به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه 24 اسفندماه) در نطق پیش از دستور خود گفت: نمایندگان محترم بعد از مراسم مفتضح کنگره آمریکا برای اجرای شوی تبلیغاتی نخست وزیر رژیم صهیونیستی که حدود 40 بار آبرو و حیثیت خود را برای حرفهای پوچ و بیمحتوای او ریختند اما چون در صحنه بینالمللی این حرکت محل اعتنا واقع نگردید بلکه مورد تمسخر واقع شد در اقدام نسنجیده دیگر تعدادی از سناتورهای آمریکا طی نامه ای ادعا کردند که از نظر نظامات بین المللی به حیثیت و جایگاه این کشور ضربه شدیدتری وارد نمود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این موضوع نشان میدهد حمایتهای مالی صهیونیستها چگونه عارضه سبک سری سیاسی ایجاد نموده است. در واقع این گروه با دست خود بیاعتمادی به آمریکا را برای همگان با معنا نمود و برای همه دولتها در سطح جهان این سوال را ایجاد نمودند که در روابط دیپلماتیک با کشور آمریکا و یا مذاکره با این دولت با کی مذاکره میکنند، با دولتی که به غلط مدعی مدیریت جهانی است و تصور میکند از اقتدار کافی برخوردار است یا با هیچ.
وی تصریح کرد: به درستی رهبر معظم انقلاب در اینباره از واژه سقوط اخلاق سیاسی استفاده نمودند البته این اقدام سخیف سنا باید برای مذاکره کنندگان کشور ما توجه بیشتری ایجاد کند که در هر گونه توافقی با 1+5 برای چنین اقدامات ارتجاعی راه گریز را ببندند و با در نظر گرفتن شرایطی اینگونه اقدامات خدعه آمیز را پر هزینه نمایند. به هر تقدیر پاسخ عمل ناپسند عدهای از سنا صرفا اعلام موضع سیاسی نیست، بلکه تدبیر هوشمندانه در توافقات جهت خنثی نمودن این کار و یا پرهزینه کردن آن باید در آینده مورد توجه باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: البته 1+5 هم توجه داشته باشد مطابق مصوبه مجلس شورای اسلامی هر گونه نظارت فزونتر از ان پی تی صرفا با لغو تحریمها ممکن میگردد. مجلس شورای اسلامی ضمن حمایت از دوستان مذاکره کننده امیدوار است با توجه به تجربیات گذشته و بساط جدید بیاعتمادی که آمریکاییها پهن نمودهاند با دقت عمل کافی گامهای جدید را بردارند.
دکتر لاریجانی ادامه داد: موضوع دیگر اقدام ناپسند و زشتی بود که عدهای نسبت به همکار گرامی آقای دکتر علی مطهری انجام دادند، همین جا لازم میدانم از رئیس جمهور و ریاست قوه قضائیه که دستورات اکید برای بررسی موضوع دادهاند تشکر کنم و امیدوارم با پیگیری جدی این گونه اقدامات ناصحیح در کشور ریشه کن شود. عرض بنده با کسانی است که گاه تصور میکنند به خاطر نظام این اقدامات توجیه شرعی یا انقلابی دارد. سوال این است مقصود از نظام چیست؟ نظام علی العموم به معنای هویت جمعی است که بر پایه قانون اساسی شکل یافته است و یکی از ارکان قانون اساسی آزادی بیان است مخصوصا در مورد نمایندگان مجلس که نص قانون اساسی این است که در تمام مسائل داخلی و خارجی میتوانند اظهار نظر نمایند لذا اقدامی از این سنخ که برخورد فیزیکی و غیرقانونی به خاطر اظهار نظر فردی آن هم نماینده مجلس صورت پذیرد یک اقدام مخالف نظام میباشد. تصور نشود اینگونه اقدامات کمک به نظام است بلکه درست خلاف آن اقدام مخالف و مباین نظام است.
وی تاکید کرد: آن هم با توجه به نظر صریح مقام معظم رهبری که در قبال اینگونه اقدامات فرمودند خلاف است و کسانی که به نظر ما تعهد دارند بدانند و مسئولین را موظف فرمودند که با اینگونه اقدامات که جلسات را بر هم می زند برخورد شود. از طرفی باید توجه نمایند که این سنخ اقدامات فقط تبعات داخلی ندارد، ایران به عنوان مهمترین کشور منطقه که دارای ثبات قوی میباشد و نظامی دموکراتیک دارد با این روشها در انظار مردم سایر کشورها لطمهای جدی می خورد، چرا که برخی ذهنهای بیمار مترصدند که این مسائل را برجسته کنند، نظیر برخی اظهارات نادرست در مورد موقعیت ایران که در این چند وقت بیان شد و دیدید چگونه مستمسک دیگران برای تخریب وجه ایران قرار گرفت.
دکتر لاریجانی ادامه داد: قطعا بحث در رابطه با درستی همه عقایدی که مطرح شد، نیست بلکه بحث در این است که فایده اظهار نظر آزادانه بیشتر از آن است که به خاطر اطمینان از صحت عقاید نظامی سختگیرانه طراحی کنیم که افراد پس از آن نتوانند عقاید خود را بیان کنند. لذا شیوه درست در یک نظامی که آزادی بیان رکن آن بوده، این است که پاسخ نظرات که تصور میشود دقیق نیست ارائه شود که این به معنی انجام و رایج بودن گفتوگوهای انتقادی در کشور است.
وی افزود: طبعا بیش از 99 درصد آرای مختلف با این روش مورد ارزیابی قرار میگیرد که مبنای آن جدال احسن است، البته ممکن است مواردی توهین و افترا و یا شکستن مرزهای امنیت ملی باشد که قطعا در این موارد دادگاههای صالحه طبق قانون باید رسیدگی کند نه اقدامات غیر قانونی از این سنخ، چرا که قانون برای رفع همین گونه مرافعات وضع میشود، نه اینکه هرکس سرخود، حتی برای دفاع از حق خود اقدام کند.
رئیس مجلس ادامه داد: از طرفی دیگر حتی تعدی در حد قتل باشد، صاحبان دم خود نمیتوانند بدون مجوز دادگاه عمل کنند. به ویژه کسانی که به نوعی محل رجوع عدهای هستند و قدرتی دارند باید مراقب باشند که نه تنها از گفتار و کردار آنها تلقی مباح بودن اینگونه اعمال استشمام نشود بلکه باید تلاش کنند که فرهنگ قانون گرایی را که امام خمینی (ره) در نظام جمهوری اسلامی مبنای شرعی دادند رایج کنند.
دکتر لاریجانی تصریح کرد: در شرایط کنونی هم وزارت کشور و وزارت اطلاعات باید با این مسئله برخورد جدی کند و هم افرادی که به این امور می پردازند باید توجه کنند که اقدامات آنها توجیه دینی، انقلابی و قانونی ندارد، در اینجا لازم میدانم به برادر بزرگوار حضرت آیت الله یزدی که ریاست مجلس خبرگان را برعهده گرفتند را از جانب خود و نمایندگان مجلس تبریک بگویم و برای ایشان آرزوی توفیق می کنم.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: همچنین از تلاشهای وزارت اطلاعات در آزادی دیپلمات عزیز ایرانی جناب آقای نیک بخت هم سپاسگزاری کرده و برای این عزیز هم آرزوی توفیق دارم.