آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۲۴۲۰
رضایی کرمانی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

عضویت ۲۰۰۰ استاد در سازمان بسیج اساتید خراسان رضوی/ تاکید بر برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌های استان

رئیس سازمان بسیج اساتید خراسان رضوی با اشاره به این‌که فعالیت‌های بسیج اساتید بسیار متنوع است، گفت: در حال حاضر در سطح استان ۲۰۰۰ نفر عضو سازمان بسیج اساتید هستند.

رضایی کرمانی در گفتگوبا خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در رابطه با فعالیت‌های این سازمان در خراسان رضوی گفت: سازمان بسیج اساتید حدود ۱۶ سال قبل طی همایشی که به مناسبت بزرگداشت شهید مصطفی چمران در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد و گزارش آن به مقام معظم رهبری ارسال شد کار خود را آغاز کرد.

 

وی با بیان این‌که مقام معظم رهبری طی پیامی بعد از برگزاری این همایش عنوان کردند که «کار خود را همین‌گونه ادامه دهید» گفت: در سال ۸۰آیین‌نامه بسیج اساتید تدوین و تصویب شد و در حال حاضر حدود ۱۳ سال است که بیش از ۳۰ استان کشور دارای سازمان بسیج اساتید هستند.

 

رئیس سازمان بسیج اساتید خراسان رضوی ضمن اشاره به این‌که این سازمان دارای جایگاهی قانونی، طرح و برنامه و زیر مجموعه است، تصریح کرد: این سازمان دارای مدیریت پژوهشی، برنامه ریزی، مالی، آموزشی، فرهنگی، بررسی و تحلیل و اداری و پشتیبانی است.

 

رضایی‌کرمانی ادامه داد: در خراسان رضوی این سازمان دارای ۱۴ کانون است که هشت کانون در مشهد و مابقی در شهرستان‌ها هستند همچنین مقدمات چند مرکز دیگر نیز برای کانون شدن فراهم شده است.

 

 

عضویت۲۰۰۰ نفر در سازمان بسیج اساتید خراسان رضوی

 

وی با اشاره به این‌که فعالیت‌های بسیج اساتید بسیار متنوع است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در سطح استان ۲۰۰۰ نفر عضو سازمان بسیج اساتید هستند.

 

رئیس سازمان بسیج اساتید خراسان رضوی افزود: برگزاری نشست سالانه بسیج اساتید و ۲۰ قشر بسیج، برگزاری حلقه‌های صالحین، دوره‌های آموزشی در رابطه با جنگ نرم و برنامه‌های مناسبتی در هفته دفاع مقدس  از جمله فعالیت‌های این سازمان در خراسان رضوی می‌باشد.

 

رضایی‌کرمانی بیان داشت: بسته به نوع امکانات و نیروی انسانی این سازمان‌ اقداماتی را انجام می‌دهد. یکی از فعالیت‌های کانون‌ها برگزاری نشست‌های فرهنگی ماهانه، دو ماهه، فصلی و یا سالانه است همچنین علاوه بر این نشست‌ها به برگزاری برنامه‌هایی در مناسبت‌های مختلف می‌پردازیم به طور مثال برنامه‌هایی برای هفته دفاع مقدس.

 

وی با اشاره به این‌که یکی از فعالیت‌های مهم بسیج اساتید ایجاد حلقه‌های علمی است، تصریح کرد: در این حلقه‌ها  اساتید اقدام به ایجاد گروه‌هایی می‌کنند و در این گروه‌ها به مسائلی می‌پردازند که سرکلاس درس عنوان نمی‌شوند، همچنین برگزاری اردوهای علمی مانند بازدید از عسلویه از جمله برنامه‌های علمی است که انجام می‌دهند.

 

رئیس بسیج اساتید خراسان رضوی ادامه داد: برگزاری چنین حلقه‌هایی سبب می‌شود دانشجویان مختلفی در این حلقه‌ها آموزش ببینند و بتوان از نیروی آنان در سطوح مختلف مدیریتی بهره برد.

 

رضایی‌کرمانی با بیان این‌که هر دو هفته یکبار شورای مرکزی بسیج اساتید در هر استان اقدام به برگزاری جلسه می‌کند، گفت: در طول سال حدود ۲۰ جلسه در استان انجام می‌شود.

 

وی افزود: از دیگر برنامه‌هایی که هر ساله انجام می‌شود برگزاری اردوی راهیان نور ویژه اساتید است که اسفند هر سال حدود ۳۰ تا ۴۰ نفر از اساتید و خانواده‌های آنان را به مدت پنج روز تا یک هفته به این اردوها اعزام می‌کنیم که خوشبختانه تا کنون توانسته تاثیرات بسیاری بر آنان داشته باشد.

 

برگزاری اجلاسیه سالانه، مهمترین برنامه بسیج اساتید است

 

 

رئیس بسیج اساتید خراسان رضوی مهمترین برنامه بسیج اساتید را اجلاسیه سالانه بسیج اساتید دانست و تصریح کرد: در این اجلاسیه که هر ساله برگزار می‌شود حدود 1000 نفر از اساتید به همراه خانواده‌هایشان به مشهد می‌آیند که بخشی از فعالیت‌ها را به شکل محدود خراسان رضوی انجام می‌دهد.

 

رضایی‌کرمانی ادامه داد: از دیگر برنامه‌های بسیج اساتید استان، برگزاری کارگاه‌های آموزشی گوناگون است که تابستان سال جاری اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی پیوست نگاری فرهنگی کردیم و تدوین این پیوست فرهنگی را به فردی سپردیم که آشنا به مسائل فرهنگی است.

 

وی در رابطه با دیگر برنامه‌های بسیج اساتید خراسان رضوی بیان داشت: برگزاری اردوی‌هایی به مناسبت ارتحال امام خمینی (ره)و برگزاری اردوهای تفریحی که بخشی از هزینه این اردوها از اساتید اخذ می‌شود. همچنین جهت افزایش سلامت و نشاط در بین اساتید اقدام به ایجاد کمیته سلامت و تربیت بدنی را کرده‌ایم که این کانون اقدام به برگزاری برنامه‌های ورزشی همچون کوهنوردی، تیراندازی و غیره می‌کند.

 

رئیس بسیج اساتید خراسان رضوی با اشاره به این‌که در سال جاری اقدام به برگزاری همایش جمعیت و خانواده را در تربت حیدریه کردیم، گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری به سبک زندگی، برخی کانون‌ها نشست‌هایی در این خصوص برگزار کرده‌اند همچنین تکریم از همسران و مادران شهدا از دیگر برنامه‌های بسیج اساتید استان است.

 

رضایی‌کرمانی تصریح کرد: یکی از توقعاتی که دیگر اقشار بسیج از بسیج اساتید دارند ارسال استاد سخنران به برنامه‌های مختلف آنان است که خوشبختانه برخی اساتید به صورت خودجوش و برخی به صورت متمرکز در برنامه‌های آنان حضور می‌یابند.

 

 

جایگاه بسیج اساتید متفاوت از سایر اقشار بسیج

 

وی ضمن تاکید بر این‌که جامعه، دانشگاهیان را نخبگان کشور می‌دانند؛ بنابراین جایگاه بسیج اساتید بسیار متفاوت است، تصریح کرد: برخی اساتید در شهرستان‌های مختلف پیش از خطبه‌های نماز جمعه حضور یافته و در موضوعات مختلف به سخنرانی می‌پردازند.

 

رئیس بسیج اساتید خراسان رضوی در پاسخ به این پرسش که آیا بسیج اساتید برنامه‌ای تحت عنوان شرکت و همکاری در اردوهای جهادی دارد، خاطرنشان کرد: بسیج اساتید برنامه سازماندهی شده تحت این عنوان ندارد زیرا فعالیت عمده و مهم اساتید، آموزش و پژوهش است به همین دلیل در فعالیت‌های گوناگون نمی‌توانند شرکت کنند؛ اما برخی کانون‌ها در این رابطه اقداماتی را انجام می‌دهند.

 

رضایی‌کرمانی تاکید کرد: از محدود استان‌هایی که در آن‌ها مجمع عالی اقشار بسیج وجود دارد، خراسان رضوی است، که در آن مجمع نقش بسیج اساتید نقشی کلیدی است که رئیس بسیج اساتید دانشگاه فردوسی، رئیس مجمع است؛ بنابراین بخشی از توان ما در این مجمع صرف می‌شود و تا کنون حدود ۶۰جلسه از این مجمع تشکیل شده است.

 

وی ضمن یادآوری این‌که هر ساله پس از نامگذاری سال توسط مقام مظم رهبری، کانون‌های مختلف بسیج اساتید خراسان رضوی اقدام به برگزاری برنامه‌های مختلف جهت تبیین نام سال می‌کنند، تصریح کرد: مشاهده می‌کنید که سه محور فرهنگ، اقتصاد و علم و فناوری از کلید واژه‌های مهمی هستند که در نامگذاری سال‌ها از آنان استفاده می‌شود و پیش بینی می‌کنیم همیشه این کلید واژه‌ها مورد تاکید باشد.

 

رئیس بسیج اساتید خراسان رضوی در رابطه با اقداماتی که بسیج اساتید استان در رابطه با پیگیری بحث اقتصاد مقاومتی انجام می‌دهد نیز بیان کرد: مجمع عالی اقشار بسیج یک کارگروه اقتصادی دارد که نقش اساتید در این کارگروه بسیار پررنگ است که در این کارگروه به صورت مشخص‌تر و وسیع‌تر به این موضوع پرداخته می‌شود.

 

رضایی‌کرمانی افزود: در این رابطه نمی‌توان گفت به طور مشخص چه میزان فعالیت و یا پژوهش صورت می‌پذیرد؛ زیرا برخی اساتید که رشته تخصصی‌شان اقتصاد است  به صورت خوجوش این مسئله را پیگیری می‌کنند به طور مثال در کلاس‌ها، مسجد و دیگر مکان‌ها اقدام به واکاوی مقوله اقتصاد مقاومتی می‌کنند که متاسفانه ما آماری از آنان نداریم؛ اما آنچه مشخص است این است که این افراد کم نیستند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: جهت پیشبرد اهداف مختلف نظام و انقلاب اقشار مختلف بسیج به وجود آمدند؛ بنابراین هدف اقشار بسیج یکی است؛ اما ممکن است نوع فعالیت‌ها متفاوت باشد و در این میان دانشگاه‌ها با توجه به نقشی که در پیشرفت علمی کشور دارند از جایگاه ویژه‌تری برخوردار هستند.

 

رئیس بسیج اساتید خراسان رضوی تاکید کرد: با توجه به این‌که مهمترین هدف اساتید، پژوهش و آموزش است؛ بنابراین بخش مهمی از فعالیت‌های خود را به این امر اختصاص می‌دهند و با توجه به این‌که پس از پایان کلاس نیز باید به مطالعه بپردازند؛ بنابراین از زمان کمی برخوردارند.

 

بسیج اساتید بر مسئله برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی تاکید دارد

 

رضایی‌کرمانی در رابطه با برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی نیز گفت: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی یکی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب می‌باشد و نهادهایی که در دانشگاه‌ها باید پیگیر این مهم باشند نهاد رهبری، بسیج اساتید و بسیج دانشجویی و شورای فرهنگی هر دانشگاه می‌باشد.

 

 

وی با بیان این‌ مطلب که به لحاظ هماهنگی این نهادها جهت برگزاری چنین برنامه‌هایی با مشکل مواجه هستیم، تصریح کرد: متاسفانه در این مسئله کم کاری‌هایی می‌شود؛ اما در جلسات خود بر مسئله برگزاری این کرسی‌ها تاکید می‌شود.

 

رئیس بسیج اساتید خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن بیان این مسئله که هویت بسیج اساتید و دانشجویی پیوند خورده به هم است، گفت: تعامل بین کانون‌های بسیج اساتید و بسیج دانشجویی مد نظر است و لزوم ایجاد تعامل بیشتر بین آنان احساس می‌شود.

 

رضایی‌کرمانی گفت: در کشور ده‌ها و بلکه صدها استاد فعالیت می‌کنند که لزوما به عنوان بسیج اساتید مطرح نیستند؛ اما استاد بسیجی‌اند که بسیاری از آنان چهره‌های شناخته شده و حتی بین‌المللی هستند.

 

وی ضمن بیان این موضوع که با توجه به این‌که بسیج اساتید دارای کارگاه و آزمایشگاه مستقل نیست؛ بنابراین بیشتر پژوهش‌ها به صورت نظری انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: پژوهش‌های اساتید هم در نشریات داخلی دانشگاه و هم در سایت بسیج اساتید گنجانده می‌شود.

 

رئیس بسیج اساتید خراسان رضوی در پایان تاکید کرد: امید است بتوانیم آرمان‌های امام راحل و دیدگاه‌های مقام معظم رهبری در پیشبرد اهداف نظام و انقلاب را به درستی تبیین کنیم و به ویژه با توجه به رسالت اساتید در رابطه با پیگیری مباحث علمی و پژوهشی بتوانیم در این زمینه خوش بدرخشیم.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار