آخرین اخبار:
کد خبر:۳۸۵۲۸۹

مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی از رشد منفی بیمه بیکاری در سال ۹۳ برای نخستین‌بار خبر داد

مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی گفت: سال ۹۳ نخستین سالی است که رشد بیمه بیکاری در آن منفی بوده است.

به گزارش گروه اجتماعی "خبرگزاری دانشجو"،‌ تقی نوربخش در نشست خبری امروز خود در خصوص بودجه پیشنهادی به هیئت امنای این سازمان اظهار داشت: بودجه سال 94 سازمان تامین اجتماعی به مبلغ 58 هزار و 106 میلیارد و 55 میلیون تومان به هیئت امنای این سازمان پیشنهاد شده است.

 

وی ادامه داد: این بودجه در 3 بخش پرداخت تعهدات درازمدت، درمان و سرمایه‌گذاری تنظیم شده است و بخش عمده آن یعنی حدود 92 درصد از طریق حق بیمه تامین می‌شود و مابقی مطالبه از دولت و سایر درآمدهاست اما این سازمان بدون اتکا به بودجه عمومی دولت اداره می‌شود.

 

مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی همچنین در خصوص افتتاح 36 پروژه این سازمان به مناسبت دهه فجر گفت: افتتاح بیمارستان پیامبر اعظم یا میلاد شماره 2 در کرمان با سرمایه‌گذاری 170 میلیارد تومان و افتتاح بیمارستان هامون زابل جزو برنامه‌های دهه فجر این سازمان است ضمن اینکه در این ایام 34 پروژه بیمه‌ای و درمانی دیگر نیز ابلاغ خواهد شد.

 

نوربخش با اشاره به ابلاغ بخشنامه کارگران ساختمانی نیز گفت: امروز این بخشنامه ابلاغ شده و مشکلات زیادی که در رابطه با قانون قبلی وجود داشت، از طریق مشارکت سازمان تامین اجتماعی و تصویب قانون جدید در مجلس و تایید شورای نگهبان حل شد.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره شرکت رایتل به عنوان یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری این سازمان تصریح کرد: مالکیت شرکت رایتل به صورت 100 درصد در اختیار سازمان تامین اجتماعی است و مانند هر بنگاه اقتصادی دیگری خدماتی دارد که در مدت فعالیت خود توانسته این خدمات را به مردم معرفی کند و تعداد مشترکان آن نیز 3 برابر  شده است لذا این شرکت در حال حاضر یک شرکت سودده است.

 

مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد مبلغ بیمه بیکاری این سازمان و وضعیت رشد یا کاهش آن در سال جاری تصریح کرد: در حال حاضر 39 میلیون و 700 هزار نفر بیمه شده این سازمان هستند که از این تعداد 380 هزار نفر بیمه شده جدید در سال 93 هستند.  امسال نخستین سالی است که رشد بیمه بیکاری در سازمان منفی بوده است و تعداد آن از 215 هزار به 170 هزار کاهش پیدا کرده است، ضمن اینکه 35 هزار نفر نیز قطع بیمه بیکاری داشتیم.

 

نوربخش همچنین گفت: سازمان در جهت نسبت و حذف پرداخت‌های غیرحق تلاش کرده و آمارها نیز همین را نشان می‌دهد. براساس تفاهمنامه‌ای که میان وزارت رفاه و سازمان تامین اجتماعی امضا شد، افراد بیکاری که از طریق مراکز کاریابی معرفی می‌شوند، سازمان 90 درصد حقوق آنها را پرداخت می‌کند و کارفرما نیز 50 درصد را می‌پردازد لذا ضمن اینکه اشتغال ایجاد شده بیمه شده 140 درصد می‌گیرد.

 

وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی تامین اجتماعی و تعیین تکلیف آنها بیان کرد: این آزمون امسال به صورت 100 درصد از طریق سازمان سنجش کشور برگزار شد و 25 درصد سهمیه استخدامی از 2800 نفر مربوط به خانواده شهدا بود که دقیقا اعمال شد اما برای 1800 نفر مابقی، آنهایی که نمره حدنصاب را دریافت کرده بودند از طریق متخصصین روانشناسی، متخصصین IT و معاونت‌های مختلف در سازمان گزینش می‌شوند. این اقدام در حال انجام است و نتایج نهایی تا پایان بهمن‌ماه اعلام می‌شود.

 

مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی درباره بیمه کارگران ساختمانی نیز با اشاره به اینکه طی  سال‌های گذشته 3 بار این قانون عوض شده است، تصریح کرد: در سال 92 براساس بودجه آن سال، 900 میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده به عنوان منابع بیمه کارگران به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌شد که در سال 93 به صورت کامل حذف شد و معیار متراژ براساس پروانه ساختمانی قرار گرفت.

 

نوربخش افزود: متاسفانه برخی شهرداری‌ها کارگران را معرفی نکردند، یا تعهد می‌گرفتند که خلاف قانون بود ضمن اینکه براساس اعلام مرکز آمار میزان ساخت و سازها به نصف تغییر پیدا کرد لذا در این صورت منابع ما نیز کم می‌شود و تکافوی بیمه شدن 300 هزار کارگر را می‌کرد. براساس مطالعات ما مکانیزم حق بیمه براساس درصدی از پروانه ساختمانی و تراکم تغییر پیدا کرد تا بتوانیم خط پوشش را افزایش دهیم.

 

وی در مورد بیمه تکمیلی مستمری‌بگیران  نیز گفت: سطح پوشش نسبت به سال گذشته تغییر نکرده است اما طبیعتا هزینه‌ها افزایش پیدا کرده که در تعرفه‌های امسال تاثیر زیادی نداشته است.

 

مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی با اشاره به راه‌های تامین کسری بودجه در صندوق‌های بیمه‌ای افزود: این صندوق‌ها برای کسری بودجه 3 راه‌حل دارند که به صورت فروش دارایی‌، استقراض از بانک و عدم انجام تعهدات است، ما در این مدت سعی کردیم وارد این 3 عرصه نشویم اما در سال 91 این سازمان برای پرداخت عیدی 500 میلیارد تومان از بانک رفاه استقراض کرده بود.  طبیعتا شرکت‌هایی از این سازمان که ضررده بوده‌اند، فروخته شده‌اند.

 

نوربخش در پاسخ به سوالی در خصوص پرداخت بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی بیان کرد: دولت تصویب کرده که یک هزار میلیارد تومان از این بدهی‌ها را در ماه‌های پایانی سال جاری بپردازد و ما امیدواریم این روند ادامه داشته باشد. عیدی مستمری بگیران این سازمان نیز در بهمن‌ماه پرداخت می‌شود، اما منتظر ابلاغ مبلغ آن از سوی دولت هستیم.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آقای مرتضوی درخواست کرده دادگاهش به صورت علنی برگزار شود، گفت: علنی یا غیرعلنی بودن دادگاه آقای مرتضوی به ما ربطی ندارد ما همیشه سعی در تولید امنیت اجتماعی داریم. سازمان در گذشته در حاشیه بود اما ما نهایت سعی خود را می‌کنیم تا این اعتماد مخدوش نشود.

 

مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی تصریح کرد: ضمن پیگیری حقوقی شکایات از آقایان مرتضوی و بابک زنجانی به دنبال حاشیه نیستیم و توصیه می‌کنیم بگذارید قانون حکم خود را صادر کند و از اظهاراتی که سازمان را به حاشیه می‌برد، بپرهیزید.

 

نوربخش در خصوص واگذاری مسکن امید به بازنشستگان گفت: این پروژه با همکاری وزارت مسکن، وزارت تعاون و امکانات و ردیف‌های بودجه‌ای تامین اجتماعی به راه افتاده که اعتبار 200 میلیارد تومانی از سوی سازمان برای سال آینده این پروژه در نظر گرفتیم. شروع کار از ماه‌های پایانی سال جاری است و اولین مرحله آن به بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی تعلق خواهد گرفت.

 

وی همچنین گفت: سازمان 5 تا 6 هزار میلیارد تومان معوقه دارد که بسیاری از آن مربوط به شهرداری‌های کشور است، اما ما نمی‌خواهیم حساب دستگاه‌های بدهکار را ببندیم و در این مورد همه مسائل و تبعات اجتماعی اقدامات را در نظر می‌گیریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار