کد خبر:۳۸۹۱۳۸
اعرابی در همایش تبیین سیاست‌های جمعیتی:

کاهش نرخ باروری تهدید ملی به حساب می‌آید

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان در همایش تبیین سیاست‌های جمعیتی، بحث جمعیت را موضوعی بسیار مهمی با زوایای پنهان و آشکار مختلف عنوان کرد و گفت: کاهش نرخ باروری یک تهدید ملی به حساب می‌آید.
کاهش نرخ باروری تهدید ملی به حساب می‌آید

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، همایش تببین سیاست‌های جمعیتی با حضور مسئولین دانشگاه علوم پزشکی کاشان در این دانشگاه برگزار شد.

 

دکتر محمد حسین اعرابی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان در این همایش بحث جمعیت را موضوعی بسیار مهمی با زوایای پنهان و آشکار مختلف عنوان کرد و گفت: کاهش نرخ باروری یک تهدید ملی به حساب می‌آید.

 

وی، با اشاره به اینکه مجامع بین‌المللی نیز بر جدی بودن تهدید روند کاهشی نرخ باروری اذعان دارند، افزود: بالارفتن سن ازدواج، فاصله بین سال های ازدواج و اولین باروری و فواصل بین باروری‌های بعدی ساده‌ترین علل این روند است.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن تاکید بر در نظر گرفتن راهکارهای عمومی و تخصصی تصریح کرد: باید تمام دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها و ارگان‌ها خود را در این زمینه مسئول دانسته و به این امر بپردازند.

 

اعرابی مهمترین رویکردهای در دست اقدام در این زمینه را ارتقای مشاوره‌های هنگام ازدواج و پس از ازدواج، فرهنگ‌سازی به منظور ارزش دانستن ازدواج سالم و تشکیل خانواده، افزایش آگاهی جامعه درباره اهمیت فرزندآوری سالم و اجتناب از تک فرزندی، مشاوره برای کاهش میانگین فاصله زمانی بین ازدواج و فرزند اول، مشاوره برای کاهش میانگین فاصله زمانی بین فرزندان، پیشگیری از بارداری‌های پرخطر و سقط، تامین مراقبت‌های کیفی دوران بارداری و مراقبت‌های ویژه برای بارداری‌های پرخطر، جلوگیری از مرگ مادر، ‌نوزاد و شیرخوار، تدوین بسته‌های آموزشی برای ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد جامعه در این زمینه عنوان کرد.

 

دکتر سید علیرضا مروجی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در این همایش، ضمن اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص افزایش جمعیت مولد کشور گفت: کیفیت جمعیت از اهمیت بالایی برخوردار است و پیشرفت کشور در گرو جمعیت جوان با نشاط، تحصیل کرده و سالم است.

 

وی با اشاره به اینکه آمار و ارقام سازمان بهداشت جهانی حاکی از این است که رشد جمعیت کشور تا ۳۰ سال آینده صفر و پس از آن منفی خواهد شد، تصریح کرد: کاهش جمعیت افراد در سنین کار، افزایش سالمند و چالش‌های اجتماعی فرهنگی از تبعات این کاهش است.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به افزایش سن ازدواج و محدود شدن بازه زمانی فرزندآوری ادامه داد: میانگین بعد خانوار کشور از ۴ به ۵.۳ نفر و تعداد فرزندان به کمتر از ۲ فرزند رسیده است و در کاشان نیز این رقم مشابه استان اصفهان ۳.۴ است.

 

مروجی در پایان با اشاره به اینکه کنترل جمعیت و تنظیم خانواده دو مقوله متفاوت هستند، ادامه داد: توانمند کردن خانواده ها برای فرزند آوری سالم از مادر سالم، ترویج بارداری خواسته و برنامه ریزی شده با فاصله مناسب بین تولدها، جلوگیری از بارداری ناخواسته و پرخطر، کاهش تولدهای پرخطر و در نهایت جلوگیری از مرگ و میر ناشی از بارداری های پرخطر مفهوم واقعی تنظیم خانواده می‌باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار