به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، عزیزاله جعفری، دیروز در نخستین کارگروه تخصصی گیاهان دارویی که در بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد، با اشاره به غنای گیاهان دارویی در استان بیان داشت: از ۹۶ گونه گیاهی که در صنایع داروسازی دنیا از آن استفاده می شود، به جز ۱۷ گونه، دیگر گیاهان دارویی مورد استفاده در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد وجود دارند.
وی با اشاره به ارزش اقلیمی کهگیلویه و بویراحمد و کشور ایران برای پرورش گیاهان دارویی گفت: شرایط اقلیمی استان به عنوان یک ویژگی خاص باید مورد نظر قرار گیرد که از صنعت گیاهان دارویی کمتر نیست.
این پژوهشگر گیاهان دارویی افزود: شرایط اقلیمی خوب این استان محیطی را فراهم کرده است که به طور مثال گیاه «بابونه» در هر هکتار میتوان حدود ۱۵۰۰ کیلوگرم برداشت کرد؛ این درحالی است که در تهران حدود ۹۰۰ کیلوگرم و در اروپا حدود ۶۰۰ کیلوگرم در هر هکتار برداشت میشود.
جعفری به ارزش و جایگاه ثنعت گیاهان دارویی در کشور های مختلف اشاره کرد و گفت: بعد از صنایع دفاعی، صنعت گیاهان دارویی سودآوری بالایی برای هر کشور میتواند داشته باشد، در همین راستا باید تلاش کرد که این صنعت با توجه به ظرفیتی که وجود دارد توسعه یابد.