به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، گویا مسئله ریزگردها برای محیط زیستیهای تهران نشین دیگر عادی شده و فرقی ندارد که چه رخ میدهد؛ مسائلی همانند بنزینهای تولید داخل مورد اهمیت قرار میگیرند.
اما اصلا ریز گردههای غرب کشور بماند...
در هفتههای گذشته جانشین فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان از کشف تجهیزات شکارچیان غیر مجاز کشورهای عربی در کرمان خبر داد و گفت: لاشه یکی از پرندگان تربیت شده مربوط به گروهی از تابعان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در مناطق میانی استان کرمان کشف شده است.
وی در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی سعیر در رابطه با حضور اتباع بیگانه در مناطق حفاظت شده کرمان نیز گفته بود: در بخشی از بدن پرنده کشف شده دستگاه جی پی اس (GPS) یافت شده است که توانایی انتقال اطلاعات تا شعاع ۱۰ کیلومتر را دارد و میتواند اطلاعات مورد نظر مناطقی که پرنده پرواز میکند را رصد و انتقال دهد.
سردار مطهری ادامه داده است: تا کنون اینگونه اقدامات از سوی برخی توابع کشورهای عربی دیده شده است و در سال های گذشته نیز موارد متعددی در رابطه با شکاره پرندگان نایاب ایران در منطقه کرمان وجود داشته است؛ در سال ۷۳ و در دولت سازندگی نیز تعدادی از شکارچیان غیرمجاز عرب را در منطقه جلگه چاه هاشم دستگیر شدهاند.
جانشین فرماندهی سپاه ثارالله استان کرمان با اشاره به اینکه در دولت سازندگی ارتباط فراوانی فی ما بین دولت و شکارچیان عرب دیده میشده است، تصریح کرد: در حال حاضر نیز دولت که به نحوی زیر چتر همان دولت سازندگی است تعاملات زیادی با این گونه افراد دارد؛ متاسفانه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با حضور در مناطق مختلف ایران پرندگان نایاب و در حال انقراض را به صورت زنده شکار میکنند و به کشورهای خود برای تولید مثل و نگهداری منتقل میکنند.
از سویی دیگر در سال ۱۳۸۹ شیخ حمد آل ثانی (ولیعهد قطر) به دعوت اسفندیار رحیم مشایی و همراهی جمعی از وزرا و معاونین قطری به ایران سفر میکنند و مورد استقبال معاون رییس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست وقت قرار میگیرند.
در همین راستا و پس از ورود وی به کرمان، دهها هواپیما از نوع ایرباس ۳۱۹، ایلوشن باربری و آنتونف ۱۲۴وارد فرودگاههای سیرجان و کرمان میشوند؛ این هواپیماها حامل دهها دستگاه خودرو، به همراه تعدادی قبضه سلاح، و وسایلی همچون دیش، رسیور، تلویزیون ال سی دی، قالی و وسایل کمپ و آشپزی غیره بودند؛ قطریها حتی مواد خوراکی خود را نیز از این کشور وارد کرده بودند.
در این زمان سلاحهایی وارد ایران میشود که با قوانین داخلی ما کاملا مغایر است.
یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود در گفتگو با «پایگاه اطلاع رسانی بوتیا» گفته است: اقامت ولیعهد قطری در استان کرمان ۱۵ روز بوده است و در این مدت اقدامات غیر قانونی زیادی مانند رانندگی با خودروهای قطری در شهرستانهای سیرجان و بافت و انواع شکار با اسلحههای نظامی در منطقه حفاظت شده و شکار ممنوع خَبر بافت کردهاند.
در پایان این سفر رئیس سازمان محیط زیست وقت در اقدامی عجیب بخشی از زمینهای مناطق حفاظت شده را به امیر قطر اهدا میکند. مطابق تقاضای اولیه زمین اهدایی مساحتی به وسعت سه هزار هکتار را دربر میگرفت؛ اما با مخالفت مسئولین محلی ۱۰۰هکتار در اختیار قطریها قرار گرفت.
بوتیا در ادامه نوشته است: قطریها از آن زمان بارها به این منطقه سفر کردهاند و تمامی وسایلی که بوسیله دهها فروند هواپیما به کرمان آورده بودند در این مناطق مستقر کردهاند که همچنان وجود دارند؛ قطریها هم اکنون اقدام به ساخت ساختمانهایی در این زمین کردهاند.
اتباع کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با حضورهای مکرر در مناطق حفاظت شده استان کرمان منجمله منطقهی سیرجان، بافت، خَبر؛ بیدوئیه و بردسیر؛ با تجهیزات چند صد میلیون دلاری خود اقدام به شکار پرندگان (هوبره) در حال انقراض ایرانی میکنند و محیط زیست این مناطق را با خبری بسیار جدی روبه رو کردهاند.
حال سئوال این است که چگونه دولت تدبیر و امید که همواره از سیاهیهای دولت گذشته سخن به میان میآورد اجازه ورود قطریها و دیگر اتباع کشورهای عرب همسایه جنوبی ایران را آنهم برای شکار به ایران صادر میکند و پیگیر این موضوع نیست؟
بررسی این موضوع نیازی به سفر به مناطق غبار آلود غرب کشور ندارد و مسئولان میتوانند حتی برای استفاده از آب و هوای فوق العاده این مناطق هم که شده به کرمان و مناطق حفاظت شده آن سفر کنند و از آب و هوا لذت ببرند، حال در میان این تفریحات سالم اگر هم تصمیمی برای جلوگیری از انقراض پرندگان و حیوانات ارزشمند ایرانی بگیرند، خوب خواهد بود.