کد خبر:۳۹۴۷۶۲
یک جامعه شناس اجتماعی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

«خودباختگی» و «خیانت به کشور»، بخشی از تهدیدات هجوم خاموش «برند» به قلب جوانان

یک جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی گفت: تب خرید برنداز یک نوع خودباختگی افراد نشأت می‌گیرد به این معنا که فرد دچار یک نوع بیماری فرهنگی و سقوط ارزش‌ها و هنجارها است.

قرائی مقدم در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص تب خرید برند در میان جوانان و راهکار برون رفت از این بحران گفت: به طور کلی باید گفت: این مسئله از یک نوع خودباختگی افراد نشأت می گیرد و در واقع فرد دچار یک نوع بیماری فرهنگی و سقوط ارزش ها و هنجارهاست که این همان معنای خودباختگی است.

 

به گفته این جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی مسئله خرید برند را باید از جهات مختلفی دید چرا که این برندها اغلب توسط غرب طراحی شده و روی ما تمرکز کرده اند تا آن را وارد کنند و معتقدم که باید آنان را به مردم جهان سوم بفروشند.

 

وی افزود: آنها شعاری دارند مبنی بر اینکه نیمی از درآمد کار باید صرف تبلیغات شود و این تبلیغات به گونه های مختلف صورت می گیرد به نحوی که هم تمرکز فرد را کاملاً به خود اختصاص می دهد و در همه جا آن برند در ذهن او جای دارد.

 

قرائی مقدم در ادامه اظهار داشت: تبلیغات بر روی افرادی که پایبند ارزش های فرهنگی و هویت های فرهنگی خودشان نیستند بسیار زود تأثیرگذار است و بسیار زود مغلوب این برندها می شوند.

 

این جامعه شناس اجتماعی در ادامه بیان داشت: به عقیده من خرید برندهای غربی یک خیانت است، خیانتی که به فرزندان خودمان می کنیم و در واقع با خرید اجناس خارجی موجبات بیکاری فرزندان خود را فراهم می کنیم که این بیکاری خود عوامل بسیار نابه هنجار دیگری از اعتیاد و طلاق گرفته تا فرار بسیاری از آسیب های اجتماعی دیگر را در پی خواهد داشت.

 

وی ادامه داد: اقتصاد یک اصل در هر جامعه است و زمانی که ما خود مسبب بیکاری در جامعه باشیم و اقتصاد به تبع آن لطمه بخورد جوانان ما به بسیاری از آسیب های اجتماعی گرایش پیدا می کنند.

 

این جامعه شناس تصریح کرد: حتی یک پزشک زمانی که دارویی که مشابه ایرانی دارد اما خارجی آن را تجویز می کنند در واقع این خیانت را به مملکت خود انجام داده و این موضوع تنها اختصاص به مردم ندارد و مسئولین ما نیز باید آن را مورد تاکید خود قرار دهند.

 

قرائی مقدم تاکید کرد: اصل اقتصاد مقاومتی به مردم بر می گردد اما در این میان نقش مسئولان برکسی پوشیده نیست و در این زمینه نیز مسئولان زمانی که اقدام به واردات اجناس خارجی بسیار ساده ای که تأمین و تولید آن در ایران وجود دارد، نظیر سنگ قبر، تسبیح و مهر و غیره در واقع به لطمه زدن به این اقتصاد کمک می کنند.

 

وی افزود: مقام معظم رهبری هفته گذشته بود که مطلبی را عنوان کردند که جای تأمل بسیاری دارد مبنی بر اینکه ۲۴ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور شده و این نشان از بزرگی این بحران دارد که باید بیش از پبیش مورد توجه قرار گیرد.

 

قرائی مقدم در ادامه اذعان داشت: زمانی که بیکاری در جامعه گسترش یابد به تبع فساد بالا می رود، آمار طلاق رشد بیشتری پیدا می کند، دزدی ها چند برابر می شود و بسیاری موارد دیگر که شاید اگر جلوی این خیانت گرفته شود و اجناس داخلی ساخته شده دست فرزندانمان خریداری شود به حل این آسیب ها کمک شایانی شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار