه شده و در حال حاضر در دستور کار قرار گرفته است.
قائم مقام معاون بهداشتي وزیر بهداشت در ادامه خاطر نشان کرد: بستههاي خدمتي به تمامي گروههاي جامعه نيازمند بازنگري و تحول اساسي است که در اين راستا بستههاي خدمتي به منظور توانمند سازي تمامي گروههاي جامعه طراحي شده و در حال حاضر نيز برنامه آموزش کارکنان و تبديل کارکنان حوزه بهداشت به مراقبت سلامت خانواده آغاز شده است.
رييس مرکز مديريت شبکه و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر مرحله سوم آموزش مربيان بهورزي نيز به اجرا در آمده است گفت: این آموزش برای این مهم است که آنها بتوانند گروههاي کارکنان بهداشتي شامل ماماها، کاردان هاي بهداشتي، بهداشت عمومي و بهداشت محيط را براي مراقبت از سلامت خانواده آموزش دهند.
کلانتری با بیان اینکه در حال حاضر پايگاههاي بهداشتي به پايگاههاي سلامت تبديل شدهاند گفت: پايگاههاي سلامت که هم عرض مراکز سلامت هستند، در سطح اول خدمت تيم هاي سلامت خانواده و مراقبتهاي اوليه را به مردم ارائه ميدهند و در صورت نياز به مراکز سلامت که داراي پزشک هستند ارجاع داده ميشوند.
وي بیان داشت: در سال جاري ميزان اعتبارات بيمه روستايي و پزشک خانواده روستايي از 388 ميليارد تومان در سال 92 به دو هزار و 200 ميليارد تومان در سال 1393 افزايش یافت که اين امر موجب گسترش خدمات بهداشتي در تمامي مناطق کشور شد.
کلانتری گفت: تاکنون قطبهاي تهران، شمال، جنوب، غرب و شمال غربي مورد بررسي قرار گرفته اند و نتايج آن نشان ميدهد که شاخصهاي مربوط به تحول پزشک خانواده روستايي و بيمه سلامت بالاي 50 درصد به صورت عمومي، در برخي موارد 80 درصد و در برخي هم 100 درصد محقق شده است.