به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، حجت الاسلام مهدی مستاجران، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان در حاشیه کرسی آزاد اندیشی که در این دانشگاه برگزار شد، گفت: دانشگاه هم مرکز آموزش و هم مرکز پژوهش میباشد و اینها مسیر عبور به یک جامعه متعالی است. خصوصا دانشگاه فرهنگیان که رسالتی مافوق دانشگاههای دیگر دارد، مجموعه دانشجویان ما هم تحت آموزش قرار گرفته و هم پژوهشهایی را انجام خواهند داد و هم این آموزش و پژوهشها را در اختیار ملت ایران قرار خواهند داد، بنابراین ما اینجا در زیربنا آموزش و پرورش کشور قرار گرفته ایم که باید این زیر بنا و پایه خوب شکل بگیرد.
وی در ادامه گفت: یک دانشجوی خوب در دانشگاه فرهنگیان باید در بحثها و مسائلی که جامعه با آن مواجه هست با همه زوایا آشنا شود؛ بنابراین اینجا نباید بحثهایی که مطرح میشود یک طرفه ارائه نشود که دانشجو احساس بکند چیزی به او تحمیل شده است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان اصفهان ادامه داد: باید اگر دانشجو سوالی دارد، حرف جدیدی دارد، تفاوتی با آن چیز جدیدی که میشنود و مطالعه میکند دارد، بیان کند حتی اگر غلط باشد، حضرت امیرالمومنین(ع) میفرمایند تضارب آراء داشته باشید و تضارب آراء پسندیده است و در آن حرف ثواب متولد می شود.
حجت الاسلام مستاجران با اشاره به آفرینش خداوند متعال افزود: طبیعت نیز همینگونه است خداوند متعال میفرماید ما جهان هستی را با زوج خلق کردیم، یعنی ازدواج است که تکامل در جهان هستی ایجاد میکند، اینها ضد همدیگر هستند که امتزاج پیدا میکنند، موافق و مخالف و در آن حتی تکامل زیستی اتفاق میافتد که تکاملهای معنوی و عقلانی به مراتب جدی تر است که یک فضای سالم بهرهبرداری علمی اتفاق بیافتد که ما غرضورزیهای فرهنگی، شخصی، سیاسی در آن دخیل نباشد و واقعا یک فضای آزاد اندیشی به معنای تمام کلمه اتفاق بیافتد و این نکته ایست که میتواند به فضای آزاد اندیشی کمک کند.
وی افزود: رسالتی دیگر را اساتید بر عهده دارند که باید این فضا را ایجاد کنند، فضای گفت و گوی دو طرفه، دانشگاه و در حوزه فرهنگی نیز این مسئولیتها هست، اما در خصوص کرسیهای آزاد اندیشی که این چند سال تاکید برگزاری این کرسیها در سخنان مقام معظم رهبری بوده است و هر آنچه که ما تلاش کردیم در مسیر کرسیها، به درستی به فرمایشات مقام معظم رهبری رسیدیم و باید در این حوزه بیشتر تلاش شود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان اصفهان با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در باب کرسیهای آزاد اندیشی تاکید کرد: شاید یکی از علتهای آن این مسئله باشد که امروزه زیاد در معرض پیام مخالف هستیم، ماهوارهها، سایتهای مختلف اینترنتی، ابزارهای مختلف رسانهای که شاید ۳۰ سال پیش مردم ما خیلی در معرض پیام مخالف نبودند.
حجت الاسلام مستاجران بیان داشت: پیام مخالف، پیامی است که با گفتمان انقلاب اسلامی یا حتی گفتمان دینی ما که گفتمان حاکمان و جوانان ما بوده است، تضاد دارد و با حضور رسانههای جدید در سالهای گذشته در جامعه جریان پیدا کرده و از نظر کارشناسان ارتباطات آنجایی که پیام مخالف بیان میشود، نمیتوان با خطابه یک طرفه مخاطب را قانع کرد، باید محافلی شکل بگیرد که پیام بصورت مساوی هم پیام از طرف فرستندهای که مخالف هست، هم از طرف کسی که موافق هست در یک فضا و جایگاه مساوی فرستاده شود و این مخاطب است که تشخیص میدهد که کدام پیام درست است و مطابق با واقع است.
وی در پایان گفت: این اتفاق در کرسی آزاد اندیشی رخ میدهد، یعنی چندین پیام مخالف مطرح میشود در یک موضوع خاص و این مخاطب است که انتخاب میکند که چه چیزی درست است و ما بر مبنای خلقت خداوندی انسان که خداوند انسان را موجودی مختار خلق کرده و بشارت میدهد کسانی را که از عقل بدرستی استفاده کنند «فبشر به عبادی الذین یستمعون القول و یتبعون احسنتهم» اقوال را در یک فضای بی طرف بشنوند، در حوزه بحثهای دینی، سیاسی، فرهنگی و... در فضای کاملا مساوی مطرح شود و مخاطب خوب را انتخاب میکند که به نظر من کرسی آزاد اندیشی این فضا را ایجاد میکند.