محمدعلی رامین در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، درباره عملکرد دولت و به ویژه وزارت ارشاد در رابطه با عملیاتی کردن شعار امسال گفت: مقوله فرهنگ یک امر فراگیر و عمومی است و احتیاج مبرمی به انسانهای فرهنگی دارد تا آن را شناخته، بازپروری و ارائه دهند.
وی با بیان اینکه به کارمند و کارگزار غیرفرهنگی که بخواهد با شیوههای سیاسی مقوله فرهنگ را آلت دست خود کند، نیاز نداریم، تصریح کرد: به نظر میرسد دولتهایی که با فرهنگ یک بازی سیاسی انجام دادهاند بدترین ضربات را به فرهنگ اسلامی و ایرانی وارد آوردهاند.
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در دولت دهم با توجه به اینکه مجموعههای مختلفی در نظام جمهوری اسلامی سازمانی شدهاند تا پاسدار و مروج فرهنگ اسلامی و ایرانی ما باشند، گفت: ظاهرا ناهماهنگیهایی میان آنها وجود دارد که غالبا این ناهماهنگیها باعث ایجاد تشتت، تفرقه و سوءاستفاده عناصر ضدفرهنگی میشود به نحوی که در جمهوری اسلامی همیشه افراد ضدفرهنگی به کمک برخی از این دستگاههای به اصطلاح پاسدار فرهنگ شیوههای ضدفرهنگی خود را بر جامعه و نظام تحمیل میکنند.
رامین ادامه داد: برنامه ریزی فرهنگی در کشور ما یک شیوه ناقص و ناتمام است به طور مثال فرهنگ در جامعه اصیل ایرانی عامل اصلی انقلاب بوده است به این معنا که قبل از اینکه نظام جمهوری اسلامی به وجود آید، فرهنگ اسلامی ملت ایران، انقلاب اسلامی را به وجود آورده و این فرهنگ انقلاب، نظام جمهوری اسلامی ایران را تاسیس کرده است.
وی ضمن بیان اینکه ابتداییترین وظیفه این انقلاب و این نظام این است که فرهنگ به وجود آورنده آنان را پاسداری کند، خاطر نشان کرد: ما نیازمند مهندسی فرهنگی نیستیم و معمولا مهندسی فرهنگی در جوامعی شکل میگیرد که دارای اصالت فرهنگی نیستند، مانند جامعه آمریکا که مجموعهای از فرهنگهای متعارض و متفاوت در کنار یکدیگر قرار گرفته اند.
وی ادامه داد: در جامعه آمریکا به طور حتم باید فرهنگ را مدیریت و مهندسی کرد؛ اما در جامعه اسلامی ما کافی است که مسئولان بتوانند پاسدار و نگهبان اصالتهای فرهنگی اسلامی و ملی ما باشند.
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در دولت دهم با تاکید بر اینکه کسانی که کارگزار فرهنگی نظام هستند، همین مقدار هم همت به خرج نمیدهند، خاطر نشان کرد: گاهی مشاهده میشود که برخی کارگزاران فرهنگی نظام وجاهت مسئولیتی خود را هزینه امتیازات شخصی و یا حزبی میکنند و یا با قربانی کردن ارزشهای اسلامی برای خود وجهه سیاسی در داخل و یا خارج از کشور کسب میکنند.
به حساب نیاوردن دشمن در برنامه ریزی فرهنگی اساسیترین مشکل برنامه ریزی ماست
رامین بیان داشت: به نظر من اساسیترین مشکل در برنامهریزیها و فعالیتهای فرهنگی دستگاههای حکومتی ما آن است که دشمن فرهنگ اصیل اسلام و ایران را به حساب نمیآوریم، به این معنا که برنامهریزی فرهنگی در کشور ما بدون لحاظ کردن نقش موثر دشمن انجام میگیرد و به همین دلیل ناقص است.
وی یادآور شد: امروز که دشمن از پرتو غفلتهای ناخواسته و یا خواسته دولت ها توانسته در مخفیترین زوایای زندگی خانوادگی ما نفوذ و القائات خود را بر ما تحمیل کند، چنانچه ما دشمن و برنامه ریزیهای آن را در برنامهریزی های فرهنگی نادیده گیریم، موفق نخواهیم شد.
برنامه ریزان فرهنگی باید وارد کانونهای تولید مفاسد فرهنگی شوند
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در دولت دهم افزود: اصولا فرهنگ یک مقوله ملی نیست بلکه یک مقوله فراملی است، چنانچه قرار باشد تهاجم دشمن را خنثی کنیم باید وارد کانونهای تولید مفاسد فرهنگی شویم و آنها را از بین ببریم به این معنا که باید مراکزی را که به نابود کردن فرهنگ بشری و توحیدی میپردازند، یافته و با آنان مبارزه کنیم.
رامین خاطر نشان کرد: مبارزه با عوارض فرهنگی نتیجه بخش نیست، باید با عوامل تعارض فرهنگی مبارزه کنیم و غالب این عوامل فرهنگی در بیرون از مرزهای ما هستند که عوامل خودشان را درون نظام ما نفوذ داده اند.
وی گفت: به نظر میرسد که دادگاههای ما باید مهلت داشته باشند تا با کسانی که جایگاههای موجه حکومتی را اشغال و در نهایت، مسئولیت و تعهد خود را انجام نمیدهند، برخورد جدی کند زیرا این افراد، خائن به مسائل فرهنگی هستند، آنان غاصبان مناسبی هستند که باید وام دار و پاسدار فعالیتهای فرهنگی باشند؛ اما نیستند.
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در دولت دهم در پایان تاکید کرد: چنانچه مسئولان فرهنگی وظیفه خود را انجام ندهند ملت ایران را آسیب پذیر خواهند کرد، زیرا آنان کسانی هستند که با بی تفاوتی خود ملت ما را در برابر تهاجمات فرهنگی بی پناه میگذارند و این خیانت بزرگی است که از هر خیانت دیگر از جمله اقتصادی و یا دیگر خیانتها خطرناک تر و شکننده تر خواهد بود.