به گزارش خبرنگار اجتماعی«خبرگزاری دانشجو»، معصومه آباد، رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران در نشست خبری امروز گزارش عملکرد یک ساله کمیسیون سلامت با اشاره به اینکه با افزایش تعداد اعضاء در شورای چهارم ظرفیت استفاده تخصصی برای شورا ایجاد شد، گفت: این افزایش دو برابری تعداد اعضاء باعث شد تا با تشکیل کمیسیون ها و در ذیل آن کمیته های تخصصی بتوانیم به شکل دقیق تری مشکلات را ارزیابی کنیم و یکی از این کمیته های تخصصی، کمیته ایمنی و مدیریت بحران بود که برای نخستین بار شکل گرفت.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: در این کمیته کارگروه های ویژه ای کار خود را آغاز کردند که پس از حادثه خیابان جمهوری ضرورت ایجاد این کمیته و کارگروه ایمنی و آتش نشانی دو چندان احساس شد و به دنبال آن بر آن شدیم تا این مسئله را به صورت مطالبات اجتماعی درآوریم.
وی افزود: نکته مهمی که در شهر تهران مغفول مانده است این است که آیا شهر تهران ایمن است یا خیر و نمره ایمنی آن چند است؟
ضرورت پیوست مدیریت بحران در پروژه های کلان شهری
آباد در ادامه بیان داشت: با وجود همه تلاش های که در این زمینه صورت گرفته اما همواره در زمینه ایمنی شهر تهران دچار مشکل بوده و با وجود همه پیشرفت های عمرانی، آبادی، فرهنگی و اجتماعی که هر روز شاهد آن هستیم و قابل تقدیر است اما نداشتن یک پیوست مدیریت بحران در پروژه های کلان باعث می شود که این نگرانی وجود داشته باشد که آیا تهران شهری است که برای بروز حوادث مدیریت پذیر است یا خیر؟
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: در بررسی های انجام شده ما در تمام مناطق تهران ۸۶ ریسک را احصاء کردیم و یکی از معضلاتی که ما در بحث کاهش ریسک باید آن را دنبال کنیم بحث های سازه ای و نیز غیرسازه ای است که باید با جدیت دنبال شود.
تنها ۸ درصد مردم تهران آمادگی مقابله با بحران را دارند
وی ادامه داد: در مسائل غیرسازه ای که بیشتر مرتبط با توانمندسازی و آگاه سازی است خوشبختانه اتفاقات خوبی رقم خورده از جمله تشکیل گروه های دوام اما متاسفانه در بررسی گروه های دوام که آمادگی مردم مورد بررسی قرار گرفت در یک طرح شبه بحران که برای جامعه شهری ایجاد شد مشاهده کردیم که تنها ۸ درصد از جامعه شهری ما آمادگی مقابله با بحران را دارند که عدد خوبی نیست.
آباد در ادامه بیان داشت: در بحث طرح های غیرسازه ای یکی از مشکلاتی که ما با آن روبرو هستیم بحث بافت فرسوده است که ۲۵ سازمان برای نوسازی بافت های فرسوده نیازمند مداخله هستند اما این اتفاق بسیار کند انجام می شود.
وی افزود: کارگروهی تحت عنوان پیشگیری از بروز حوادث خانگی و کارگاهی طراحی شده که به کارهای می پردازد که مرتبط با آتش نشانی و ایمنی است و سعی می کنیم در این خصوص طرح های جامعی را به شورا ارائه دهیم.
آباد در ادامه در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه به روز رسانی تجهیزات سازمان آتش نشانی که پس از حادثه خیابان جمهوری در شورا مطرح شده بود، گفت: در این خصوص جلسات پی در پی برگزار شد و آخرین جلسه آن نیز هفته گذشته برگزار شد که براساس آن نهایی شد که طرح هایی را به شورا ارائه دهند.
وی افزود: هنوز تجهیزاتی وارد سازمان آتش نشانی نشده است چرا که برای به روز رسانی سازمان آتش نشانی مبلغی معادل هزار میلیارد تومان برآورد شده بود که این میزان باید ابتدا منبع اعتبار آن مشخص می شد و همچنین یکی از مباحثی که وجود داشت برخی تجهیزات مرتبط با سازمان مدیریت بحران بود که ما سعی کردیم آنها را جدا کنیم تا تداخلی وجود نداشته باشد.