کد خبر:۳۹۲۴۶۶
فریدون عباسی در دانشگاه اصفهان:

برخی از داخل به طرف‌های غربی‌ آدرس غلط می‌دهند

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه برخی از داخل به طرف‌های غربی‌ آدرس غلط می‌دهند، گفت: تشدید تحریم‌ها توسط طرف مذاکره‌کننده‌های غربی به واسطه درک ناصحیحی از شرایط درون ایران و مردم ایران است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، فريدون عباسي، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران، صبح امروز در حاشيه برگزاري كنفرانس هسته‌اي ايران در دانشگاه اصفهان گفت: نکته ای که در رابطه با مذاکرات ایران و 5+1 می توان گفت در رابطه با حق غني سازي و تعداد سانتريفيوژها است. که طرف‌هاي ما در مذاكرات هسته‌اي بارها اعلام كرده اند موافق غني سازي اورانيوم در ايران نيستند.

 

وی افزود: البته در این مذاکرات همواره جواب جمهوري اسلامي اين بود كه چگونه مي‌توان با تغيير رژيم نيازهاي يك ملت نيز تغيير كند. چرا كه در رژيم گذشته دو رآكتور صد مگاواتي و دو رآكتور هفتصد مگاواتي در كشور وجود داشت؛ اما اكنون كه جمعيت ایران بسيار افزايش يافته است، چطور ممکن است که این کشور حق استفاده از این امکانات را ندارد.


رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه تاکید کرد: در حقيقت طرف‌ها چيزي را به عنوان مقوله هسته‌اي بودن براي ما قائل نيستند، بستگي دارد كه ما در مذاكرات هسته‌اي چقدر مقاومت كنيم و خود را سپر بلاي آمريكايي‌ها نكنيم، چراكه اين آمريكا است كه به مذاكره نياز دارد. ما اهل مذاكره هستيم اما نيازي به مذاكره نداريم. 


عباسی با بیان اینکه برخی از داخل به طرف‌های غربی‌ آدرس غلط می‌دهند، تصریح کرد: تشدید تحریم‌ها توسط طرف مذاکره‌کننده‌های غربی به واسطه درک ناصحیحی از شرایط درون ایران و مردم ایران است، پذیرش شمشیر بالای سر در مذاکرات و عقب‌نشینی خطرناک است.


رئيس انجمن انر‍ژي هسته‌اي ايران با ابراز گلایه از برخی اظهار نظرهای غیرکارشناسی در رابطه با موضوعات انرژی هسته‌ای خاطرنشان کرد: متأسفانه پیرامون آگاه‌سازی درباره فایده انرژی هسته‌ای در ایران و دستاوردهای حاصل از آن چه از سوی انجمن‌های هسته‌ای و چه از سوی دولت، بسیار کم کار شده، باید انجمن‌ها و ان‌جی‌اوها با حمایت از دولت بیشتر به تبیین این دستاوردها بپردازد.


وی ادامه داد: انرژی هسته‌ای دو فایده مهم دارد یکی استفاده از برق حاصله، و دوم در امر پرتوپزشکی است که برای رسیدن به این دو دستاورد نیاز به غنی‌سازی است، به طور مثال در تشخیص و درمان در امر پزشکی، نیاز به ایزوتوپ‌های خاص داریم که با رآکتورهای هسته‌ای حاصل می‌شود و برای داشتن این رآکتورها، نیاز به حداقل غنی‌سازی ۲۰ درصد است.

 

عباسی تصریح كرد: نبايد از درون كشور ضعفي نشان بدهيم تا طرف مقابل بخواهد با سوء استفاده از آن عليه جمهوري اسلامي كارشكني كند. راهبرد آمريكا تحريم محور بوده است يعني حول موضوعاتي كه با ديگر كشورها مناقشه دارد دست به تحريم مي‌زند؛ درست همان سياستي كه در مواجهه با روسيه در پيش گرفته است.


رئيس سابق سازمان انرژي اتمي ايران با اشاره به اينكه دفاع از حقوق و منافع ملت براي ما فرصت است نه تهديد، خاطرنشان كرد: اگر در داخل ميان نخبگان كشور اجماع مناسبي در زمينه هاي راهبردي بوجود آيد افكار عمومي نيز قانع خواهند شد و آن زمان ديگر نيازي به طرح مسائلي چون رفراندوم نيست.


وي افزود: تمام تحريم‌هايي كه در طول يك سال گذشته از سوي طرف‌هاي غربي انجام شد همگي در نقض توافق ژنو بوده است؛ اما جمهوري اسلامي با صداقت تمام همواره به تعهدات خود عمل كرده است. ادراک طرف مقابل از درون ما خیلی مهم است، ما باید ادراک صحیحی از داخل کشور به طرف غربی ارائه دهیم.


عباسی در توضیح و تشریح نگرانی غرب از دستاوردهای هسته‌ای گفت: نگرانی غرب از پیروزی انقلاب اسلامی و تغییر رفتاری حاکمیت ایران نسبت به آمریکايي‌ها است. چرا که حاکمیت ایران از یک دوست خوب که نقش آن را رژیم شاهنشاهی بازی می کرد، به یک دشمن قدر در مقابل آمریکا و نظام سلطه تبدیل شد و این امر باعث وجود نگرانی‌های غرب می‌شود.


رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران در پایان گفت: هدف غرب از ترور دانشمندان هسته‌ای متوقف کردن چرخه هسته‌ای نبود، بلکه غرب به دنبال مرعوب کردن جامعه علمی ایران در زمینه هسته‌ای بود. اما به دلیل آشنایی و پیوند عمیق جامعه ایرانی با فرهنگ شهادت، توطئه‌های دشمنان در زمینه ترور دانشمندان هسته‌ای جواب معکوس داد و ریشه درخت علم هسته‌ای را در ایران بیش از پیش مستحکم کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار