حجت الاسلام سیدحسین موسوی تبریزی در گفتگو با خبرنگار احزاب «خبرگزاری دانشجو»، درباره ویژگیهای شخصیتی «سیداحمد خمینی» فرزند امام(ره) اظهار داشت: بنده از قبل از انقلاب اسلامی با حاج احمد دوست بودم و هر وقت از تبریز به تهران میآمدم شب خانه وی میخوابیدم و با یکدیگر صحبت و درددل میکردیم. خاطرات زیادی هم در این باره دارم.
دبیر کل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: حاج احمد آقا اهل حوصله بود بعضی شبها تا ساعت ۱۲ و نیم یک دوستان در دفتر جماران مینشستیم و صحبت میکردیم و به نظرم یکی از ویژگیهای بسیار باارزش وی تبعیت کامل از امام (ره) بود.
ا
وی به جلساتی که شبهای جمعه در دفتر مقام معظم رهبری در دوران ریاست جمهوریشان تشکیل میشد اشاره کرد و ادامه داد: در این جلسات اگر مسائلی مربوط به ارگانهای مختلف مطرح میشد از مسئول آن نهاد یا ارگان نیز دعوت به عمل میآمد تا در جلسه شرکت کنند مثلا اگر مربوط به سپاه بود از فرمانده سپاه دعوت میکردیم یا اگر مربوط به اقتصاد بود وزارت اقتصاد را دعوت میکردیم؛ بنا بود تا جزئیات این جلسات به امام منتقل شود و حاج احمدآقا این مسئولیت را انجام میداد.
حجت الاسلام موسوی تبریزی تصریح کرد: هنگامی که امام مجمع تشخیص مصلحت نظام را تشکیل دادند اعضای مجمع تشخیص را مشخص کردند و گفتند احمد در آنجا شرکت میکند اما حق رای ندارد برای اینکه مطالب را به امام انتقال دهد.
دبیر کل مجمع محققین و مدرسین ادامه داد: ما به حاج احمدآقا میگفتیم این گزارش یا مطلب را به اطلاع امام(ره) برسان و وی در پاسخ به ما میگفت عین مطلب را بنویسید و بنده عین حرفهای شما را برای امام(ره) میخوانم و گزارش میدهم و در عین حال حاج احمدآقا عین کلمات امام را هم مینوشت و برای ما از روی کاغذ میخواند البته عدهای در این باره به ناحق به ایشان تهمت زدند.
وی با بیان اینکه حاج احمدآقا در نقل مطالب از مسئولان به امام(ره) و یا از امام(ره) به مسئولان اصل امانتداری را رعایت کرد، گفت: در مسئله ملاقاتها هم همین گونه بود حاج احمدآقا عدالت را رعایت میکرد مثلا احمدآقا به من هر وقت که میخواستم با امام(ره) ملاقات کنم، وقت ملاقات میداد. یکی از بزرگان شورای عالی قضایی در جلسهای از این مسئله ناراحت شد و گفت که چرا آقای موسوی تبریزی هر وقت میخواهد نزد امام میرود و ما باید دو سه ماه منتظر باشیم حاج احمدآقا در پاسخ گفت من چه کار کنم امام این طور گفتهاند.
وی ادامه داد: همچنین افراد دیگر مثل آقای بازرگان یزدی حتی منافقین و مجاهدین خلق نیز در قم هرگاه وقت ملاقات میخواستند حاج احمدآقا هماهنگ میکرد البته ما چند نفری خدمت امام(ره) رفتیم و گفتیم که چرا اینها را ملاقات میدهی چرا که مسعود رجوی و موسی خیابانی با امام ملاقات کرده بودند و ما گفتیم چرا این افراد اجازه ملاقات پیدا کردهاند امام(ره) فرمودند من میخواستم اینان حرفهای من را بشنوند و من نیز حرفهایشان را بشنوم تا حجت باقی نماند.
وی ادامه داد: در سال ۵۹ نیز بعضی از مجاهدین خلق درخواست ملاقات با امام(ره) را دادند و حاج احمدآقا این ملاقات را انجام داد حتی در جریان امجدیه که حمله کردند حاج احمدآقا نخواست یک طرفه برخورد کند البته بعدها آنان نامردی کردند و اسلحهها را تحویل ندادند باز آن زمان هم تقاضای ملاقات با امام(ره) را مطرح کردند و امام فرمودند اگر شما اسلحه و ساختمانهای دولتی را تحویل بدهید بنده خودم به ملاقات شما میآیم ببینید امام این گونه بود.
وی با بیان اینکه حاج احمد آقا در ملاقات دادن افراد با حاج احمدآقا و نقل مسائل به ایشان گزینشی عمل نکرد و امانتداری را رعایت کرد، خاطر نشان کرد: اطلاع دارید که امام(ره) یکی دو سال وضعیت جسمی خوبی نداشتندو ممکن بود که احمد آقا با در نظر گرفتن وضعیت جسمی ایشان بعضی مطالب را یکی دو روز دیرتر به امام میگفت البته حاج احمد آقا گفت من مطالب را که به امام(ره) میگویم نظر خودم را هم به ایشان اعلام میکنم.
گفتنی است، این مصاحبه به مناسبت سالگرد رحلت جانگداز یادگار امام (ره) حضرت حجتالاسلام و المسلمین حاج سید احمد خمینی منتشر شده است.