الیاس حضرتی فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتگو با خبرنگار احزاب «خبرگزاری دانشجو»، ضمن محکوم کردن حمله وحشیانه عربستان به مردم مظلوم یمن اظهار داشت: کشور سعودی مدتهاست که بر اثر دو موضوع دچار توهماتی شده یکی از آن موضوعات درآمد سرشار نفت و پولی است که در قبال افزایش قیمت نفت پولهایی را پس انداز و در دنیا سرمایهگذاری کردند و موضوع دیگر نقشی است که بعد از وقوع انقلاب اسلامی در منطقه خاورمیانه توسط آمریکاییها و انگلیسیها پیدا کردند.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی ادامه داد: سعودیها فکر کردهاند با پول و حمایت خارجیها هر کاری که اراده کنند انجام میدهند در حالی که این دو مسئله جزو مولفههای اصلی نیست و در رقابتهای جهانی کشورها عناصر دیگری هم وجود دارد که فراتر از اینهاست.
این فعال سیاسی اصلاحطلب به تجربه ناموفق عربستان در سوریه، لبنان و عراق اشاره کرد و در این باره افزود: یکی از جاهایی که سعودیها با همراهی قطر، امارات و برخی از کشورهای عربی تلاش فراوانی کردند سوریه بود آنان در سوریه پشتوانه ابرقدرتها را داشتند و تبلیغات جهانی را در خدمت گرفته بودند و فکر میکردند با پرورش گروههای مختلف تروریستی میتوانند در سوریه موفق شوند و دولت بشار اسد را به سقوط بکشانند اما در طول دو سه سال گذشته هیچ موفقیتی کسب نکردند.
حضرتی به نقش ترکیه به عنوان یکی از عناصر اصلی در سوریه اشاره کرد و افزود: در بحث سوریه کشورهایی مانند فرانسهف آمریکا و انگلیس با تمام توان فعال بودند اما کار به جایی کشید که همه کشورهای عربی و ترکیه دست به التماس بردند تا آمریکا دخالت مستقیم کند اما آمریکا با تجربهای که در افغانستان و عراق داشت و استراتژیاش به هیچ وجه دخالت مستقیم نبود.
مدیر مسئول روزنامه اعتماد ادامه داد: در قضیه سوریه، عربستان و ترکیه شکست خوردند داستان دوم آنان در مورد عراق بود که باز هم ترکیه، عربستان، قطر و سایر کشورهای عربی سناریوی سوریه را در مورد عراق تکرار کردند و در آنجا نیز شکست خوردند و در انتها هم برای اینکه آبرومندانه بیرون بیایند یک ائتلاف سوری الکی گول زننده ایجاد کردند که نتیجه خاصی جز بی آبروی همین کشورها در پی نداشت و نهایت مردم عراق با حمایت جمهوری اسلامی سرنوشت کشورشان را تعیین کردند.
وی به بحث یمن اشاره کرد و گفت: داستان سوم را در مورد یمن پیاده کردند عربستان در یمن انگیزه بیشتری داشت و با آنان هم، هم مرز بود و بودن یمنی مستقل که با رای مستقیم مردم حکومتش شکل بگیرد برایشان خطرناک است.
*برای عربستان هیچ زهری کشندهتر از برگزاری انتخابات نیست
حضرتی تاکید کرد: برای عربستان هیچ زهری کشندهتر از زهر انتخاب نیست یعنی اگر کسی بخواهد برای عربستان یک آمپول کشنده بفرستد آن آمپول فرستادن سیگنالها و پیامهای انتخاباتی است که مردمی علاقهمند شوند انتخابات داشته باشند چرا که انتخابات داشتن در عربستان با نابودی رژیم آل سعود مساوی است.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی تصریح کرد: رژیم آل سعود احساس کرد که در بغل گوششان یک مردمی متعهد و یک صدا شدهاند و میگویند هر کسی که میخواهد رئیس جمهور باشد باید با رای مردم سر کار بیاید و انتخابات انجام شود این پیام برای حکومت عربستان بسیار خطرناک بود، عربستان در حوزه استراتژی امنیت ملی خود یمن را برای خود تعریف کرده بود مطمئنا تجربه تلخ آنان در سوریه عراق و لبنان در خصوص یمن هم تکرار خواهد شد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه چند ماهی است که مردم بیگناه و بیسلاح یمن زیر بمبارانهای وحشیانه جنگندههای عربستان قرار دارند، تاکید کرد: کشورهای عربی متاسفانه همانگونه که خود را در مقابل اسرائیل منفعل و بدبخت نشان میدهند گزینه ذلت را انتخاب کردهاند و در مقابل ملتی پابرهنه صف کشیدهاند و تمام بیمارستانها و زیر ساختهای آب و برق یمن را بمباران میکنند و بدتر از این اینکه سازمان ملل و دنیا هم در مقابل رخ دادن این فجایع انسانی سکوت کرده است.
وی ادامه داد: در نهایت عربستان در یمن هم مثل سوریه و عراق و لبنان شکست میخورد و کاری از پیش نمیبرد چرا که در همه جنگها سرنوشت نهایی جنگ در میدانهای زمینی تعریف میشود و ارتش عربستان در میدان زمینی فوق العاده ترسو است و هر جا که وارد شدهاند شکست خوردهاند برخلاف آنان مردم یمن فوق العاده شجاع جسور و با سابقه هستند که به آسانی تسلیم این هیاهوها نخواهند شد و در نهایت تصویر دیگری از شکست مفتضحانه سعودیها اینجا هم رقم میخورد.
حضرتی در پاسخ به اینکه وظیفه کشورهای اسلامی در قبال این حمله جنایتکارانه چیست گفت: کشورهای اسلامی متاسفانه به جای اینکه جلوی سعودیها را بگیرند و در دهان آنان بزنند مفتضحانه برای گرفتن چند دلار اضافی از سعودیها صف آرایی کردند که این اشتباه بزرگی است و باید به جای انجام این اشتباه بزرگ به مردم یمن کمک کنند.
وی درباره تعرض دو مامور عربستانی به دو جوان ایرانی تاکید کرد: باید وزارت خارجه، سازمان حج و زیارت، دولت و مجلس با تمام توان پیگیر این مسئله باشند و با اینگونه موضوعات برخورد شدید شود که دیگر کسی جرات نکند به ایرانیها توهین و جسارت کند.