کد خبر:۳۹۹۶۷۸
پارسی‌نژاد:

هنر انقلاب اسلامی در حوزه داستان مغفول واقع شده است

این نویسنده کشور در آستانه روز هنر انقلاب اسلامی گفت: در حال حاضر در بهترین زمان و شرایط هستیم تا هنرمندان ما در حوزه انقلاب اسلامی ترغیب شوند و آثار بسیار غنی و به‌روزی خلق کنند.

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، کامران پارسی‌نژاد، نویسنده و منتقد ادبی در آستانه روز هنر انقلاب اسلامی گفت: تا جایی که من اطلاع دارم تنها نهادی که به طور جدی به موضوع هنر و ادبیات انقلاب اسلامی توجه زیادی داشته، حوزه هنری است. من سابقه این اهتمام را در دیگر نهاد‌ها و سازمان‌هایی از جمله وزارت ارشاد اسلامی ندیده‌ام که در این خصوص فعالیت چشمگیری داشته باشند. وقتی نهادی مانند حوزه هنری به این موضوع اهمیت و بها می‌دهد جای تقدیر دارد.


 
وی افزود: به نظر من متولیان فرهنگی حوزه هنری می‌توانند در این راستا برنامه‌ریزی ساختاری و منظم داشته باشند و هنرمندان این حوزه را حمایت کنند تا آن‌ها بر خلق آثار بیشتر و باکیفیت‌تر خود در این زمینه تمرکز کنند. هنرمندان این عرصه باید. تحت پوشش حمایت مالی و معنوی قرار بگیرند و آموزش بیشتری ببینند. 


 
این منتقد ادبیات داستانی با اشاره به مغفول ماندن هنر انقلاب در دوره‌های مختلف ابراز کرد: همان‌گونه که می‌دانیم هنر انقلاب اسلامی ما بویژه در حوزه داستان مغموم واقع شده است به این دلیل که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جنگ هشت ساله شروع شد و با توجه به آغاز جنگ، باید از مقوله دفاع مقدس حمایت می‌کردند، یعنی در عرصه‌های فرهنگی و هنری، هنرمندان باید همگام با رزمندگان فعالیت می‌کردند. از همین رو، بیشتر هنرمندان و نویسندگان فعالیت زیادی در حوزه دفاع مقدس داشتند و از موضوعات مرتبط با انقلاب اسلامی به اجبار غافل ماندند و هنر و ادبیات دفاع مقدس را ابزار برای کمک در زمینه جنگ ساختند. 
 


پارسی نژاد افزود: با طولانی شدن دوران جنگ این اتفاق رخ داد که دیگر هنرمندان و نویسندگان توجه‌ای به موضوع انقلاب اسلامی نشان ندادند و در حوزه انقلاب بسیاری از مضامین و مباحثی که قابلیت پرداخت هنری را داشت و می‌توانست به‌عنوان آثار ارزشمند خلق شود، اتفاق نیفتد.


 
پارسی‌نژاد اظهار کرد: در کشورهای غربی معمولا هر رویداد بزرگی مانند جنگ یا پیروزی انقلاب اتفاق می‌افتد، مهم‌ترین آثارشان را ۱۵ سال بعد از وقوع آن حادثه خلق می‌کنند؛ زیرا معتقدند در دوران بحبوحه آن جریان یا اتفاق، نمی‌توانند آثار قوی بیافریند، چون تحت تاثیر آن اتفاق هستند و شرایط حاکم بر آن‌ها متفاوت است. انسان وقتی از واقعه‌ای فاصله می‌گیرد هم نتیجه آن واقعه را می‌تواند بهتر مشاهده کنند و هم به دور از هیاهو و جریانات، نویسنده به راحتی می‌تواند کار تحقیقی و پژوهشی انجام دهد و داستان خود را بنویسد. 


 
این نویسنده گفت: بنابراین در حال حاضر در بهترین زمان و شرایط هستیم تا هنرمندان ما در حوزه انقلاب اسلامی ترغیب شوند و آثار بسیار غنی و به‌روزی خلق کنند. البته هنرمندان نباید تنها به روایت تاریخی بسنده کنند. وقوع انقلاب یک تحول بنیادین بود و این تحول تنها در زمینه سیاست رخ نداد بلکه بیشترین و موثر‌ترین این تحول در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بوده و ما در این عرصه‌ها تغییرات چشمگیری داشتیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار