به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام مهدوی راد در نشست خبری سی و دومین جایزه کتاب سال که صبح امروز در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار شد، گفت: میراث مکتوب کتاب برآیند قلم نمایش حد و حدود فرهنگی بودن فرهیختگی و چگونگی فضای فرهنگی ملت ها است.
وی با اشاره به داوری ها در این جایزه گفت: چرخه داوری به شکل کلی در این جایزه دگرگون نشده است؛ کتابهای منتشره سال 92 در مرحله پس از تفکیک بررسی اولیه شد و بر طبق معیارهای آییننامه بخش مهمی از کتابها وارد چرخه داوری مرحله دوم و به 4 داور متخصص داده شد.
مهدوی راد گفت: 23هزار و 721 کتاب چاپ اول مورد بررسی قرار گرفت که از این میان آثاری که در حقیقت کل حوزه تمدن اسلامی را شامل می شدند، ۸ اثر برگزیده و 25 عنوان کتاب شایسته تقدیر هستند؛ البته نکته قابل توجه این است که کتاب سال از کلیات تا کودک را در بر میگیرد.
در ادامه مراسم محسن جوادی یگانه، دبیر علمی جایزه جهانی کتاب سال با بیان اینکه امسال ۱۷۰۰ اثر مورد بررسی اولیه قرار گرفت، گفت: از این میان 190 کتاب پس از بررسی وارد چرخه داوری شد.
وی با بیان اینکه نشر در سالهای دور وجه بین المللی و فراملیتی داشته است، گفت: جایزه جهانی هم برای احیای این نگاه تاسیس شده که نگاهی فراتر از حوزه ملی به تالیفات برتر داشته باشد.
جوادی یگانه گفت: 1700 عنوان کتاب در مرحله اول تهیه و کار هیات علمی آغاز شد. در ادامه 190 کتاب پس از بررسی وارد چرخه داوری شد؛ تنوع آثار به لحاظ زبانی بسیار بود و کتابها تنها انگلیسی نبود حتی در برخی زبان ها داور پیدا نمی کردیم که اثر را بررسی کنند. ما در نهایت به ده عنوان رسیدیم از این میان 6 اثر در حوزه مطالعات اسلام و 4 اثر در حوزه مطالعات ایران و یک نفر پژوهشگر برتر تقدیر میشوند.