به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، دومین کنفرانس وزراي مبارزه با مواد مخدر با موضوع "تاثیر موادمخدر بر امنیت جهانی و توسعه پایدار "در تاریخ 23 آوریل 2015 برابر با 3 اردیبهشت در مسكو برگزار شد و در آن 45 كشور جهان از جمله ايران به رياست دكتر جزینی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشورمان حضور داشتند.
دكتر عليرضا جزيني قائم مقام دبيركل ستاد در سخنراني خود در اين كنفرانس ضمن تشريح اقدامات كشورمان در زمينههاي كاهش عرضه و تقاضا در سال 2014 از ادامه كشت و توليد لجام گسيخته مواد افيوني در افغانستان ابراز نگراني و به برخي از چالشهاي موجود جامعه جهاني در مقابله با مساله جهاني مواد مخدر اشاره كرد.
وي افزود: از نبود امنيت و حاكميت قانون به عنوان عامل اصلي كشت و توليد نام برده ميشود. در حاليكه تجربه دو دهه گذشته نشان ميدهد كه ساكنين مناطق آسيب ديده از كشت يا قاچاق، اغلب قرباني اهداف سياسي كشورهايي قرار گرفتهاند كه در سوي ديگر سكه بر توسعه اصرار دارند.
رياست هيات جمهوري سلامي ايران اظهار داشت: كشورهايي كه در مبداء و مسير مقابله با مواد مخدر قرار گرفتهاند، نياز به تجهيزات فني دارند اما همواره با موانعي روبرو هستند كه عمدتا متاثر از نيات سياسي است. از جمله اينكه محقق شدن كمكها مشروط به تغيير قوانين و مقررات ملي كشورها است كه اين امر اصلا ارتباطي به مسئله مبارزه با مواد مخدر ندارد.
جزيني تصريح كرد: امنيت پيشنياز تمامي برنامههاي توسعهاي است، به خصوص در حوزه كشت جايگزين يا تامين معيشت. همچنين از جمله عوامل تهديد امنيت، مجرمين و قاچاقچياني هستند كه براي دستيابي به منافعشان جنايات متعدي را مرتكب ميشوند.
وي گفت: موضوع توسعه در مباحث مرتبط با مواد مخدر عمدتا به كشت جايگزين محدود شده است. تا هنگامي كه برنامههاي توسعهاي نتواند زمينه معيشت جوامع آسيبديده از كشت، توليد و قاچاق را در مناطق كشت، در مسير قاچاق و مبتلايان به اعتياد را از طريق افزايش دانش و مهارت، كمكهاي تكنولوژيكي و سرمايه گذاري هاي اقتصادي فراگير با هدف ارتقاء سلامت و رفاه فراهم آورد، جلوگيري از شيوع اعتياد و جرايم مرتبط با آن هم رخ نخواهد داد.
قائم مقام دبيركل ستاد در بخش پاياني موضوعاتي از قبيل ضرورت برقراري صلح و ثبات در افغانستان با اولويت برنامههاي كشت جايگزين و تامين معيشت مردم از طريق مشاركت فني و مالي جامعه جهاني، ضرورت تقويت همكاريهاي منطقهاي در زمينه مديريت كنترل مرزي و تبادل اطلاعات عملياتي و تامين تجهيزات پيش رفته متناسب با حجم و گستردگي جريان قاچاق براي افغانستان و كشورهاي مجاور آن، براساس اصل مسئوليت مشترك را به عنوان پيشنهاد در اين كنفرانس مطرح كرد.
همچنين در اين كنفرانس پيام بانكي مون دبيركل سازمان ملل متحد قرائت شد. در اين پيام آمده است: مساله مواد مخدر از چارچوب مناطق خارج شده و تهدیدی برای جهان است. ارتباط تنگاتنگ میان تروریسم و جنایات فراملی از جمله گردش مواد مخدر مستقیما جهان و امنیت را تهدید میکند. ما به همکاری بین منطقهای و تلاشهای متحدکننده سازمان ملل متحد و افکار عمومی در سطح گسترده نیازمندیم.
پرزيدنت پوتين رئيس جمهور فدراسيون روسيه نيز در پيامي اعلام كرد: تولید غیر قانونی و پخش مواد مخدر یکی از جدیترین مشکلات کنونی بشریت است که امنیت ملی و توسعه پایدار بسیاری از کشورها را مستقیما تهدید میکند. مبارزه موثر با این شر مستلزم متحد کردن تلاشهاي همه جامعه جهانی و قبل از همه، همکاری تنگاتنگ سازمانهای دولتی ذیربط است.
گفتني است، عليرضا جزيني در حاشيه اين كنفرانس با وزير كشور جمهوري آذربايجان و سرپرست وزارت مبارزه با مواد مخدر جمهوري اسلامي افغانستان ملاقات و در خصوص مسايل دوجانبه مذاكره كرد.