به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» فیلم سینمایی «گلاب» براساس خاطرات مازیار بهاری ساخته شده است. بهاری خبرنگار و مستندساز ایرانی - کانادایی که برای پوشش اخبار انتخابات ریاستجمهوری دهم به نمایندگی از هفتهنامه نیوزویک به تهران آمده بود، به دلیل ارتباط با سازمانهای جاسوسی خارجی دستگیر شد و مدتی حدود ۱۰۰ روز را در بازداشت بود. بهاری در نهایت مهر ۸۸ با قرار وثیقه آزاد و بهطور غیرقانونی از ایران خارج شد. او نوشتههایی را درباره این مدت نوشت که در رمان «سپس آنها به سراغ من آمدند» آمده و دستمایه تولید فیلم «گلاب» شده است.
جان استورات یکی از مجریان شناخته شده شبکههای تلویزیونی آمریکا است که در اولین تجربه کارگردانی خود به سراغ رمان مازیار بهاری رفته است.
«گلاب» (rosewater) محصول سال ۲۰۱۴ کشور آمریکا است. این فیلم ضد ایرانی در جلسه این هفته سینما روایت اکران و بررسی خواهد شد.
همچنین در این جلسه کتاب «بیست کهن الگوی پیرنگ و طرز ساخت آنها»، نوشته رونالد بی. توبیاس و ترجمه ابراهیم راهنشین، از مجموعه کتابهای سینمایی نشر ساقی معرفی خواهد شد.
«پیرنگ» (Plot) از دو واژه «پی» (پایه) و «رنگ» (طرح) تشکیل میشود. پیرنگ که از نقاشی وارد ادبیات شده، طرحی است که نقاش بر کاغذ میکشد و سپس آن را تکمیل میکند. در ادبیات، پیرنگ، توالی حوادث داستان با تأکید بر رابطه علیت است. در واقع، پیرنگ سازمانمندی حوادث یا چارچوب ابتدایی اثر است.
کتاب «بیست کهنالگوی پیرنگ» که در 26 فصل نوشته شده است، به شکل کلی پیرنگها میپردازد و در واقع، دستورالعملی است برای متداولترین کاربردهای پیرنگهای اصلی. این کتاب مخاطب را راهنمایی میکند تا داستانها را از دل زندگی روزمرهاش بیرون بکشد و تنها به صفحات کتاب اکتفا نکند. سپس به او کمک میکند بدون آنکه از پیرنگ بترسد، هنگام نوشتن به آن شکل و تجسم ببخشد، چرا که پیرنگ در خدمت نویسنده است.
سی و چهارمین جلسه سینما روایت روز یکشنبه ساعت ۱۷:۳۰ دقیقه در مجتمع فرهنگی اسوه واقع در خیابان انقلاب اسلامی نبش بهار جنوبی برگزار خواهد شد.