به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دیناروند در مصاحبه ای گفت: نمی توانیم ادعا کنیم کمبود دارویی به صفر رسیده است، اما این کمبودها درمان مردم را دچار خطر نمی کند.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه کمبودهای داروئی ثابت نیستند، گفت: همواره تلاش می شود از کمبودها پیشگیری و در صورت وقوع سریعا جبران شود؛ در این زمینه نمیتوانیم به سراسر کشور خدمات ارائه دهیم و ممکن است در برخی مراکز تخصصی و برای شرایط حاد موجود باشد و در برخی واحدها نباشد.
دیناروند افزود: برای برخی داروها نیز کمبود مزمن داریم چون خیلی کم مصرف هستند و تنها یک تولید کننده در دنیا آنها را تولید میکند.
رئیس سازمان غذا و دارو در بخش دیگری از مصاحبه با اشاره به سامانه ۱۴۹۰ و مشکلات داروئی مردم گفت: در خصوص برخی داروهائی که عنوان می شود کمبود داریم، ما اجازه ورود آن ها به بازار را نداده ایم زیرا داروهایی هستند که در فهرست رسمی نیستند و از نظر ما ارزش درمانی ندارند.
دیناروند افزود: الان داروی اول فهرست کمبود یک داروی مخلوط چندگیاه و فراورده های حیوانی است که از یک کشوری شرقی وارد می شود و اصلا دارو نیست، بلکه مکمل است و اثر درمانی هم ندارد.
رئیس سازمان غذا و دارو در این باره ادامه داد: اما به علت تبلیغات گسترده به عنوان دارو بین مردم شناخته شده است و به علت سختگیری ما وارد نمی شود چون فکر می کنیم چنین جایگاهی ندارد.
دیناروند درباره قاچاق دارو نیز گفت: دستگاه قضایی در این زمینه ورود کرده و از دیروز خواسته شده است هیچ مصاحبه ای در این زمینه انجام نشود.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین درباره نشست شواری آموزش داروسازی که امروز با حضور روسا و نمایندگان دانشکده های داروسازی و اعضای شواری آموزش تخصصی در وزارت بهداشت برگزار شد افزود: در این نشست مهمترین مسائل آموزشی و سیاست های مهم آموزش داورسازی بررسی می شود.
وی گفت: امسال توسعه آموزش های تخصصی با توجه به پیشرفت های زمینه های علمی داورسازی و همچنین کارآفرینی و اشتغال داروسازان تخصصی در حوزههایی که به تولید ثروت و توسعه اقتصاد ملی میکند مورد تاکید است.
دیناروند افزود: نیاز به نوآوری در بخش داروهای گیاهی نیز از دیگر موضوعات نشست امروز بود زیرا بازار این داروها محدود و ۲ تا ۳ میلیارد تومان است که میتواند خیلی بیشتر باشد و باید یک چهارم از بازار ۱۰ هزار میلیارد تومانی داروئی ما را به خود اختصاص دهد؛ این در حالیست که این رقم امروز ۵ درصد است.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: باید بتوانیم فارغ التحصیلان دوره های تخصصی و PhD را در شرکت های دانش بنیان جذب کنیم، الان این فارغ التحصیلان موظفند تا دو برابر طول تحصیل را در دانشگاه های علوم پزشکی سپری کنند و ما امکان جذب همه این ها را برای انجام تعهد نداریم و یکی از کارها این است که فارغ التحصیلان تعهد خود را در شرکت های دانش بنیان انجام دهند.دیناروند ادامه داد: این موضوع مطرح شده است و وزیر نیز آن را قبول کردهاند.