کد خبر:۳۹۳۶۴۲
حسام الدین آشنا در دانشگاه فردوسی:

مشروعیت و کارآمدی، یکی از منابع دولت برای اداره کشور است

مشاور فرهنگي رئيس جمهور با طرح این سوال که مهمترین منابع دولت برای اداره یک کشور چیست؟ گفت: مشروعیت و کارآمدی، یکی از منابع دولت برای اداره کشور است. همچنین مقبولیت یکی از منابعی است که دولت‌ها باید به آن توجه داشته باشند.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسام الدين آشنا، مشاور فرهنگي رئيس جمهور ظهر امروز در آیین آغاز به کار اتاق فکر خراسان رضوی در دانشگاه فردوسی مشهد با ابراز تشکر از سازمان‌ها و مدیران آنان جهت شرکت در این مراسم، گفت: از خداوند می‌خواهم همه ما را از پیروان اهل بیت(ع) قرار دهد.

 

وی با طرح این سوال که مهمترین منابع دولت برای اداره یک کشور چیست؟ افزود: مشروعیت و کارآمدی، یکی از منابع دولت برای اداره کشور است. همچنین مقبولیت یکی از منابعی است که دولت‌ها باید به آن توجه داشته باشند.

 

مشاور فرهنگي رئيس جمهور ادامه داد: برخی دولت‌ها اساسا براساس کودتا بر سر کار آمدند و به واسطه کار آمدی که داشته‌اند توانستند جنبه مشرعیت را تا حد زیادی جبران کنند.

 

آشنا بیان داشت: کشورهای منطقه که بیداری اسلامی در آنان اتفاق افتاده به واسطه نداشتن کارآمدی دولت حاکم، سقوط دولت‌هایشان اتفاق افتاد.

 

وی با اشاره به اینکه از دید هر کدام از سازمان‌ها جهان شکل خاصی است یعنی جهان بینی کارگزاران، منطبق با مکانی که در آن اشتغال دارند است، خاطرنشان کرد: متأسفانه گاهی اوقات به علت ضعف، تصمیمات دچار تأثیر می‌شوند به گونه ای که دستگاه‌های ضعیف، ضعیف تر و دستگاه‌های قوی، قوی تر می‌شوند.


وی با طرح این پرسش که چگونه می‌توان در این مسئله شکاف ایجاد کرد و صدای کسانی که تاکنون شنیده نمی‌شده شنید گفت: سازوکارهای قدیمی نتیجه جدید نمی‌دهند بنابراین باید در سازوکارها تجدیدنظر کرد.


هیچ تلاشی برای دانشگاه سیاست گذار نشده است


مشاور فرهنگی ریاست جمهوری در رابطه با اصول حاکم بر سازوکارها بیان کرد: بازنگری در نظام دانشی یکی از این اصول مورد توجه است ما تلاش کردیم دانشگاه معطوف به کارآفرینی داشته باشیم که موفق نبودیم. تلاش کردیم دانشگاه پژوهش محور داشته باشیم؛ اما تلاشی برای دانشگاه سیاستگذار نکرده ایم و در این رابطه راهی را آغاز نکردیم که امروز نتیجه بگیریم.


آشنا ادامه داد: آیا از دانشگاه خواسته شده که سیاست تولید کند یا پژوهش در زمینه سیاستگذاری را مطرح کند؟ متأسفانه ما همیشه ترسیدیم که دانشگاه سیاسی داشته باشیم حتی وقتی مقام معظم رهبری فرمودند دانشگاه ما باید سیاسی شود ترسیدیم و آن را به عنوان جناحی بودن دانشگاه تصور کردیم و دانشجو را به عنوان پیاده نظام احزاب سیاسی در نظرگرفتیم و نگران این مسئله بودیم.


وی با تأکید بر اینکه دانشگاه باید سیاستی شود نه سیاسی، گفت: دانشگاه سیاستی یعنی دانشگاهی که می‌تواند اولویت های ملی ومنطقه ای را مطرح و از آنان دفاع کند.


مشاور فرهنگی ریاست جمهوری ضمن بیان اینکه دانشگاه سیاست، پژوه دانشگاهی است که عملکرد دولت را برای ادعایشان مورد بررسی قرار دهد، تصریح کرد: دانشگاه توانمند دانشگاهی است که مقابل قدرت حاکم نمی ایستد؛ اما قدرت حاکم به احترام آن می ایستد.


آشنا ضمن اشاره به اینکه رساله‌های کارشناسی و پژوهش‌های اساتید چه از جهت مسئله یابی و چه از جهت نقد عملکردها می‌توانند به مسائل واقعی کشور مربوط شوند، بیان داشت: چه بخواهیم و چه نخواهیم دولت، قوه قضائیه و مقننه بر دانشگاه تأثیر می‌گذارند سوال این است که تأثیر دانشگاه بر این سه قوه چیست؟


مشاور فرهنگی ریاست جمهوری با بیان اینکه دانشگاه جزو مشکلات این سه قوه است یا راه حلی برای مشکلات آنان می‌باشد، خاطرنشان کرد: نوع دانشگاه باید تغییر یابد؛ البته نمی‌گویم همه دانش دانشگاه معطوف به سیاست می‌باشد.


وی بر تغییر بینش نیز تأکید کرد و گفت: چنانچه بینش، تغییر نیابد هیچ چیز تغییر نخواهد کرد، چنانچه مسئولیت اجتماعی خود به عنوان دانشگاه تنها به مسائل اجتماعی محدود شود هیچ گاه آن تغییری را که خواهان هستیم انجام نخواهد شد.


مشاور فرهنگی ریاست جمهوری بیان کرد: انقلاب اسلامی ایران اگر در تحول دانشگاه شریک نمی‌شد آیا اتفاقی می‌افتاد؟ دانشگاه احساس مسئولیت کرد و به میدان آمد، حوزه نیز به میدان آمد و این گونه جامعه تغییر کرد.


آشنا بیان کرد: بی شک چنانچه پارتی بازی نشده باشد، عادلانه کنکور برگزار شده باشد، عادلانه مدرک داده شده باشد و عادلانه گزینش اساتید را انجام داده باشیم دانشگاهیان باید جزو دهک برتر فکری جامعه  باشند.


مشاور فرهنگی ریاست جمهوری سومین مسئله ای را که باید تغییر یابد روش‌ها دانست و گفت: چنانچه بخواهید رویکرد دانشجو و بینشی خود را تغییر دهید احتیاج دارید که روش‌هایمان تغییر یابد، در سیاست گذاری به دنبال کشف حقیقت و واقعیت نیستیم بلکه به دنبال کشف مصلحت هستید و مصلحت یعنی درست ترین راه حل به شرط امکان.


آشنا ادامه داد: در مذاکرات هسته ای درست این است که امتیاز ندهیم و تمامی امتیازات را از آن خود کنیم، ما حق داریم غنی سازی داشته باشیم این یک واقعیت است؛ اما زمانی که وارد میدان واقع می‌شویم در حقیقت به تعامل به محدودیت‌ها وارد می‌شویم حال آیا منهای جامعه بین المللی و استکبار جهانی، این مقداری که هزینه می‌کنیم به مقدار فائده اش می‌ارزد؟


متدولوژی مصلحت را در جایی نیاموخته ایم


وی با اشاره به اینکه متأسفانه ما متدلوژی مصلحت را در جایی نیاموخته ایم تصریح کرد: این یک دوره تاریخی است که باید با یک متدولوژی دیگری به آن بپردازیم باید بین مصلحت، بقا و استیفای تمامی حقوق انتخاب کنیم.


مشاور فرهنگی ریاست جمهوری با بیان اینکه برش ما نیز باید تغییر کند یادآور شد: تا زمانی که نظام مرکز پیرامون را پذیرفته باشیم صدای پیرامون شنیده نخواهد شد چنانچه توانستیم جا بیندازیم که ایران یعنی همه ایران، آنگاه پیشرفت خواهیم کرد.


آشنا افزود: ایده اتاق فکر استان که پیوند مرکز استراتژیک ریاست جمهوری با معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم است درصدد است این برش را ایجاد کند که امید است این دست دراز شده از تهران پس زده نشود.


مشاور فرهنگی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: زمانی که قرار است صدای استان به تهران برسد موانعی به وجود خواهند آمد که غلبه در این موانع برعهده مدیر اتاق فکر و دیگر مسئولین استان است.


آشنا با بیان اینکه اتاق فکر یعنی تشکلی غیرسیاسی در امور سیاسی و متشکل از ذی نفعان و ذی ربطان گفت: چنانچه گفتگو به شکل سامان مند به وجود آید آنگاه این گفتگو معجزه می‌کند؛ اما چنانچه دارای متدلوژی نباشد همه خسته خواهیم شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار