به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور در نشست خبری با بیان دستاوردها و فعالیت های گروه های جهادی در سال ۹۴ با اشاره به اینکه اگر امروز در عرصه سازندگی، اقتصاد مقاومتی و اردوهای جهادی شاهد یک حرکت ارزشمند مردمی هستیم به واسطه تلاش های جهادگونه است، گفت: ادامه این روند و پیشرفت روز افزون آن در عرصه فرهنگ سازی و ارتباطات و اطلاع رسانی قطعاً با بهره گیری از ظرفیت رسانه موفق تر خواهد بود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با اشاره به اهداف برگزاری اردوهای جهادی در ابتدای سال گفت: تولید مفاهیم کاربردی سازنده در عرصه های مختلف به ویژه عرصه های اجتماعی، فرهنگی و عمرانی از اصلی ترین شاخصه های برپایی یک اندیشه است و زمانی یک اندیشه پویا خواهد بود که به تولید مفاهیم کاربردی بپردازد و این مفاهیم یک اندیشه را ماندگار و عمیق می سازند و ما نیز باید بپذیرم بر پایه همین اندیشه و به منظور ماندگاری اندیشه های انقلاب اسلامی برخی از مفاهیم در نظام سیاسی، اقتصادی و عمرانی و غیره شکل می گیرد و ورود جهادی به عرصه های مختلف به غیر از نظامی و امنیتی یکی از مهمترین عرصه های تولید این مفاهیم است.
وی افزود: جهاد، جهادی و حرکت های جهادی یکی از همین مفاهیم جذاب، نو و سازنده در حوزه انقلاب اسلامی است و امروز مزین شده به مقوله جهادی که می تواند مهر تأییدی بر کارآمدی نظام سیاسی مبتنی بر دین باشد.
عزیزی در ادامه بیان داشت: ما با این شاخصه ها نگاه جهادی در عرصه های مختلف فعالیت می کنیم و برای آنها برنامه ریزی و هدف گذاری می کنیم.
وی ادامه داد: ما بر مبنای همین نگاه اردوهای جهادی را در سال ۹۴ برنامه ریزی کرده ایم و به دنبال آن هستیم که از دل اردوهای جهادی و حرکت های جهادی بتوانیم نوعی تعریف عملی و میدانی از مدیریت جهادی را ارائه دهیم و اگرچه درست است که کار عمرانی و میدانی انجام می دهیم نظیر ساخت خانه های محروم اما ما به دنبال این هستیم از دل این اقدامات مدیریت جهادی را به صورت میدانی معرفی کنیم و روحیه جهادی را حاکم کنیم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور اظهار داشت: روحیه جهادی با کارمیدانی و حضور عملیاتی شکل می گیرد و در کنار آن رویکرد جهادی یکی دیگر از اهداف برگزاری این اردوها است که به صورت عملی آن را دنبال می کنیم و در واقع نوعی همت جهادی را نیز که اغلب جامعه ما از آن برخوردار هستند معرفی می کنیم و در نهایت تحرک جهادی محصول همه این موارد خواهد بود.
عزیزی در ادامه بیان داشت: اهداف برگزاری اردوهای جهادی آن است که ابتدا یک الگو و سپس یک رویکرد، روحیه جهادی و رشد و توسعه را دنبال می کند که در نهایت تحرک جهادی را شاهد باشیم و سرانجام می خواهیم بگوییم می توانیم خالق شرایط و نه مخلوق شرایط باشیم.
وی افزود: ما برای سال ۹۴ براساس این اهداف برنامه ریزی و هدف گذاری کرده ایم و از جمله برنامه های ما می توان به اجرای اردوهای جهادی و هجرت در سقف دو میلیون و ۵۰۰ نفر اشاره کرد که این افراد عموماً برای بار اول به این اردوها اعزام می شوند و تمام تلاش ما بر این است تا بتوانیم پیوندی میان طرح هجرت که اغلب ویژه دانش آموزان است با اردوهای جهادی برقرار کنیم و در واقع از دل طرح هجرت بتوانیم به اردوهای جهادی برسیم.
عزیزی تاکید کرد: ما به دنبال این هستیم که در سال ۹۴، گروه های جهادی را سامان دهی کنیم و در همین راستا قریب ۵۰۰ گروه جهادی به مجموعه ۳ هزار گروه جهادی حال حاضر اضافه خواهد شد که آنها را شناسنامه دار خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: همچنین تلاش ما براین است تا هیچ منطقه ای بدون گروه جهادی نداشته باشیم.
عزیزی در ادامه اذعان داشت: یکی دیگر از برنامه های ما در سال ۹۴ احیاء و راه اندازی مرکز گروه های جهادی است که با یک رویکرد جدید این مرکز ایجاد می شود.
وی اضافه کرد: همچنین برای سال ۹۴ ما تلاش می کنیم گروه های جهادی را در عرصه های مختلف اولویت دار وارد کنیم که یکی از این عرصه ها اقتصاد مقاومتی است که مأموریت آن از سوی مقام معظم رهبری بر دوش همه ما گذاشته شده است و این امر به گفته ایشان محقق نمی شود مگر با عزم ملی و روحیه جهادی و گروه های جهادی فرصت خوبی برای ادامه این حرکت خواهند بود.
عزیزی در ادامه بیان داشت: یکی دیگر از برنامه های ما در سال ۹۴ تشکیل قرارگاه های منطقه ای است که ما سه هزار و ۵۰۰ گروه جهادی را در این قالب سازماندهی خواهیم کرد و ما در حال حاضر یک قرارگاه با نام امام رضا(ع) در شرق کشور و همچنین در شمال شرق، جنوب و شمال داریم که کاملاً جهادی هستند و عناصر اصلی آن را نیز گروه های جهادی تشکیل می دهند.
وی افزود: از جمله فعالیت های سال ۹۴ تشکیل شورای اندیشه ورزی است که هر ساله به صورت متمرکز برگزار می شد و در سال ۹۴ بنا داریم شورای اندیشه ورزی استان ها را تشکیل دهیم که اولویت های استان و فعالیت های مهم استان را برنامه ریزی می کنند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور تأکید کرد: همچنین یکی از مواردی که به صورت خودجوش اجرا می شود اعزام افراد کم بضاعت به اماکن مذهبی برای خانواده هایی است که تاکنون به این اماکن مذهبی نرفته اند.
عزیزی اظهار داشت: در تعطیلات نوروز ۹۴ که از ۲۰ اسفند تا ۲۰ فروردین برنامه ریزی شده ما قریب به ۴۵۰ گروه جهادی را به مناطق کم برخوردار اعزام می کنیم که جمعیت ۱۸ هزار نفری را تشکیل می دهند و این جمعیت نسبت به سال گذشته افزایش ۳۰ درصدی داشته است.
وی در ادامه با اشاره به استان های در اولویت گروه های جهادی گفت: مناطق هدف گروه های جهادی با اولویت استان های خوزستان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، کرمانشاه، لرستان و چهارمحال و بختیاری خواهد بود.
اعلام آمادگی گروه های جهادی برای مبارزه با ریزگردها در جنوب کشور
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور در ادامه اظهار داشت: همچنین یکی از مشکلاتی که در حال حاضر در جنوب کشور وجود دارد بحث ریزگردها است که اهمیت بسیار زیادی دارد و گروه های جهادی اعلام آمادگی خود را اعلام کردند که برای مبارزه باا ین موضوع وارد شوند و کار کارشناسی خوبی نیز در این راستا انجام شده و با امضای طوماری این اعلام آمادگی را اطلاع رسانی کرده اند.
وی افزود: در حال حاضر ۲۸۸ هکتار از اراضی خوزستان درگیر با بحث ریزگردها هستند که این موضوع یک عزم ملی را می طلبد و یکی از موارد کمک کننده در این زمینه ایجاد پوشش گیاهی است که اعلام آمادگی گروه های جهادی را داشته اما نیاز به همکاری های محلی نیز وجود دارد.
عزیزی با اشاره به شعار گروه های جهادی مبنی بر می سازیم تا سازنده شویم، خاطرنشان کرد: من امروز یک پیشنهاد را نیز مطرح می کنم مبنی بر راه اندازی باشگاه خبرنگاران جهادی کشور چرا که این حرکت جهادی مردمی نیاز به یک اطلاع رسانی مطبوعاتی نیز دارد که امیدوارم به زودی محقق شود.