سعید نادری، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان، در رابطه با بیانیه اخیر لوزان و نقاط قوت و ضعف آن گفت: نقطه قوت این بیانه بحث به رسمیت شناختن حقوق غنی سازی کشور ایران است و این جای تقدیر از تیم مذاکره کننده دارد که طی ۱۶ ماه و بعد ازچندین سال، ما توانستیم حق مسلم خودمان را به دنیا نشان دهیم و در غالب یک بیانیه آن را بیان کنیم، و آن شش کشور حق ایران را به رسمیت شناختند.
وی افزود: اما نقاط ضعف بر نقاط قوت میچربد و نسبت به نقاط قوت سنگینتر است، ریزه کاریها، ابهامات و تفاسیر چند پهلویی که در بیانیه به آن اشاره شده است، متاسفانه تا اندازهای این شائبه را ایجاد میکند که ما با یک توافق ژنو دومی ما مواجه هستیم که خودش را در قالب یک بیانیه نشان میدهد و شاید در آینده بتواند الزام آور باشد و مشکلاتی را برای ما و کشورمان ایجاد کنند.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: برای مثال بحث سطح غنی سازی، تعداد سانتریفیوژها که اصلا تعدادی نیست که کشور به آن نیاز دارد و مسلما باید این تعداد افزایش پیدا کند، موضوع تعطیلی بخشی از مرکز فردو و محدود کردن غنی سازی، اینها مواردی است که در این بیانیه نگران کننده میباشد.
نادری تاکید کرد: موارد این چنینی در این بیانیه، مسائلی هستن که دست آژانس بین المللی انرژی اتمی را حتی فراتر از پروتکل الحاقی به عنوان دسترسیهای بیشتر باز گذاشته است و این خطرناک است.
وی بیان داشت: نکته مهم تر این است که طرف دعوای ما و مجموعهای که با گزارشات متناقض خودش سالها است که ما را به زحمت انداخته است، خودش حکم ماجرا قرار گرفته است و داور توافق است، که این قضیه نیز مشکل آفرین است؛ چراکه به عقیده بنده آژانس صلاحیت ندارد که بحث راستی آزمایی فعالیتهای ایران را مورد بررسی قرار دهد.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: اینکه چه سازمان و یا نهادی جایگزین این موضوع شود و مسئولیت راستی آزمایی فعالیتهای ایران را به عهده داشته باشد، هنر تیم مذاکره کننده هسته ای ایران را نشان میدهد که با خلاقیت خود بتواند راهکاری متقتن تر و خیلی مطمئن تر انتخاب کند، تا با کمترین هزینه، خاطرات تلخی که پیرامون بحث ترور شهدای هسته ای و موضوعات از قبیل لو رفتن فناوری هسته ای کشورما هست، با زیرکی و هوشیاری تیم مذاکره کننده هستهای مرتفع شود.
نادری تاکید کرد: امیدواریم آنچه که در لوزان قرائت شد، فقط در حد یک بیانیه باشد، چراکه اگر این بیانیه مبنای عمل قرار گیرد بسیار خطرناک است و در این حالت تیم مذاکره کننده هسته ای دیگری فرصتی نخواهد داشت که به صحبت های دلسوزان نظام و کشور که منتقدین هم یک طیفی از این افراد را تشکیل میدهند توجه کنند. دولت در جریان مذاکرات، دل به صدای دلسوزان کشور دهد.
وی تصریح کرد: تیم مذاکره کننده هسته ای باید بتوانند با راحتی، بدون فشار و بدون ترس از آینده تصمیم منطقی بگیرند، تا توافق نهایی به سود ملت ایران باشد نه صرفا تن دادن به زیاده خواهی چند کشور که خود را ابر قدرت معرفی میکنند.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان دررابطه با بیانیه ها و نامه های تشکل ها در رابطه با بیانیه لوزان گفت: کمتر از ۲۴ ساعت بعد از گذشت از زمان مذاکرات و قرائت بیانیه لوزان، عده ای اقدام به تقدیر و تشکر از تیم مذاکره کننده کردند و بحث به رسمیت شناخته شدن حق غنی سازی را به ملت ایران و رهبری با صدورنامه و یا بیانیه تبریک گفتند، در این موارد به چند نکته باید توجه شود.
نادری اظهار داشت: نکته اول بحث اعتماد به تیم مذاکره کننده هسته ای است، که حقیقتا هم مطالبه رهبری است وخواست نظام هم همین است که ما با اعتماد کامل به تیم مذاکره کننده هسته ای نگاه کنیم و جناح را در نظریم نگیریم. اما این بحث با نقد مذاکرات منافاتی ندارد.
وی افزود: ما در کمال اعتمادی که به تیم مذاکره کننده خودمان داریم، کاملا به طرف غربی بی اعتماد هستیم و اصلا این بی اعتمادی با یک بیانیه و توافق و مواردی از این قبیل برطرف نخواهد شد. این بی اعتمادی بیش از ۳۶ سال است که ایجاد شده است و به این راحتی قابل برگشت نخواهد بود.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان خاطر نشان کرد: مسلما موضع نظام جمهوری اسلامی در این بیانیه و تبریک گفتن و ... باید در بحث نقاط قوت بیانیه مورد توجه قرار بگیرد، و اینکه بالاخره شش قدرت بزرگ جهان حق غنی سازی ایران را به رسمیت شناختند و مذاکره در دنیا و در این سطح و در جایی که دشمنی ما با کشورهایی نظیر امریکا پابرجا است، نیازمند یک عزم راسخ و جدی است.
نادری ادامه داد: در کشور ایران در حال حاضر کمتر کسی با اصل بحث مذاکرات مخالف است و به این مذاکرات به عنوان یک فرصت و برای کسب تجربه نگاه می شود و اینکه تعامل با دنیا تا چه اندازه می تواند نیازهای کشور ما را برطرف کند، و بر همین اساس یک فرصت در اختیار تیم مذاکره کننده هسته ای ایران قرار داده شده است.
وی افزود: ما انتظار داریم که در مذاکرات برعکس طرف غربی که صداهای مختلفی از آنها بلند می شود و هر کدام حرف خود را می زنند، یک صدا باشیم و در دنیا پیرامون این مسئله یک نظر واحد از جمهوری اسلامی منتشر شود، که البته این موضوع مخالف نقد درونی مذاکرات نیست.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اینکه حمایت از بیانیه و مذاکرات توسط مسئولین کشور دلیلی برعدم نقد تیم هسته ای و بیانیه نمی باشد، گفت: در کنار همه اینها، باید توجه به موارد ابهام بیانیه و برطرف کردن جزیئات آن مورد توجه قرار گیرد.
نادری خاطر نشان کرد: در این سه ماه فرصت باقی مانده باید همه ملت ایران و مسئولان یک صداشوند و تیم مذاکره کننده نیز در مقابل از این فرصت استفاده کند و بتواند به عنوان یک برگر برنده در مذاکرات از آن بهره ببرد؛ چراکه عدم وحدت در این مسیر به نفع طرف مقابل خواهد بود.