آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۷۳۹۱
اهم فعالیت‌‌‌های احزاب اصلاح‌‌طلب در بهار ۹۳؛

از پیوستن لیلاز و قوچانی به کارگزاران تا تلاش نافرجام عارف برای لیدری اصلاحات

احزاب و تشکل‌های سیاسی طی یک سال گذشته فراز و فرودهایی داشتند در این میان جناح اصلاح طلب نیز از این فراز و فرود‌ها مستثنی نبود طی این گزارش اهم فعالیت‌های احزاب اصلاح‌طلب در سه ماهه اول سال ۹۳ را از دید شما مخاطبان محترم «خبرگزاری دانشجو» می‌گذرانیم.

به گزارش خبرنگار احزاب «خبرگزاری دانشجو»، احزاب و تشکل‌های سیاسی طی یک سال گذشته فراز و فرودهایی داشتند در این میان جناح اصلاح طلب نیز از این فراز و فرود‌ها مستثنی نبود طی این گزارش اهم فعالیت‌های احزاب اصلاح‌طلب در سه ماهه اول سال ۹۳ را از دید شما مخاطبان محترم «خبرگزاری دانشجو» می‌گذرانیم.

 


لیلاز و قوچانی به جمع کارگزارانی‌ها پیوستند

 


غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی از پیوستن افراد جدیدی به این حزب از جمله سعید لیلاز و محمد قوچانی خبر داد و گفت: کارگزاران در سال جدید بازسازی و نوسازی خواهد شد البته این اقدام کرباسچی از سوی برخی اعضای ارشد و قدیمی کارگزاران با واکنش رو به رو شد تا جایی که چندی بعد محمد هاشمی از کارگزاران خداحافظی کرد و از جمع آنان خارج شد.

 

 

 

همچنین اعضای حزب کارگزاران دیداری با هاشمی رفسنجانی داشتند، که در این جلسه کرباسچی با بیان اینکه ایده اولیه حزب کارگزاران در دولت هاشمی کلید خورد، ‌ گفت: دولت روحانی تداوم دولت سازندگی است.


کرباسچی خطاب به هاشمی گفت: اجازه می‌خواهم بگویم بنیانگذار واقعی کارگزاران شما هستید که ۱۹ سال قبل با پشت گرمی به شما و برای ادامه راه شما این حزب را ایجاد کردیم.


جبهه اصلاح طلبان با هاشمی دیدار کرد


جبهه اصلاح طلبان در آغازین روزهای بهار ۹۳ یعنی در ۱۵ فروردین ماه به دیدار آیت الله هاشمی رفسنجانی رفتند و در این دیدار مباحثی پیرامون اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه و همچنین راهکارهای عملی در مورد شعار سال یعنی «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» مطرح شد.

 

بنیاد امید ایرانیان دو دفتر جدید افتتاح کرد

 

 

 

 

بنیاد امید ایرانیان به ریاست محمدرضا عارف که کار خود را قبل از سال ۸۸ به طور رسمی در تهران آغاز و نخستین دفتر استانی خود را در مشهد افتتاح کرد، که محمدرضا عارف در اردیبهشت ماه ۹۳ در طول سفر دو روزه خود به اصفهان، برای افتتاح دومین دفتر استانی تشکل متبوعش در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره حضورش در انتخابات مجلس آینده گفت: حتماً و محکم محکم در انتخابات مجلس آینده حضور پیدا خواهم کرد.

 

شورای هماهنگی اصلاحات نیز در فصل بهار بی‌خبر نبود چنانچه آنان در اولین جلسه شورای مرکزی خود در فروردین ماه رحمانقلی قلی‌زاده را به عنوان رئیس دوره‌ای و عزت‌الله تقواییان را به عنوان سخنگوی خود انتخاب کردند.


شورای هماهنگی اصلاحات معمولا هر سه ماه یکبار یکی از گروه‌های عضو را به عنوان ریاست دوره‌ای انتخاب می‌کنند اما این بار مدت ریاست قلی‌زاده در شورای هماهنگی اصلاحات حدود یک ماه بود و وی در این باره می‌گوید: باتوجه به اینکه فقط یک‌ماه از ریاست مجمع دانش‌ آموختگان در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات باقی مانده است بنابراین من نیز فقط یک‌ماه رئیس خواهم بود.

 

حزب اسلامی کار از دیگر تشکل‌های اصلاح طلب است که دبیرکلی آن را حسین کمالی بر عهده دارد محمد نیشابوری سخنگوی این حزب با بیان اینکه در تعطیلات عید نوروز شورای سیاسی حزب متبوعش بر روی شرح وظایف تمرکز کرده بود، می‌گوید: موضوع تدوین استراتژی برای انتخابات مجلس در سال ۹۴ نیز در دستور کار حزب قرار گرفته است.

 

هادی غفاری عضو مجمع نیروهای خط امام نیز در حاشیه مراسم ختم مرحوم صادقی درباره فعالیت‌های انتخاباتی تشکل متبوعش به خبرنگاران گفت: که مجمع نیروهای خط امام حتماً برای انتخابات مجلس دهم برنامه خواهد داشت.

 

مصطفی کواکبیان از دیگر شخصیت‌های اصلاح‌طلب است که دبیرکلی حزب مردم سالاری را بر عهده دارد وی در اردیبهشت ماه ۹۳ طی نشستی خبری اعلام کرد که دولت به هیچ عنوان در انتخابات مجلس دهم ورود نکند اما ما به عنوان حزب به این قضیه می‌پردازیم.

 

فعالیت تابلو دار حزب منحله مشارکت در استان‌ها

 

برخی گزارش‌ها در بهار ۹۳ از راه‌اندازی دفا‌تر حزب منحله مشارکت در تمام استان‌ها با تابلوهای مستقیم و یا در پوشش برخی از سازمان‌ها حکایت داشت بر اساس این گزارش تنها استان کرمان از این قاعده مستثنی است و هنوز دفتری از سوی حزب منحله مشارکت در آن تأسیس نشده است.
گفته می‌شود ۳ محور اصلی حزب مشارکت در فعالیت‌های اخیر خود عبارت از «عدم موضوع‌گیری صریح نسبت به رهبری»، «عدم ائتلاف با دولت» و «پیش قراول انتقاد از دولت نبودن» است.

 

از انتصاب مجدد دبیرکل فعلی تا راه اندازی نشریه حزب اراده ملت

 

حزب اراده ملت نیز اخبار خاص خودش را داشت بطوری که بعد از برگزاری انتخابات احمد حکیمی‌پور مجددا به عنوان دبیر کل این حزب منصوب شد.
همچنین حکیمی‌پور از انتشار نشریه تشکل متبوعش خبر داده بود و در این باره می‌گوید: برای اینکه دیدگاه‌های حزب بهتر منعکس شود، به دنبال راه‌اندازی نشریه حزب هستیم.


لیست جدید طیف هاشمی با نام مجتهدان مصلح و معتدل


مطرح است لیستی تحت عنوان «مجتهدان مصلح و معتدل» برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری از سوی طیف هاشمی رفسنجانی منتشر خواهد شد که این اتفاق حکایت از آغاز فعالیت‌های نزدیکان وی برای انتخابات دارد.

 

خانه کارگر از دیگر تشکل‌های صنفی سیاسی اصلاح طلب است که دبیرکلی آن را یک نماینده مجلس یعنی علیرضا محجوب بر عهده دارد که در اردیبشهت ماه ۹۳ دیداری را با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نام داشتند.

 

۱۶ اردیبهشت هم اعضای جبهه اصلاح‌طلبان با محمدرضا عارف دیدار و گفتگو کردند و در این دیدار نیز اصلاح طلبان نظر خود درباره دولت یازدهم مطرح و راهبردهای کلی خود برای انتخابات مجلس آتی را بررسی کردند.

 

همایش حزب مردم سالاری در کرمان در ۲۰ اردیبهشت برگزار شد که گویا حاشیه‌های آن از متنش پررنگ‌تر بوده است و در این همایش لقب بزرگ مرد تاریخ سیاست را به هاشمی داده‌اند و کلیپ‌هایی ضد اصولگرایان نیز در این همایش برای حاضران پخش شده است.

 

 همچنین ۲۷ اردیبهشت ماه طی جلسه‌ای اسحاق جهانگیری به عنوان رئیس شورای مرکزی، سعید لیلاز قائم مقام دبیرکل، محسن هاشمی نائب رئیس حزب کارگزاران، سید افضل موسوی به عنوان خزانه‌دار انتخاب شدند و دبیرکلی غلامحسین کرباسچی یک‌ دوره دیگر تمدید شد و از آنجایی که اسحاق جهانگیری در حال حاضر در دولت یازدهم سمت معاون اولی را دارد و ممکن است نتواند در برخی جلسات حزب شرکت کند اعضای شورای مرکزی، محسن هاشمی بهرمانی را به عنوان نایب رئیس انتخاب کردند و یدالله طاهر‌نژاد و فرزانه ترکان به عنوان منشی‌های هیأت رئیسه انتخاب شدند.

 

بعد از انحلال خانه احزاب برخی تشکل‌ها سعی در راه اندازی مجدد آن داشتند که یدالله طاهرنژاد عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی طی گفتگویی اعلام کرد که امضا‌ها برای مجمع عمومی خانه احزاب به حد نصاب لازم رسیده و کمیته اجرایی خانه احزاب نیز در این هفته زمان برگزاری مجمع عمومی خانه احزاب را مشخص خواهد کرد.


بنیاد باران یکی از موسسه‌هایی است که توسط برخی اصلاح طلبان به منظور انجام فعالیت‌های اجتماعی راه اندازی شده است اما می‌توان گفت که فعالیت‌های سیاسی بنیاد مذکور پر رنگ‌تر از فعالیت‌های اجتماعی‌اش بوده است؛ جواد امام مدیر عامل بنیاد باران با اشاره به نتیجه سومین دوره انتخابات شورای عالی بنیاد باران گفت: ۲۵ نفر در این انتخابات به عنوان اعضای شورای عالی بنیاد باران برای ۴ سال آینده انتخاب شدند.

 

بنیاد باران اتاق فکر اصلاح‌طلبان است/ شدت گرفتن فعالیت‌های بنیاد بارانی‌ها

 

حسن رسولی رئیس هیأت‌مدیره بنیاد باران با بیان اینکه این نوع فعالیت سیاسی بر مبنای اساسنامه بنیاد ممنوع است در عین حال یادآور شد: بنیاد باران به عنوان اتاق فکر جریان اصلاح‌طلبی در انتخابات مجلس هشتم و ریاست جمهوری سال ۸۸ به تدوین برنامه اصلاح‌طلبان اقدام کرد.

 

طی سه ماهه اول سال گذشته اعضای بنیاد باران به تکاپو و جنب و جوش افتادند تا جایی که ۲۸ اردیبشهت ماه دیداری با رئیس جمهور داشتند حسین مرعشی عضو بنیاد باران با مفصل و مهم توصیف کردن این دیدار درباره جزئیات آن می‌گوید: هر وقت که از ما دعوت شود، می‌رویم و مشورت می‌دهیم لذا جزئیات این جلسه نیز هرگاه لازم باشد، منتشر می‌شود.


وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا این دیدار شما با رئیس جمهور جنبه مشورتی داشت یا خیر تصریح کرد: خیر این دیدار مشورتی نبود هرچند در این دیدار برخی چهره‌های رسانه‌ای اصلاح طلب نیز حضور داشتند.

 

مجید محتشمی سخنگوی جبهه اصلاح طلبان نیز خبر از انتخاب روسای کمیته‌های تشکل متبوعش داده و در این باره گفته است: علی فایضی به عنوان رئیس کمیته داوری، احمد شریف به عنوان رئیس کمیته سیاسی و فرح خسروی به عنوان رئیس کمیته بانوان جبهه اصلاح‌طلبان انتخاب شدند.

 

حزب مردمی اصلاحات نیز سعی داشت تا در میان اصلاح طلبان ابراز وجود کند و در ۱۸ خرداد جشنواره اقتصاد مقاومتی برگزار کرد و حجت الاسلام محمد زارع فومنی در این جشنواره گفت: حزب علی‌رغم فشارهایی که به آن وارد شد توانست پروانه فعالیت بگیرد که در کمیته‌های مختلف فعالیت خود را آغاز کرده و تصمیم دارد این امر در سطح کشور گسترش دهد.


وی با اشاره به برنامه افتتاح اولین دفتر حزب، تصریح کرد: به زودی اولین دفتر حزب را در مازندارن افتتاح می‌کنیم، ما برنامه داریم تا در تمام شهر‌ها دفتر داشته باشیم.


انتقاد لیلاز از پدر معنوی کارگزاران: حتما اشتباهات بزرگی در آن دوران صورت گرفته است

 

سعید لیلاز قائم مقام حزب کارگزاران طب ی گفتگویی با اشاره به اینکه حتما اشتباهات بزرگی در دوران هاشمی صورت گرفته است، ‌ گفت: آقای هاشمی بیش از اندازه به جناح راست تکیه کرده بود و برای اینکه بتواند توجه آن‌ها را جلب کند حاضر شد نیروهای چپ و میانه را از کابینه کنار بگذارد.
حزب هم بستگی ایران اسلامی نیز همایش بررسی نقش احزاب در تبیین گفتمان اعتدال را ۲۵ خرداد در مرکز فرهنگی ورزشی وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی برگزار کرد.

 

این همایش که با حضور افرادی مانند حجت‌الاسلام عبدالواحد موسوی، حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا و ابراهیم اصغرزاده، حجت‌الله علیخانی، مسجدجامعی، مختاباد و برخی از اعضای شورای شهر تهران و برخی از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی تهران برگزار شد که طی آن نقش احزاب در تبیین گفتمان اعتدال مورد بررسی قرار گرفت.


برخورد با الهه راستگو غلط بود

 

 

 

 

بعد از قضایایی که در شورای شهر پیش آمد الهه راستگو از حز اسلامی کار اخراج شد و احمد مسجد جامعی رئیس شورای شهر تهران در حاشیه همایش حزب همبستگی با حضور در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با توجه به تأکید شما مبنی بر شنیده شدن همه صداهای مخالف نظرتان درباره برخورد اصلاح‌طلبان با الهه راستگو و اخراج وی از حزب کار اظهار داشت: فرقی نمی‌کند و باید فضای گفت‌وگو ایجاد شود، از این رو کسانی که نمایندگی دستگاه‌های مختلف را برعهده دارند باید بتوانند صحبت کنند.


مسجد جامعی تأکید کرد: اگر با ایشان نیز برخوردی صورت گرفته باشد این امر غلط است.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار